איך מחליטים?

עינב ר

New member
איך מחליטים?

שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי בעייה שמטרידה אותי, ואני חושבת שהיא הרבה פעמים מפריעה לי. אני לא מסוגלת להחליט. כל פעם שאני צריכה לעשות משהו, אני מתלבטת בזה שעות. ואני לא מדברת על החלטות גורליות כמו עבודה או לימודים. לפעמים זה סתם מה לאכול היום, דברים פשוטים. היום למשל התלבטתי חצי שעה מה ללבוש היום. מה עושים???

אוי

גם לי יש חבר שלא מסוגל להחליט הוא סומך עלי שאני אחליט אני לא יודעת מה להגיד חוץ משתבררי למה את לא מצליחה להחליט בכלליות למה קשה לך להגיע לשורה האחרונה פחד שפספסת משהו? חוסר ידיעת הרצון שלך? חוסר בפרטים ומידע? מה חסר לך שמפריע וקשה לך להחליט? תדעי את זה ויהיה לך יותר קל להגיע לתשובה

זה תלוי כמה אפשרויות יש לך

אם יש שתי אפשרויות - את יכולה להטיל מטבע. אם יש יותר - השתמשי בקוביה.

ויש גם קוביות של יותר משש פאות.

הבן שלי בחוג D&D ויש לו קוביות שונות ומשונות. ואם מה שיוצא לא מוצא חן בעינייך - הטילי שוב.

מוּסקט

New member
לומדים לוותר ולהתפשר

למה הכוונה? אתן לך דוגמה. נניח ואשלח אותך לשוק לקנות עגבניות לסלט של ארוחת הערב. את תגיעי לשוק, תעמדי מול ארגז העגבניות הראשון, תרימי עגבניה אחת - תמששי אותה טוב טוב כדי לשקול אם כדאי להכניס אותה לשקית, ומיד תחשבי לעצמך: "וואללה! בטח יש עוד עגבניה יותר טובה מזו בשוק" מה שכנראה נכון... אז תלכי לארגז אחר, או לירקן אחר ושוב תרימי עגבניה... ושוב תגידי לעצמך שיש יותר טובות בשוק - וככה יגיע הלילה, השוק יסגר, ולא יהיו לך שום עגבניות בשקית ובטח שלא בסלט. מה שאת לא מבינה הוא שהשאלה היא לא איזו עגבנייה היא הכי ראוייה לככב לך בסלט - אלא איזו עגבניה היא מספיק טובה כדי לככב לך בסלט. ובאנלוגיה כשאת מתקשה להחליט את צריכה ללמוד להגיד לעצמך שהחלטה כלשהי היא החלטה מספיק טובה... ויאללה ללכת על זה. וכשאת מחליטה, עליך לקבל את עובדה שכשמחליטים X בו זמנית מוותרים על כל ההחלטה אחרת - גם אם יכול להיות שהיא הכי טובה בשוק. זה לא רלוונטי. מספיק שה-X הזה מספיק טוב לסלט... ומחר כשתתלבטי מול ארון הבגדים, אל תשאלי את עצמך מה הכי כדאי לי ללבוש - אלא מה מספיק טוב לי ללבוש היום.

אויש, כ"כ מוכר:

אני בדיוק ככה! מתלבטת בכל דבר עד שאין ברירה וחייבת להחליט. מה ללבוש בבוקר, מה לנעול, האם להתקשר לרופא או לא, האם לללכת לקניון או לא, האם לשים קרם או לא וכו כו'. זוועה. משתדלת לפעמים להחליק אחרת לא יוצאים מזה. מה גם שלפעמים זה לא כ"כ משנה כשממש צריך להחליט בנושאים חשובים, מחפשת לקיים השוואה ולהחליט ע"ב לוגיקה. אשמח אם תשתפי אותי יותר ונראה איך מתקדמים ביחד... -:)

למעלה