איך ממשיכים מכאן?

איך ממשיכים מכאן?

שלום לכם, אני נמצא בזוגיות 9 שנים. בן זוגי הוא איש טוב ואהוב, אבל כבר שנים שהוא סובל מהפרעות חרדה, דבר אשר משפיע גם על היציבות שלו ביום יום בעבודה, וגם כמובן, על הזוגיות שלנו. מאדם שמח וחברותי הוא הפך לטיפוס מדוכא וסגור - מגיע כל יום מהעבודה, שוכב על הספה ובוכה עד שהוא נרדם. התרחקנו ממעגל החברים שלנו ואני מרגיש די מסוגר ומבודד בתוך מערכת יחסים בה אני לא מקבל את מה שאני צריך (לא משנה העובדה שלא תמיד אנחנו לגמרי יודעים מה אנחנו צריכים).
מבחינת מערכת היחסים שלנו, אנחנו לגמרי "חברים הכי טובים", אין כמעט ריבים ויש הרבה תמיכה והדדיות. העניין הוא שמבחינתי אני מרגיש שאיבדתי אותו במהלך הדרך והמשיכה המינית נעלמה ככל שהחרדות שלו התגברו.
זה אומר שאין אינטימיות וסקס, דבר שחסר בברור גם לו וגם לי. אני לא רוצה להתחיל לחפש מחוץ למערכת היחסים, אבל אני כן חושב יותר ויותר לכיוון הפרידה. דבר שאין לי מושג אפילו איך להתחיל לבחון, כי 9 שנים בזוגיות די גורמות לכך שאתה לא זוכר איך להיות לבד וחלק לא קטן מהפחד הוא בכלל - איך מתחילים מהתחלה? מה הצעדים שאני צריך לעשות בכיוון?

אף פעם לא גרתי לבד. תמיד גרתי עם משפחה ובפעם הראשונה שיצאתי מהבית, עברנו לגור ביחד.
לאחרונה הוא התחיל ללכת לטיפול פסיכולוגי, אחרי שנים של סירוב עיקש. אבל נראה שהוא די מתפקס על בעיות החרדה שלו בעבודה ומתעלם מהעובדה שגם בחיים האישיים שלו, שמעבר לשעות במשרד, לא הכל דבש וקיימות בעיות. אני מאוד הייתי רוצה לעזור לו, לתמוך בו, אבל אני כבר נמצא במקום שאני חושב שיכול להיות שהדבר שיעשה לו הכי טוב בסופו של דבר הוא להיפרד.
חשבתי על ללכת לטיפול זוגי, אבל אני לא חושב שאפשר לייצר יש מאין משיכה מינית. עברנו כל כך הרבה ביחד, יש לי המון אהבה כלפיו, אבל אני מרגיש שאנחנו נמצאים בתוך מעגל אכזרי של התמודדות עם החרדות שלו שלא מאפשר הרבה מקום לדברים אחרים בתוך הזוגיות.

אני קצת בבלבלות (שמים לב?
), אבל אשמח לעיצה טובה או לשמוע את דעתכם.

mountain0goat

New member
נשמע שאתה כבר בשלב אחד מאוחר מדי

אני חושב שהיית צריך לדחוף לייעוץ זוגי הרבה לפני כן (וטיפול אצל פסיכולוג) כי נשמע לי שאתה כבר די יודע מה אתה רוצה אבל רוצה את האישור האחרון מאיתנו.
&nbsp
תדבר איתו על מה שאתה רוצה משהו מהזוגיות הזאת. תציין שחסר לך הסקס ושזה כבר לא זה. ואם זה לא הולך אז זה כנראה הזמן ולדבר על האפשרות של החיים שאחרי.
אני לא יודע מה הן הפרעות חרדה לכן אני מנחש שאתה צריך לדבר איתו בלשון... עדינה. לא יודע אם עלולה להתפתח דרמה בגלל החרדות אבל אני לא חושב שאתה צריך להישאר עם מישהו מתוך רחמים.
&nbsp
&nbsp
שאל את עצמך: האם זה נגמר?

אני מבין אותך ומאוד מזדהה

אני נמצא במצב מאוד דומה לזה שאתה מתאר ויש לי תחושות דומות - אני גם בזוגיות ארוכה, אנחנו חברים טובים ומבינים אחד את השני יותר מאשר כל אחד אחר הבין אותנו אי פעם. אך ה"אבל" הזה של האינטימיות שנעלמה פוגע בי (ואני מניח שגם בו) מאוד ומשפיע על החיים שלנו באופן משמעותי.
בניגוד אליך, אני לא חושב שהדבר הכי טוב בשבילנו הוא להיפרד. ההיכרות שלנו כל כך עמוקה שאנחנו מאוד תלויים אחד בשני (לטוב ולרע), ואנחנו כבר בשלב שלא יודעים לחיות אחד בלי השני.

בניגוד אלינו, נשמע שאתה כבר "התגברת" על הקשר שלכם ומוכן לעבור הלאה. הפחדים שלך מהלבד נשמעים לי לא כחששות מפרידה ממנו אלא כחששות מהלא נודע - איך להתחיל מההתחלה, לצאת לדייטים וכו' (אם אני מבין אותך נכון). לדעתי אלה פחדים שיותר קל להתמודד איתם כי הניסיון שלך והכוח הנפשי שלך אחרי התמודדות עם קשר ארוך יכולים לעזור לך לעבור לשלב הבא.

העצה שלי היא שתנסה להבין עם עצמך אם מה שאתה מחפש זה 'מישהו' אחר לחיות את החיים איתו, או 'משהו' אחר.
אם זה מישהו אחר, אז באמת שאין ברירה אלא להיפרד, לקחת את הזמן ולהתמודד עם הטראומה של הפרידה.
אם זה משהו אחר, אולי אתה צריך לתת לו להשלים את הטיפול (מטפל טוב יבין שהבעיה שלו היא לא רק בעבודה וידע לדבר גם על החיים הפרטיים) ואולי אתה צריך להוסיף משהו לחיים שלך שיחדש לך את האנרגיות (טיפול פסיכולוגי עבורך; רומן "אסור"; חופשה לבד או עם חבר טוב אחר).

שיהיה לכם בהצלחה

עודד466

New member
איך ממשיכים...

המון זמן לא הייתי כאן ואני רואה שההודעה שלך מזמן ומקווה שהמצב בינכם טוב יותר.
הדבר היחיד שעולה לי לראש שבמקרה של חרדה כמו שאתה מתאר (ואני לא איש מקצוע) של בכי ממושך, דכאונות וכולי, טיפול פסיכולוגי אולי לא מספיק.
ממליץ לו, אם אתה יכול לשכנע אותו, לפנות לפסיכיאטר, נראה לי שזה יותר נכון במקרה הזה.

למעלה