איך מלמדים ת'הרגלים

my sunshine

New member
איך מלמדים ת'הרגלים

לנוח בשבת

my sunshine

New member
אני דוקא

דיברתי על איברון מסוים שילמד אותם לנוחחחחחחחחחחחחחחחחח

my sunshine

New member
אני

לא צריכה איברונים , מכל סוג שהוא. רק צריכה מורה
חושבת שסיום השביתה יעזור?

קלי קלות

מצרפים את המנוחה לרפרטואר ההרגלים. ואיך מיתרגלים למשהו חדש ? מתָרגלים אותו. תחילה מלאכותית עד להתנייתו המושלמת. ההתנייה תתרחש כשהמציאות היא שתחזק את ההרגל החדש על פני הישן. כל עוד לא תחדלי מהישן, תותירי את שתי ההתנהגויות בתחרות. מנוחה נעימה לך.

my sunshine

New member
אז זהו,

שאלו הרגלים חדשים שלא יודעים לנוח. פעם ידעו... וזה מה שמבאס

ע פ ר ל ה

New member
אם כך...

אלו הרגלים חדשים ישנים. איך ידעו לנוח פעם? ולמה מנוחת ההרגל,קריטית לך בשבת? שבת רגועה

ההרגלים

הם לא ישות נפרדת חיימק'ה שלי. סיפרותית הם אולי כאלה, אבל מהותית ומציאותית ההרגלים הם את. הרגלייך הם מה שהופך אותך לעצמך. אם את רוצה לנוח - נוחי. אם בכל זאת אין לך מנוח, שאלי את עצמך מה הרווח שלך מהיעדר המנוחה הזה ומהו המחיר שלו. ואז שאלי את עצמך, האם הרווח הזה שבאי המנוחה הוא גדול מהרווח שאת מקווה שיצמח לך מהמנוחה. ואחרי כן שאלי את עצמך, האם היעדרו של הרווח הזה שאת רוצה ולא מצליחה בינתיים להשיג, מפריע לך יותר מהעיסוק בשאלות המעיקות הללו, או שאת מוכנה גם לעשות משהו כדי להשיג את הרווח הזה
אם את מוכנה, תבואי פה ונעזור לך לגבש תכנית פעולה.

my sunshine

New member
ההרגל של,

לקום כל בוקר בשש, תופס גם בשבת... על ההרגל הזה מדברת. כל בוקר, זה בסדר. שבת? סתם מבעס.

השאלה היא

שאחרי שהתעוררת והתברר לך שמדובר ביום שבת, מה מונע ממך מלהמשיך לישון. ה"מבאס" הזה נשמע כאילו שמדובר בגזירת גורל או במישהו חיצוני שמעיר אותך. מה הוא זה שמפריע לך להניח בחזרה את הראש על הכרית ולהרדם שוב? אילו מחשבות רצות לך בראש באותן שניות בהן פקחת את עינייך לקום וגילית שמדובר בשבת? אם תאתרי אותן, תוכלי בהמשך לשנות אותן.

my sunshine

New member
אחרי

שמתעוררת, מסתובבת לצד השני ומנסה להרדם שוב. לא תמיד זה מצליח. לרוב לא. מסתובבת, מסתובבת עד שפשוט קמה.

בשלב ה"מסתובבת מסתובבת"

עוברות לך מחשבות בראש. מין דיבור פנימי כזה שאת אומרת לעצמך. מהו ? רמז, בד"כ כרוכים בו כל מיני "אני צריכה", "אני חייבת", "אני מוכרחה"וכיו'.

למעלה