איך ממשיכים??

tuchi5

New member
איך ממשיכים??

החזרה שישית שלא יצא ממנה כלום חוץ מבטא 35 (ביום ה-16, כנראה שאריות האוביטרל שנלקח לפני 4 מים).
אלה היו המוקפאים האחרונים במחזור השני של ה- IVF.
שוב זריקות, שוב בדיקות, שוב שאיבה כואבת. נמאס.

זוג צעיר, לא נמצאו בעיות רפואיות - מה עושים??
השאיבות וההפריות יוצאות מוצלחות ובשני הסבבים לאחר ההפשרה שרדו 8-10 עוברים בריאים (7-10 תאים).
יש פה מישהי צעירה ובלי בעיות רפואיות שעברה כל כך הרבה החזרות? כמה עברתן?

מה עושים?
שאלתי את הרופא לגבי החזרה ביום החמישי והוא אמר שננסה.
מה עוד אפשר לעשות? איזה עוד דברים אפשר לעשות כדי להגדיל את הסיכויים שהועבר ייתפס?
תמיכה (אוביטרל) משום מה הוא לא נתן לי עד הפעם האחרונה ואנחנו מפחדים אולי הרופא מפשל.
יש עוד דברים שאפשר לעשות חוץ מתמיכה ולהחזיר ביום החמישי?

יכולות להמליץ על רופא טוב(עדיף של מכבי) מאיזור המרכז?
איך דוקטור רבהון?
האם זה בכלל משנה מי הרופא?? מה הוא כבר יכול לעשות?

מתוסכלים מאוד.. :(

היי

אני נקלטתי בהחזרה שמינית (שאיבה שלישית), הרקע היה בעיית זרע, עוברים מוצלחים ללא בעיות נוספות אצלי.
אין ספק שזה מאוד מתסכל שיש עוברים טובים ולכאורה אין שום בעיה והם עדיין לא נקלטים. צריך פשוט להמשיך לנסות, בסוף זה יקרה! (וכן, אני יודעת גם כמה מתסכל זה לשמוע את המשפט הזה, אבל זה כנראה נכון)
אני לא יודעת כמה זה משמעותי להחליף רופא, אני גם ניסיתי בשלב כלשהו וברחתי חזרה לרופא שלי. חשוב שיהיה רופא שיש לך כימיה איתו ושיעשה את כל הבדיקות לוודא שאכן הכל בסדר וישנה פרוטוקולים כשצריך, ולו בשביל לתת לך את התקווה שאולי טיפול קצת אחר ישנה את המצב.
לי הוא שינה כל מיני דברים מהחזרה להחזרה. כשנקלטתי זה היה כשהוא שלף את כל ה"תותחים הכבדים" - פיפל, גסטון כתמיכה, פרוטוקול ארוך אחרי שניים קצרים, החזרה כפולה עם בלסטוציסטים שגדלו באמבריוסקופ עד יום 5. חוץ מזה התחלתי דיקור ולמרות שאני מאוד סקפטית לגבי רפואה משלימה אני מאוד מאמינה בזה.
תמיד קשה לקום על הרגליים ולהמשיך אחרי שהקפואים נגמרים, אבל ככה אנחנו, נופלות וקמות, פשוט אין ברירה...
בהצלחה

ענבל ח1

New member
הוא לא נתן לך תמיכה בהפריות??

נשמע הזוי משהו.
מי הרופא?
את יכולה לנסות לעשות פיפל, את יודעת מה זה?
זה אמור להעלות סיכויי השתרשות אם מקור הבעיה היא השתרשות העובר ברחם. כמובן שאי אפשר לדעת שזו היתה הבעיה אצלך, אבל במקרים שהסיבה היא עלומה ולאחר מס' אי הצלחות נהוג לנסות זאת. בדיוק אתמול היה על זה שרשור...
אין לי עוד עצות חכמות חוץ מלומר לך שלא תוותרי, היו פה כמה סיפורים של בנות שלא הצליחו במשך הרבה טיפולים והיו לא מוסברות ולאחר הרבה טיפולים בסוף נקלטו, ככה פתאום. זה קורה!
חוץ מזה, האם עשו לך מתישהו צילום רחם?
אני הייתי עושה רק כדי לוודא שאין נוזלם בחצוצרות. אמנם לא אמרת דבר שמהווה אינדיקציה לנוזל בחצוצרה אבל כיוון שזה משהו שיכול להפחית ב-50% סיכוי להרות (וגם להגדיל פי שניים סיכוי להפלה), הייתי במקומך מבקשת מהרופא לעשות זאת כדי להניח את דעתי.
כמו כן, האם עשית בעבר היסטרוסקופיה? לוודא שאין מחיצה ברחם או גורם אחר שמונע הריון?

Caitriona

New member
מבינה מאוד- במצב שלך...

אמנם מעט יותר מבוגרת (33.5), אבל עם ילדה בת כמעט 3 (מהפריה ראשונה ומוצלחת).
אצלנו זו רק בעית זרע. אחרי 3 שאיבות בשנה וחצי האחרונה והחזרה של 17 עוברים (מצטיינים כמעט כולם) במצטבר, גם אצלנו לא נקלט. לי אין שום בעיה ועברתי בהצלחה את כל הבדיקות שצריך.
החודש עשיתי פיפל, מקווה שזה יוביל לתוצאה טובה. כמו שהמליצו- אולי כדאי לנסות.
בכל מקרה, כמו שכתבו לפניי, כדאי לעשות צילום רחם, היסטרוסקופיה, בדיקות דם (קרישיות ובלוטת התריס), ולא יודעת מה עוד.
והכי חשוב, לא לאבד תקווה (אומרת את זה לעצמי כל הזמן, לא תמיד משפיע...)
לגבי רופא- לא יודעת מה לומר לך. לי מתחילות להיות תחושות לא טובות לגבי הרופא שלי, אבל אני לא יודעת כמה הן מבוססות או שאני מחפשת את מי להאשים. בכל מקרה עשיתי תור לרופא אחר (אבל רק ביוני) כי נראה לי כדאי שעוד מישהו יחווה את דעתו ואולי יציע כיוון אחר.

acka

New member
מצטרפת לכל מה שאמרו מעליי

יתכן שנפלת בסטטיסטיקה המרושעת, אבל כדאי לבדוק מה עוד אפשר לעשות.
האם ביצעת צילום רחם והיסטרוסקופיה?
האם בוצעו החזרות על בסיס ביוץ טבעי (יש לך כזה?)
האם ניסיתם לבצע החזרה כפולה או החזרה של בלסטוציסט מוקפא?
פיפל?
סטרואידים ו/או פרגניל ביחד עם תמיכה?
איך רמות הפרוגסטרון כמה ימים אחרי ההחזרה?ֿ
זה לדעתי הדברים הראשונים שמנסים.
במקביל את יכולה לשקול האם את רוצה ליתר בטחון עוד זוג עיניים שיבחן את הדברים ואפילו רק ללכת להתיעצות עם רופא אחר מבלי להתחייב לעבור.
&nbsp
יתכן מאוד שזו באמת רק הסטטיסטיקה וכולי תקווה שכבר בטיפול הקרוב תכנסי להריון.

docortho

New member
מבינה אותך כלכך.

היי, מבינה אותך לגמרי. גם אנחנו התחלנו טיפולים על רקע אי פוריות בלתי מוסברת. הכל היה תקין. עברתי 3 שאיבות וחמש החזרות. כל פעם עוברים יפים...כל פעם שבירת לב מחדש. אבל בהחזרה החמישית זה הצליח. לפעמיים פשוט נופלים על חרא של סטטיסטיקה (סליחה על השפה...), אסור להתייאש. אני יודעת שזה קל להגיד. אבל את תיראי שבסוף זה יצליח לך. חשוב מאוד לסמוך על הרופא ושתהיה איתו כימיה טובה. לי כל פעם שטיפול לא היה מצליח הייתי יושבת במשרד של ד"ר לויט (התותח ) ושואלת אותו בדמעות אם הוא לא מודאג. וכל פעם הוא היה אומר "ברור שלא, את תיראי שבסוף זה יצליח". והוא צדק. מאחלת לך הצלחות רבות ולשמור על אופטימיות. מבינה אותך. את תראי שבסוף יהיה טוב.

למעלה