רק כמה הערות
את האורז צריך לשטוף היטב לפני הבישול, רצוי אפילו להשרות אותו במים עם מעט מלח גס. אחרי ששוטפים שוב, ומסננים, זורקים אותו לסיר מלא במים רותחים מומלחים (ממש כמו כשמכינים פסטה), מביאים לרתיחה ומבשלים רק עד שחלקו החיצוני של כל גרגר מתרכך. מחממים מספיק שמן או מרגרינה בסיר (שכבה דקה), יוצקים מעל שליש כוס מים (ל- 5 כוסות אורז) ומסדרים בתחתית פרוסות של תפוח אדמה (לא דקות מידי ולא עבות מידי). עכשיו מוסיפים את האורז, זורקים מעל כמה קוביות מרגרינה, או יוצקים מעט שמן, מכסים במכסה עטוף מגבת, מניחים את הסיר מעל להבה חלשה מאוד(!!!!!) ומניחים מעליו שמיכה, או כמה מגבות, כדי שהאורז בחלקו העליון של הסיר ``יפתח`` גם כן. לסבתא שלי, שנתנה את ההוראות המדויקות, יש בבית שמיכת פוך קטנה, במיוחד לאורז וטרמינולוגיה מקצועית משעשעת במיוחד. מה שפחות מצחיק הוא העובדה שהאורז אמור לעמוד ככה במשך שעה. נכון שזה נשמע הרבה, אבל אסור להתפתות ולהוריד את האורז פחות מאחרי 45 דקות( ציטוט מפיה של סבתא) וזה בהחלט שווה את הזמן. המתכון הזה בסיסי ביותר, לפרסים יש עוד המון גרסאות מופלאות, אבל זה בפעם אחרת. זהו המתכון הבסיסי