איך ממשיכים?

וופל

New member
איך ממשיכים?

יכול מאוד להיות שאני טועה, האמת אני גם מקווה שאני טועה, אבל ככה זה עם דיכאון. הוא לא מודיע כשהוא בא, והוא גם נראה אמיתי נורא… איכשהו, אני מאמינה שככה החיים שלי באמת יראו בעתיד, כאילו שעכשיו זה בדגם מוקטן פשוט, ואני לא יודעת מה יהיה ומה לעשות. הבדידות, והחוסר אונים ומנגד כל החוכמה הזאת, והתובנה שכל כך קשה לי איתה. הכי מרגיז שדווקא דברים גדולים, או בעצם דברים שקורים לאחרים, אני יכולה להבין, אני יכולה לייעץ, כשזה מגיע אליי, פווף, אני פתאום נשארת ללא מילים… יש לי חברה אמיתית אחת, ועוד מספר קטן מאוד של ידידות ומכרים. אין לי ממש חבר´ה, שאיתם אפשר לבלות (בעיקר כי מכולם התנתקתי), קשר רציני אין לי, וגם לא ממש היה לי. היו כמה בחורים, אבל משהו רציני לא ממש. אני טיפוס די חברותי, עם ביטחון עצמי (לעיתים מופרז מידי), אוהבת לנהל שיחות מעמיקות, אפילו קיבלתי (ועדיין מקבלת) המון הערות שאני מדברת ונשמעת הרבה מבוגרת ממה שאני. אבל אני גרה בעיר קטנה נורא, ומשעממת, ואין פה מספיק מבחר של אנשים שניתן להתקשר אליהם, או מספיק דברים לעשות (אני מדברת על בילויים). אני מרגישה שהחיים שלי הולכים במין מעגל, יום רודף יום רודף יום וכלום לא זז או משתנה או משהו… אני תקועה, ועצובה… ובעוד כמה ימים יש לי יום הולדת… אני אהיה בת 17… איך לעזאזל יוצאים מהדיכאון?

אני מרגישה כמוך.....

היי... זאת פעם ראשונה שאני כותבת כאן-ובכלל אני חדשה בפורומים של תפוז. אני בת 15...גרה באיזור הדרום-בישוב קטן. העיניין הוא שאני כמוך-אין לי בעיה ליצור קשר עם אנשים-וכלפי חוץ אני מראה ביטחון עצמי דיי מופרז... אבל בתוך תוכי אני שונאת את עצמי... את איך שאני נראת,את איך שאני מדברת,מתנהגת,הכל.... אני פשוט שונאת את עצמי! כמובן שיש רגעים שאני אומרת לעצמי... "אני חולה על עצמי-אני אחלה בחורה" אבל הרבה הרבה פעמים אני ממש שונאת את ה-"אני" שלי... זו בעיה שיש לי כבר הרבה זמן....ולפני שבוע וחצי גם ניסיתי להתאבד... אבל כמובן טיפשה שכמוני אפילו להתאבד לא מצליחה כמו שצריך... התחלתי ללכת לפסיכולוג שבוע שעבר... ביום שלישי יש לנו עוד פגישה-אני מקווה שילך טוב! בעיקרון כל מי שיודע על ניסיון ההתאבדות הלא מוצלח-דואג לי... חבר הכי טוב שלי ממש לחוץ-כל הזמן מצלצל לבדוק שלא לקחתי שוב כדורים, ההורים שלי כבר פחות לחוצים, כי אני גם ככה ילדה בעייתית מבחינה בריאותית (בעיות עם תזונה,ברזל וכל החארטות האלו...) אני משתדלת לא להלחיץ ואפילו אני כבר לא אנמית(כל הכבוד לי) הצלחתי לעלות במשקל ואני דיי יציבה איתו +- בעניין החבר´ה אני דיי הפכתי להיות שבלול-בקושי יוצאת מהבית-אם לא היה בית ספר לא הייתי מתלבשת אפילו הייתי עוברת מפיג´מה לפיג´מה... חברות שלי דיי לחוצות מהעניין ומנסות להוציא אותי... אבל אין לי אף פעם מצב רוח לצאת... אפילו לא סתם לפיצה לפגוש את כולם... אני לא יודעת עד כמה יש לכם מה להגיב... אבל אני אשמח לקבל תגובות... ביי ביי ירח!

גרא.

New member
המשיכי בטיפול הפסיכולוגי,ואם אכן

יווצר קשר של אמון והבנה ביניכם,אני מאמין כי תוכלי לקבל תשובות רבות לתהיות ולמצבי הרוח המשתנים שלך.את חייבת לגלות סבלנות לגבי תוצאות הטפול כי לא רואים אותן מיד,וההשפעה עלייך תורגש כנראה רק אחרי מספר פגישות. חוץ מזה,למה שלא תצרי קשר נוסף,באיי מייל,או באי סי קיו עם "וופל",לה בעיות די דומות לשלך?

וופל

New member
מתוקה...

אני שמחה שהגבת על ההודעה שלי ובכלל אני חושבת שכמה שדברי על המצב עם יותר אנשים זה רק יקל עלייך. גם אנשים שאת לא מכירה, גם אנים סתם בצ´טים או בפרומוים וגם חברים וידידים... אשמח לשמוע איך מתקדם הטיפול עם הפסיכולוג. תישמרי על עצמך, וופל.

NaughtyBoy

New member
שלום...

רציתי לומר שאני מרגיש ממש במצב שלך אם כי לא הגעתי למצב של היתאבדות... לא יצאתי מהבית כבר כמה חודשיים אני מנתק קשרים עם כל החברים שלי כל הזמן בתירוצים. אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי אני מרגיש כל כך גרוע, שפשוט לפעמיים בא לי להרוג מישהו. ובכלל בתקופה הזאת של הלימודים אני נופל וחזק בגלל המצב המדכא הזה... אפילו מחברה שלי ניפרדתי כי הייתי כל כך רחוק ממנה (כל הזמן קינאתי בידידים שלה) ובכלל כרגע אין לי אף אחד שהוא באמת חבר טוב שליואין לי אף אחד שיקשיב לי, ההורים שלי כל כך אטומים אבל אני לא מאשים אותם כי יש לי מצבי רוח כאלה מישתנים פעם אני צוחק ופעם אני מרגיש כל כך עמוק בזבל... מקווה שלמישהו יהיה עצה בישבילי איך לשפר את החיים המסרייחים שלי. תודה בר אביב.

גרא.

New member
קל מאד להבין ולהזדהות עם תחושת

המחנק שאת מתארת בפנייתך,לאו דווקא בגלל אישיותך,אלא ובעיקר עקב העובדה שאת מתגוררת בעיר קטנה נורא,וכלשונך,משעממת ואין בה מספיק מבחר של אנשים שניתן להתקשר אליהם.הרשימה אותי מאד יכולת הביטוי המילולי שלך,המעידה על דמיון וכושר יצירתיות רב.ולכן אינך חייבת להגביל עצמך לאוכלוסיית עירך הקטנה.את יכולה להשתמש למשל באינטרנט,כפי שפנית אלי,לכאן,ודרך השתתפות בפורומים המדברים אלייך,להרחיב את מעגל הקשרים החברתיים שלך.,ויש כמובן עוד דרכים לכך.גיל 17,הוא כל כך נפלא,וכל כך חד פעמי,שחבל לבזבז אותו בקיטורים,וברגשות כדברייך "יום רודף יום,וכלום לא זז..."כדי שמשהוא יקרה את חייבת ליטול את היוזמה לידיך,כפי שציינתי,אם לא בתוך תחום המושב שלך אז מחוצה לו.ואם עירך הקטנה,רחוקה מהמרכז,זה הרבה יותר בתחושה,מאשר במציאות.היום,להגיע למרכז הארץ,מכל מקום (פרט אולי מאילת,או מקרית שמונה),כרוך בנסיעה לא ארוכה..כך גם מאזור הצפון כלפי חיפה...דכאון במקרה שלך,הוא כנראה תוצאה מצפייה שמשהוא יקרה,במקום ששום דבר לא קורה בו.שינוי בתחושה,יקרה,אם תקחי עצמך בידיים,לבד,או קבוצה קטנה של חברים ןצאו לחפש את האושר,היכן שהוא באמת קיים.במרחק נסיעה של שעה,שעתיים.

וופל

New member
תודה...

אין לי הרבה מה להגיב על דבריך. רק שאני מאוד מופתעת מן התגובה המהירה והדי מדויקת באבחנה שלה, למען האמת... אני הפנמתי, ומה אעשה עם זה הלאה עוד נראה, אבל גם זה איזשהו שלב בדרך אל "האושר". הפתיע אותי מאוד שהתרשמת מכושר הביטוי שלי, למרות המכתב המבולבל (פרץ רגשות שהיה חייב להישפך)... והניחוש בקשר לערים שהן רחוקות מת"א הוא נכון אף הוא. בכל אופן, תודה רבה לך ויישר כח על הפורום שכן אני חושבת שהוא מהווה עזרה לאנשים רבים. וופל (טיפה יותר אופטימית)

למעלה