איך ממשיכים הלאה?

איך ממשיכים הלאה?

שלום לכולם לפני מספר ימים נפרדתי מבן זוגי יש לנו תינוק מדהים בן שלושה חודשים איך ממשיכים הלאה?

מזל חי

New member
איזה עצוב

מזכיר לי איך הלך הגרוש שלי אחרי הלידה והסכים להצעה שלי להשאר חברים. הילד עדין לא היה בן שלושה ימים והגרוש שלי מלא מלא חיוכים. אחרי שלושה חודשים מאומצים מצידו ומצד משפחתו הוא כבר מאוד רצה להיות אבא (וההגדרה הספיקה לו). חזרנו ומאז הולדנו עוד ילד. המשכנו הלאה.. עוד כמה שנים והופ סוף סוף קיבלתי את מה שרציתי עוד מההריון הראשון. פרידה וגט. אז. מצד אחד עצוב לי לקרא אותך. ובקריאה שניה. וואלה. אולי קצת מאוחר הילד כבר בא לעולם. מסכן מה הוא אשם שהוא צריך להיוולד להורים שכבר לא יחד. אך מצד שני. וואלה שיחקת אותה. למה לחכות לבאות... תמשיכי הלאה ממי החיים יפים יותר ממה שאת מתארת לעצמך. בהצלחה אין מתכון ואין נוסחה. רק לחיות ומלא מלא חיוכים. בהתחלה למען הילד/ים אחר כך זה מדבק ואת לא מפסיקה

אין הרבה ברירה...

חייבים להמשיך... חיים עם הכאב וממשיכים... יש לך תינוק שזקוק לך, אין לך אפשרות להשבר...

היום הייתי אצל יועצת נשואים

והיא חיזקה אותי מאד. אסור לי להשבר בן הזוג שלי לא יציב כואב

אי אפשר להכריח אף אחד

תאספי את מה שנשאר ותמשיכי הלאה את חייבת את זה לעצמך ולאוצר שהבאת מאהבה... לא תאמיני כמה כוחות יש בך...אז יהיו דמעות מפעם לפעם יהיו רגעי משבר ואולי הרגש לא יחלוף אבל תלמדי לחיות עם כל אלה...

קטי30

New member
קיבי היקרה../images/Emo24.gif

ראשית
על הבונבון הקט
עצב מהול בשמחה תינוק התחלה חדשה עם סיום הקשר שיצר את הדבר הנפלא הזה . איך ממשכים הלאה... לא פשוט בהחלט אבל עם הרבה נחישות כוח וסבלנות ממשכים והחיים לא נעצרים לעתים הם הופכים להרבה יותר טובים. תהיי חזקה בשבילך מתוקה וגם בשביל ה
שלך נשמח לתת אוזן קשבת לחבק ולעטוף באהבה. בהצלחה מתוקה.

ליבי איתך ../images/Emo201.gif

אמנם קשה אך בר יכולת.... יש לך מתנה נפלאה
שנוצרה מאהבתך לאישך, ולא משנה מהן סיבות הפרידה, במידה ועדיין יש רגש, אולי כדי לקבל עזרה חיצונית כגון יועץ נישואין, במידה ואין הענות לכך....... קחי בחשבון תמיד: בכל דבר בחיים מתחילים בצעד ראשון ! ברצון מלצאת מה"באסה", ברצון לשפר את החיים, ברצון למצוא את האושר... על תבזבזי את האנרגיות שלך בבכי, נצלי אותן לעצמך ולגידול תינוקך. ותמיד תמיד תהייה אופטימית.... כל דבר בחיים בא לחזק אותנו, גם אם עכשיו אינך מסוגלת לראות זאת! תהייה חזקה
אלת הים

ביפו

New member
איך עושים זאת? - יוצאים אל "הלבד"-

כאם. את היא האם של התינוק - בזה תהיי בטוחה. וכל תינוק, אפילו יותר מילד - זקוק מאוד - לאבא וגם לאימא. את תהיי זו - שצריכה כעת לגדלו - וכרגע - האחריות המלאה עליו - היא שלך, לשנים קדימה. מה הפירוש?- בשביל הצורך שלך כאם - השתדלי שההפרדה בינך ובן זוגך - תהיה ביחסים שביניכם, וביחסים שלכם לתינוק = שניכםכאחד מגיעים אליו, נוגעים בו- ושמחים איתו ודואגים יחד - לחינוכו. זה השלב הראשון כעת, לדעתי. עלייך - להיות יותר עם תינוקך ולקחת אחריות בכל מה שקורה לו. זה לא תמיד מצליח במציאות, ואז ציך להססתפק "במה שיש". לחפש אבא - לתינוק, מישהו שאת תחליטי שהוא מתאים להיות לצידך בעזרה לגידולו. אמא שלך - היא בדיוק האנטי - אבא, הן מהיותה אמא שלך ו"מבקרת אותך" - וגם - יש לה רגשות אימהויות, אך לא - גבריות. היא יכולה - לעזור לך , אך בלי עזרה לתינוק. זה אומר שאת יכולה גם ללמוד "איך להיות אימא" מאימך, אך הקשר והטיפול בתינוק - זה עבורך. איני דוגל בכך ש"אני הכי הכי ולא צריך אף אחד ושום עוזרים". ה"ויתור" על עוזר טבעי - אבא של התינוק, מכריח אותך לדאוג גם לחינוך התינוק, גם לפרנסה שלך... פול טיים ג'וב.

למעלה