איך מנקים חתול מסריח מהרחוב?

יצורה

New member
מגבונים לחים ללא אלכוהול וללא בישום

במקרים של ליכלוך קיצוני אפשר לרחוץ, רצוי ללא סבון או עם סבון עדין ביותר (מיוחד לחתולים או סבון לתינוקות), לנגב היטב ואפילו לייבש עם פן. פתרון נוסף שעובד כמו קסם על הכלבים שלי - להבריש את החתול ולהשפריץ על המברשת מים חמימים עם מעט מרכך שיער (יחס של כ 1:10)

חיה1962

New member
יש מוס יבש מיוחד לניקוי כזה

הוא בשפופרת כמו של מוס לשיער, ממלאים את היד במוס ומורחים על הפרווה, מנקה כל לכלוך, כמובן בעזרת מסרק בסוף ונשאר גם ריח נהדר לנו ולחתולים (וגם כלבים). כך שזה מן ביניים כזה, לא ממש רטוב, מתייבש תוך 5 דקות ומנקה ומריח טוב.

צפנתי

New member
שמפו עדין בהחלט אפשרי

כל החיים רחצתי חתולים אולי 3 פעמים, וזה בגלל שממש לא הייתה ברירה. עוד עיצה: למלא גיגית מראש עם מים פושרים ולהעמיד אותם בגיגית רדודה עם מים פושרים, ולהזליף על גופם לאט עם כוס. זרם מים מתוך ברז מביא להם ת'ג'ננה והם נורא מפחדים. לשמור אותם בחדר מחומם עד לייבוש אחרת עלולים להצטנן.

smartblonda

New member
../images/Emo127.gif יצא לי לרחוץ חתולים מטונפים

שהגיעו אליי וזרם המים אכן מפחיד אותם בטרוף,ובהתחלה יצאתי כולו מלאה שריטות עמוקות,לכן עברתי לשיטת הגיגית ,יותר נוח ופחות טראומתי הן לי והן לחתול:)

כשהייתי בערך בכיתה י'

מצאתי חתול קטן וטיפלתי בו כחודש, הוא ממש התלכלך לי בשלב מסויים מהצואה שלו כי היה עושה קקי בתוך השמיכות ששמתי לו בארגז (הוא היה פיצפון ממש) ואני לא תמיד הייתי בבית כדי לנקות ישר... לא ידעתי שאסור לרחוץ חתולים, יום אחד אחרי שהוא כבר לגמרי פקח עיניים וכבר התהלך חופשי והיה נראה לי לא בסכנת מוות אז רחצתי אותו, שמתי אותו בקערה עם מים רדודים חמימים ובעדינות עם סבון ניסיתי להוריד ממנו את הקקי הדבוק והקשה... הצלחתי להוריד כמעט הכל, לסיום עטפתי אותו בסוודר והוא נרדם עלי, אחר כך האכלתי אותו והוא נראה לי דיי קר, פחדתי שיחלה לכן שמתי לו גם סוודר בתוך הארגז והוא התכרבל בו ונרדם... בבוקר קמתי וישר כמו כל בוקר רצתי לארגז שלו עם בקבוק מטרנה ומזלף ומצאתי אותו מת. כמה שבכיתי... כמה טיפול השקעתי בו... ולא ידעתי שהוא יכול למות מאמבטיה קצרה... המים ממש הגיעו לו עד אמצע הרגליים ואני ניסיתי כל כך בעדינות.... הכוונות שלי היו טובות... השאלה שלי היא: למה? למה הוא מת? האם באמת מהאמבטיה? (אל תרחמו עליי אני רוצה לדעת) ואם כן אז למה? תודה (זה קרה לפני כ3 שנים) נ.ב. כשהייתי בת 11 רחצתי את החתולה שלי (שיש לי כיום היא בת 9) כי לא רציתי שתהיה מלוכלכת וכמובן שלא ידעתי שאסור, היא שרטה אותי וניסתה לברוח וגם הצליחה... ולא קרה לה כלום... אבל היא גם הייתה גדולה מהחתול שסיפרתי עליו, הייתה בת כ3-4 חודשים...

מוהר

New member
יותר סביר שמת מהקור

מאוד חשוב לשמור על חום הגוף בחתלתולים, תמיד תנור או בקבוק חם, במיוחד כשהם בודדים... אל דאגה, אני עושה מקלחות לגורי חתולים כמעט מסביב לשעון... יש לי כרגע שישה קטנטנים אצלי בבית, בממוצע הם עברו מקלחת אחת לשבוע, לא מתשגעים על זה, אבל אני לא יכולה לתת ליצורים מרוחים בצואה להסתובב אצלי בבית. מקלחים, מיבשים היטב, מאכילים ונותנים ללכת לישון ליד התנור, עד עכשיו לא נגרמו בעיות.

למעלה