איך מכינים

katadgi

New member
אפל מרטיני

מנת אפל, חצי מנת שנאפס תפוחים, דש ליים ערבוב בשייקר (עם קרח כמובן) ומזיגה לכוס מרטיני המלצה לקישוט: דובדבן בקרקעית + פלח לימון/תפוח בדפנת הכוס

katadgi

New member
תיקון טעות../images/Emo70.gif

מנת אפל
מנת מרטיני ביאנקו

katadgi

New member
אבל עם כמה שזה טרנדי להשתמש

במרטיני בהכנת הקוקטייל הזה אני חושב שיותר נכון להכינו על פי המקור כלומר במקום מנת מרטיני ביאנקו (או במקרים מסוימים דריי) אז להשתמש בוודקה. בהצלחה

amircn1

New member
וודקה ?!

במתכון המקורי ?? מה זאת אומרת ?? אתה מתכוון כמו בקוקטיילי המרטיני השונים ?! שם ממה שאני יודע זה עם ג'ין ולא וודקה ! אגב, אם יכינו אותו עם וודקה ולא עם מרטיני אז סביר להניח שהוא ייקרא אפל-וודקה

katadgi

New member
אני מכין אותו עם מרטיני בדרך כלל

ורצוי עם ביאנקו ולא דריי כי מנסיון שלי ישראלים אוהבים מתוק אבל עד כמה שזכור לי, עושים את הקוקטייל הזה עם וודקה כבסיס.

an3c

New member
אמיר צודק

אז למה שיקראו לו עדיין מרטיני אפל? מה הקשר למרטיני אם מכינים עם וודקה?

katadgi

New member
הקשר הוא בצורת ההגשה כמיטב המסורת

(צורת הגשה בכוס מרטיני) ובכלל, כל קוקטיילי המרטיני, השימוש במרטיני ביחס לשאר המרכיבים הוא מועט מאוד אבל מה שכן, כולם מגיעים באותה הכוס (כוס מרטיני). אבל למה ללכת סחור סחור, קח כמה קישורים: קישור ראשון קישור שני וקישור אחרון (שאינו תוצרת הארץ)

amircn1

New member
אז זאת התשובה...

צורת ההגשה היא בכוס מרטיני... ואילו הכמות של המרטיני עצמו (וכפי שאמרת בד"כ ביאנקו ולא יבש!) בקוקטייל היא מזערית עכשיו הבנתי, תודה !

an3c

New member
כמה דברים:

1.על איזה מרטיני אתה מדבר? "...השימוש במרטיני ביחס לשאר המרכיבים" מרטיני זה שם הקוקטייל כפי שאתה יודע (ג'ין ווורמוט). אתה כנראה מתבלבל בין מרטיני מותג הוורמוט לבין מרטיני הקוקטייל. 2. הכוס נקראת כוס קוקטייל ולא כוס מרטיני. וזה די שומט את הטענה שלך. ולכן אם יש מרטיני כחלק משם הקוקטייל זה רק משום שמתמשים באחד ממרכיבי המרטיני הקלאסי(ג'ין או וורמוט). 3.בקישור הראשון שהבאת (גיסר) המתכון שלו הוא בכלל: וודקה, וורמוט ושנאפס. ולא רק וודקה ושנאפס תפוחים כמו שאתה רשמת למעלה(ומה שהחל תדיון הזה). ועל זה הוא עוד מוסיף, שאם משנים חלק מהמרכיבים של המרטיני הקלאסי (ג'ין וורמוט) אז אין הוא ראוי (לדעתו) להקרא מרטיני. אבל הוא כן נקרא וזו הסיבה, כי הוא מכיל וורמוט. לא קשור לכוס בכלל. אגב, בקישור השני יש בכלל קוקטייל שונה לחלוטין, ואת השלישי לא פתחתי. (נוטה לסמוך על גיסר).

למעלה