לדעתי חייבים להחליט על השלד של הקבוצה
אחת הסיבות לחוסר ההצלחה אלו השינויים הרבים והתכופים שנעשים בהרכב/סגל, המשמעות היא שאין באמת שלד שהמאמן מאמין בו לחלוטין ולכן אין הזדמנות להריץ הרכב שיהיה מתואם.

כדי להבריא אני חושב שהפתרון הוא לקבוע חד משמעית מי השחקנים שהקבוצה מאמינה בהם, שמתאימים למכבי חיפה (בכל המובנים: בריאותי, פיזי, מנטאלי...) ואז לראות מה צריך להוסיף. אני אעשה פה נסיון לעשות משהו פרקטי כזה ולקלוע כמה שיותר לקונצנזוס, למרות שברור לי שאולי לא כולם יסכימו על כל השחקנים שאבחר. אז בואו רגע נעבור על הסגל:

שוער: סטוייקוביץ' - אין לי שום תלונה עליו, לא אשם באף גול שספגנו. לויטה זה פתרון מצוין בתור שוער שני.

הגנה: אין אף אחד כרגע בחוליית ההגנה שאני יכול להגיד שאני מבסוט ממנו ב100% ומאמין בו לחלוטין. חבשי היה חלש בהזדמנויות המועטות שקיבל, אוחיון לא נורא אבל כשמשחק ההגנה נראית לא טוב, דגני אשם ישיר בהרבה מתוך מה שספגנו ואני חושב שהוא שחקן חלש מדי בשבילנו, טוואטחה נותן משחקים לא רעים בסה"כ אבל לא מספיק טוב, בכל אופן הייתי משאיר כי אין כל כך ברירה. את שיימן אני די אוהב למרות שאי אפשר לומר שהוא משפיע מאוד כשהוא משחק. דקל יכול להישאר למרות שיש לו משחקים די חלשים, הוא אופציה לא רעה, צ'וצ'אליץ' זה שחקן שמאוד אהבתי אבל הוא באמת לא מספיק טוב, את גבאי בקושי ראינו ואני אישית כן מאמין בו אבל הוא היה די גרוע כששיחק ומשומר זו דילמה גדולה כי נראה שאין משהו טוב יותר ממנו כרגע (ולראיה הוא פותח בנבחרת) אבל בכל משחק מחדש אנחנו מתאכזבים ממנו (ומתאכזבים עוד יותר כשהוא לא משחק) אז הייתי משאיר בתור אופציה לחילוף.

קישור: בוקולי אופציה טובה לספסל, עזרא חייב להישאר (לעבוד על המגבלות), ראיוס חייב להישאר (לעבוד על המנטאליות והמוטיבציה), ורד חייב להישאר, בניון כמובן (אבל אי אפשר לבנות עליו כמו שציפו, בכל זאת כשכשיר אז חייב לשחק גם אם מחצית), עטאא לא הראה משהו מיוחד, את מיצ'ל עוד לא קלטתי עד הסוף, לדעתי היה לא נורא עד עכשיו אבל שחקן בעייתי, כליבאת אופציה טובה מהספסל, קובי מויאל חייב להישאר.

התקפה: אידריסו מבחינתי חלוץ מצוין שלא מקבל כדורים אבל אם ימשיך לא לתת מספרים אז אין טעם להשאיר אותו, עמאשה להעיף, אבוחצירה להעיף, תורג'מן הייתי משאיר בתור ספסל כי הוא כן נתן מספרים בעונה שעברה ובסה"כ הוא די צעיר עדיין. לגבי וייסמן אין לי מושג אז מבחינתי להשאיר כרגע בספסל/להשאיל.

אם ככה, השלד שנשאר להרכב הוא כזה:

שוער: סטויקוביץ'
הגנה: קינן
קישור: מויאל, עזרא, ראיוס, בניון
התקפה: אידריסו

מי שנשאר בספסל:
שוער: לויטה
הגנה: טוואטחה, שיימן, משומר
קישור: מיצ'ל, ורד, בוקולי, כליבאת
התקפה: תורג'מן

נקודות בעייתיות - אין מגנים (שמאלי וימני) שראויים חד משמעית להרכב. מיצ'ל הוא זר ולא הגיוני שיהיה על הספסל, אז כנראה שיהיה צריך לעזוב.
אז לסיכום, נכון להיום יש בסגל 27 שחקנים.
לפי מה שכתבתי נשארים שלד של 7 בהרכב ו9 בספסל/שאר הסגל.
המשמעות היא שכרגע מבחינתי יש להחליף 11 שחקנים, שזו מהפכה אמיתית ונחוצה למכבי חיפה. חלק מהשחקנים אפשר להביא מהמושאלים שלנו או מהנוער וחלק צריך לחפש טוב טוב.
מכל הסיפור הזה, בשביל לסגור את ההרכב אנחנו צריכים קודם כל להביא מגן ימני, בלם, מגן שמאלי, קשר אחורי.