איך מייעלים

מצב
הנושא נעול.

storybook story

New member
איך מייעלים

איך מייעלים
האם אפשר להירדם עם אוזניות שמשמיעות שיעור שהוקלט ואז להתעורר ולדעת את חומר הלימוד? הייתי בכיתה, הקלטתי את המורה, אח"כ באתי הביתה ובמשך שבועיים כל לילה נירדמתי כשברקע המורה מדברת (בהקלטה ששמעתי עם האוזניות מורכבות על האוזניים שלי ביזמן שינה), ובימים הראשונים חלמתי חלומות שקשורים קצת. אני זוכרת שחלמתי שאני מסבירה לחברה שלי משהו ובעצם חלמתי שאני מדברת (כשבמציאות המורה דיברה בהקלטה) ומסבירה לה. איך מייעלים את זה כך שזה יעזור ללימודים? האם אפשר לנתב חלום כך שאם ארדם כדי שאוכל לכוון את החלום שיעזור לי להבין את מה שאני שומעת ולזכור את זה ?

שינה ולימוד

איך מייעלים
האם אפשר להירדם עם אוזניות שמשמיעות שיעור שהוקלט ואז להתעורר ולדעת את חומר הלימוד? הייתי בכיתה, הקלטתי את המורה, אח"כ באתי הביתה ובמשך שבועיים כל לילה נירדמתי כשברקע המורה מדברת (בהקלטה ששמעתי עם האוזניות מורכבות על האוזניים שלי ביזמן שינה), ובימים הראשונים חלמתי חלומות שקשורים קצת. אני זוכרת שחלמתי שאני מסבירה לחברה שלי משהו ובעצם חלמתי שאני מדברת (כשבמציאות המורה דיברה בהקלטה) ומסבירה לה. איך מייעלים את זה כך שזה יעזור ללימודים? האם אפשר לנתב חלום כך שאם ארדם כדי שאוכל לכוון את החלום שיעזור לי להבין את מה שאני שומעת ולזכור את זה ?
שינה ולימוד
ככל הידוע לי, אין שום דרך לעשות זאת. יורם

SHIKUMTA

New member
שינה ולמידה

איך מייעלים
שינה ולמידה
שלום רב, כיום מניחים כי בשעת השינה המוח מעבד את הנתונים ואת המראות וחוויות שעברנו במשך היום. לגבי שאלתך האם שמיעה תוך כדי שינה תשפר את הלמידה, סביר להניח כי מוחך יקלוט אי אילו דברים ממה שמושמע שם, וייתכן וייקשר איזה קשר של למידה אבל מצד שני, השינה קיימת בכדי לנוח ולתת למוח לעשות את העיבודים שלו לגבי מה שהיה באותו יום, ובכך שאת כופה עליו להקשיב לגירויים חיצוניים, ייתכן ואת פוגמת בתהליך הטבעי שהמוח צריך לעשות. ייתכן גם כי המוח - ואת - לא נחים כמו שצריך. הייתי ממליץ לך ללמוד בשעות הערנות ובשעות השינה, לישון. בברכה פביאן ברויטמן - מנהל הפורום

מצב
הנושא נעול.
למעלה