הייתי שלושה ימים בסיני, נשארתי על אותם מינונים של אינסולין, ורמות הסוכר היו ממש פרפקט (חוץ מ"פלטה" אחת של היפר לא מוסבר). איך שחזרתי לחיי השיגרה - הופ! שוב בלאגנים בסוכר (בדיוק כמו שהיו לפני הנסיעה). יש למישהו הסבר הגיוני לזה?
אולי זה משהו פסיכולוגי כזה...תחשבי על זה ככה: כשאת בבית יותר נוח לך לקחת את הטיפול הסכרת כמובן מאליו...זתומרת אין לך הרבה מה לדאוג כי אם יהיה היפו או משהו כזה את בבית את יכולה לטפל בזה מהר...וגם אין ממש בעיה להזניח טיפונת אבל כשאת מחוץ לבית את יודעת שאת צריכה ממש לשים לב יותר למה שאת עושה לקחת יותר אחריות ולדאוג להכול פרפקט...אולי בגלל זה התוצאות היו יותר טובות... אני יודעת כשאני מחוץ לבית אני יותר שומרת ויותר לוקחת אחריות...!
שדווקא שם כמעט לא יצא לי לעשות חושבים על הסכרת...\הייתי בשאנטי שלי, בדקתי, אבל לא הייתי בחשש שמא בגלל שאני שם הסוכר ישתולל.. ממש כמעט ולא חשבתי על הסכרת שם.. האם יכול להיות שזסה דווקא בגלל זה? אולי הייתי פחות במתחים וחרדות ולכן ההשפעה היתה כזאת? אני יודעת שלמתח יש השפעה על הסוכר, אבל אני ממש לא חושבת שכשאני בחיי הששיגרה אני עד כדי כך לחוצה... אין לי מושג למה זה קרה, אבל זו עובדה, וזו גם לא פעם ראעשונה שזה קורה לי... ממש משונה...
אומנם לא יצא לי השנה לרדת לסיני אבל אני טיילתי קרוב לשנה במזרח ( ורוב הזמן בהודו ) ואני יכול להגיד לכם שאף פעם לא היו לי רמות כאלו טובות שלא נדבר על זה שצרכתי 1/2 מכמות האינסולין שאני בדרך כלל צורך בארץ ולפעמים אפילו גם פחות מזה .. היום אני עם ראש במוד של הודו ... אין כמוה !
האם בד"כ בבית את על ערכים גבוהים או נמוכים? אם גבוהים אולי עשית יותר פעילות גופנית מאשר בבית ולא רק בטן גב? או אכלת פחות כי היית בשאנטי? כמובן שאם נמוכים אולי להפך
בבית אני על ערכים משתנים.. פעם ככה ופעם ככה... זה ממש לא קבוע. עכשיו למשל אני כבר כמה ימים רצוף על ערכים נמוכים יחסית. מאידך - ממש איך שחזרתי מסיני הייתי על גבוה.. ולא, אני לא משנה באופן חריג באורח החיים... מוזר ומעניין, ממש כמו השם שלי..נכון עמית..
גם לי זה קרה, בהתחלה בהתחלה כשבדיוק חליתי בסוכרת, אז יש כזאת תקופה שנקראת "ירח הדבש" , בתקופה הזו רמות הסוכר בערך מושלמים, אבל ז לא נמשך הרבה, אחרי שבוע שבועיים חוזרים למצב שהיה לפני הירח דבש, אולי בגלל זה...