איך מכינים אורז פרסי?

rayaza

New member
אורז פרסי

מתכון שקבלתי לפני הרבה שנים כשהייתי במלון בצפת, והאוכל היה איום. שכנינו לשולחן מסרו אותו. להרתיח אורז במים, כאשר מגיע לרתיחה, לסנן ולשטוף. לתת לאורז להתייבש (אם יש מספיק זמן). לקלף ולחתוך תפוחי אדמה בכמות שתספיק לכיסוי תחתית הסיר. עובי הפרוסות בערך אצבע. לשים חמאה/מרגרינה/שמן בכמות שתהיה שכבה דקה. מעל זה את תפוחי האדמה+ פפריקה (מתוקה). להפוך שיקבל צבע משני הצדדים. מעל תפ``א לשים בצל קצוץ ומעל זה את האורז. להמיס מלח בכחצי כוס מים, ניתן להוסיף גם א. מרק. לפזר את הנוזלים מעל האורז. כשנוצרים אידים להנמיך את האש, ולבשל עד שהאורז מוכן. בסביבות 45 דקות. העקרון שהאורז מתבשל באדים של הנוזלים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים, אבל לא להגזים. בתאבון רעיה
 
רק כמה הערות

את האורז צריך לשטוף היטב לפני הבישול, רצוי אפילו להשרות אותו במים עם מעט מלח גס. אחרי ששוטפים שוב, ומסננים, זורקים אותו לסיר מלא במים רותחים מומלחים (ממש כמו כשמכינים פסטה), מביאים לרתיחה ומבשלים רק עד שחלקו החיצוני של כל גרגר מתרכך. מחממים מספיק שמן או מרגרינה בסיר (שכבה דקה), יוצקים מעל שליש כוס מים (ל- 5 כוסות אורז) ומסדרים בתחתית פרוסות של תפוח אדמה (לא דקות מידי ולא עבות מידי). עכשיו מוסיפים את האורז, זורקים מעל כמה קוביות מרגרינה, או יוצקים מעט שמן, מכסים במכסה עטוף מגבת, מניחים את הסיר מעל להבה חלשה מאוד(!!!!!) ומניחים מעליו שמיכה, או כמה מגבות, כדי שהאורז בחלקו העליון של הסיר ``יפתח`` גם כן. לסבתא שלי, שנתנה את ההוראות המדויקות, יש בבית שמיכת פוך קטנה, במיוחד לאורז וטרמינולוגיה מקצועית משעשעת במיוחד. מה שפחות מצחיק הוא העובדה שהאורז אמור לעמוד ככה במשך שעה. נכון שזה נשמע הרבה, אבל אסור להתפתות ולהוריד את האורז פחות מאחרי 45 דקות( ציטוט מפיה של סבתא) וזה בהחלט שווה את הזמן. המתכון הזה בסיסי ביותר, לפרסים יש עוד המון גרסאות מופלאות, אבל זה בפעם אחרת. זהו המתכון הבסיסי
 

rayaza

New member
עוד כמה הערות....

ערב טוב! בעקרון ההבדל לא גדול. נכון ששכחתי לציין שהבשול לאחר שיש אדים חייב להעשות באש מאד נמוכה. (אחרת האורז יישרף). מה שעוד חשוב לציין, האורז יוצא אחד אחד, אבל קצת יבש, וצריך לתכנן מנה עם רוטב כל שהוא כתוספת. בתאבון רעיה
 
עוד שאלות במסגרת הדוקטורט

על אורז פרסי: האם אין צורך לטגן את פרוסות תפוחי האדמה לפני שמוסיפים את האורז? האם כשמוסיפים מרגרינה (ולא שמן) האורז לא יוצא דביק? האם הבישול הממושך לא גורם לאורז להיות דביק? איך שומרים על הגרגרים שישארו אחד-אחד? והכי חשוב - אפשר לקבל מספר מתכונים שיפתו לעבור משלב התאוריה לשלב המעשה? תודה
 

rayaza

New member
האורז המיתולוגי

ובכן, את תפוחי האדמה כתבתי שכדאי להפוך מצד לצד כדי שיקבלו צבע. אני מוסיפה גם פפריקה (מתוקה). אין חשיבות אם משתמשים במרגרינה או שמן. האורז לא יוצא דביק, כי הוא למעשה מתבשל באדים. (בגלל כמות המים הקטנה, ולכן לבשל באש נמוכה לאחר הווצרות האדים). אני לא מכסה במגבת כפי שאיילת כתבה, אש נמוכה, על משטח אזבסט למשל בערך שעה או עד שטועמים את האורז והוא רך. מה הבעיה לעבור לשלב הניסוי? כדאי לעשות בפעם הראשונה כמות קטנה ולראות איך זה הולך. בהצלחה רעיה
 

tamarsas

New member
אורז פרסי פשוט ואמיתי

אורז פרסי מתבשל על אדים - כך אמרה חמותי הפרסית. למים רותחים להכניס אורז פרסי של סוגת. בערך 750 גרם. להוסיף כף ןחצי מלח 2 כף שמן וקצת קצת כורכום. מרגע הרתיחה בדיוק 9 דקות. לשפוך המים. להחזיר לסיר שבו יש שמן כמו לטיגון שניצל. לתת עירבוב קל מאוד שהשמן יגיע לכל אורז. לכסות כשהמכסה עטוף במגבת ועליו אפשר להניח משהו שיהווה משקל. על אש קטנה כ45 דקות. ל``שרוף`` שלמטה קוראים ``בון`` (כמו העיר הגרמנית).בהצלחה.
 

tamarsas

New member
סוד ההצלחה של האורז הפרסי..

לא ניסתי בסיר אחר- אך הפרסים ואני בטוחים שרק בסיר אלומיניום זה מצליח...
 
למעלה