איך מניקים וצמים??

marmar1

New member
איך מניקים וצמים??

בני יהיה בן חצי שנה ביום כיפור והוא יונק כמעט מלא, איך אני אצלי להניק אותו כאשר אני לא אוכת ולא שותה? אני לא אצליח לשאוב כמויות ליום שלם אחד כי הוא אוכל מבקבוק יותר ממה שאני שואבת. מה עושים???

קרישראל

New member
אני אישית צמה לייט

כלומר, מתכוונת לשתות מים ולאכול מעט אגוזים, שקדים ופירות יבשים.

ציפיק2

New member
מתיעצים עם רב אפשר לשתות לפי שיעורי

היום רבנים מאוד מתיחסים לחשיבות ההנקה ולכך שלפעמים צום יכול לפגוע במשק החלב בעבר אמרו שמניקות חייבות לצום ובאמת אולי מבחית האישה אפשר, אבל בכל הענין צריך להתחשב בבריאות בתינוק ולכן במקרים רבים בגלל שהתינוק תלוילתזונתו כולו באם, מתירים לאמא לשתות ואולי לאכול לפי שיעורים, זאת אומרת, מתירים לשתות כמות מדודה (פחות מ40 גר) מדי 9 דקות ואם יש בעיות מקטינים את המרווחים. כמובן שכל 1 צריכה להתיעץ לענינה עם רב, אני לא פוסקת פה הלכה, רק מודיעה מה הרבה רבנים בדרך כלל אומרים . כמובן עדיף להישאר במזגן ולנוח כמה שאפשר ולשתות המון לפני הצום ולאכול טוב קודם. למי שלא מכירה רב או לא בקשר אם מישהוא, מציעה לפנות לאתר כיפה מדור שו"ת (ולשאול שם) ןhttp://www.kipa.co.il/ask/cat.asp?cat=2

אושינקה

New member
והנה עוד מקור מידע

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=317&QID=4894 שנה טובה

צביה פ

New member
אני צמתי בתשעה באב- ומנסיוני,

פשוט הכנתי מאגרי חלב-לא יום קודם אלא כבר כמה ימים קודם, ע"מ שיהיה מאגרים למקרה שאתיבש, למרות שרב התיר לי לאכול ולשתות אחרי שרוב הצום עבר,במידה שארגיש ייבוש, ולא יהיה אוכל לתינוקת.לא הייתי צריכה לעשות זאת,ואפילו לא השתמשתי בכל המאגרים,אלא רק לקראת הסוף- כי הייתי כל היום במזגן ונחתי במיטה. ביום כיפור יותר מחמירים, לכן- כדאי לשאוב מראש, להניק בערב, וביום לתת ממה ששאבנו- וקצת תוספת, בכמות שלא תייבש אתכן ותרמוז לגוף לייצר חלב. בכל מקרה לשאול רב,מה שכתבתי זה רק עיצות מנסיוני בתשעה באב. ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

מינימי2

New member
הבן שלי לא אוכל מבקבוק

הוא אמנם בן 1.3 אבל ניזון בעיקר מהנקה, ובהתייעצות עם מכון פוע"ה בירושלים התירו לי (אחרי חקירה קצרה
) לשתות לשיעורין כבר מתחילת הצום (אבל זה גם בגלל שאני גרועה בצומות גם בלי הנקה או סיבות אחרות, ואם מוסיפים לזה גם את ההנקה אז זה בכלל טוטאל לוסט...).

ציפיק2

New member
זה מה שמוכיח

שחשוב לשאול רב באופן אישי ולא להסתמך פה על אינטרנט,או מה שאמרו לחברה וכו'

למעלה