איך מלבינים גג?

goanin

New member
איך מלבינים גג?

הבית נבנה בקיץ הקודם ועבר חורף אחד. הגג שלנו מבטון יצוק עם בלוקים, והוא לא מי-יודע-מה מבודד (80 מ"ר). הגג הוכח כאטום, והוא מכוסה יריעות בצבע אפור, ומתחת יש זפת שחורה. אני רוצה שבקיץ היא יבריח כמה שיותר חום וקרינה, ובשביל זה הוא צריך להיות לבן. איזה חומר אני יכול לקנות כדי לכסות שטח עצום כזה בלבן, וכמה זה יעלה בערך? ו... אני רואה בבתים בעין כרם (ירושלים) גגות שמכוסים במשהו שדומה לטיח לבן חלק כזה. משהו יפה. יקר? תודה מראש

בינא

Member
קיימים חומרים רבים בשוק להלבנת גגות

חלקם משמשים רק להלבנה... הטובים שבהם משתתפים גם באיטום ובכל מקרה אם הגג אינו מבודד, אולי כדאי לכם לחשוב על בצוע בידוד והלבנה ביחד. האפשרות הפשוטה ביותר לבצוע עצמי תהיה שיטת "הגג ההפוך": הגג מורכב ממשטחי קל-קר מחורצים בתחתיתם, עליהם שמים חצץ לבן שגם מלבין את הגג, גם מהווה משקל על משטחי הקל-קר וגם אין שום צורך לתחזק אותו. בירושליים יש גג גדול מאוד כזה במלון היאט ותוכל לראות זא אם תעלה לקומת הלובי ותצא למרפסת הגג. שם השתמשו בחצץ בגוונים שונים מסיבות ארכיטקטוניות אבל החצץ הלבן הוא הכי יעיל נגד החום. את לוחות הגג ההפוך מייצרים כמה קיבוצים העוסקים ביצור מוצרים מקל-קר, כמו משמר הנגב. את החומר ניתן לקבל מהם באספקה ישירה ואת החצץ המנופה (!) מספקי חומרי בניה ורצוי שיספקו את החצץ בשקים קטנים ולא בבלות של 1 טון... ניתן לבצוע עצמי ואת הלוחות להניח עם חריצים כלפי מטה כדי לאפשר זרימה חופשית של מי הגשם אל הנקוזים בגג.

goanin

New member
מפחיד אותי קצת

זה נשמע רעיון מדהים! אבל אז זה אומר שאם יום אחד אני מגלה נזילה או בעיה באיטום, אני צריך להתמודד עם כל הציוי הזה ועם הטונות של החצץ...

msvnk

New member
זה לא יבודד כמו הפתרון של בינא

אבל אתה יכול לקנות פחים של חומר בסגנון פוליגג, לקחת רולר (עם מוט טלסקופי, לא להתכופף !) ולצבוע איתו את הגג. יש לפעמים מבצעים רציניים ואתה יכול לקנות את הפחים הגדולים בשבעים ש"ח אפילו וכבר נתקלתי פעם בפחות במבצעים של לפני החורף.

בינא

Member
לא מדובר על משקל של טונות...

ואין שום בעיה להזיז את החצץ ולהרים את לוחות הקל-קר, כדי לבצע תיקוני אטימה מקומית או אפילו את כל הגג מחדש...

msvnk

New member
שאלה

החצף (אפילו שהוא לבן), לא יאצור חום כמו שהרבה פעמים קורה עם אבנים אחרות או אפילו עם משטחי בטון ?

בינא

Member
תשובה - חצץ לבן אינו אוגר חום

לכן משתמשים בו כמלבין גג... 1) - שטח הפנים מאוד גדול והמרווחים בין האבנים יוצרים מצב של תנועת אוויר תמידית בחומר, היוצרת קירור. 2) - הקל-קר אינו קולט חום כך שהחום מהשמש מוטה חזרה לחלל 1+2 הם הסיבה להצלחת השיטה במקומות בהן היא מיושמת...* * לכל שיטה יש מגבלות. השיטה הזו אינה מחליפה את המזגן שתפקידו העיקרי הוא הוצאת הלחות מהאוויר, אבל בהחלט חוסכת אנרגיה בקירור ושומרת על האיטום לאורך זמן בגלל שאינו חשוף לקרני השמש.

למעלה