איך מחליטים?!

איך מחליטים?! ../images/Emo12.gif

היי אנשים! לפני כמה זמן החלטתי להציב לעצמי מטרה: ללכת ללמוד בחו"ל בשנת הלימודים הבאה. מזה כבר כמה שנים שהרעיון הזה נמצא אי שם בראש (בעצם מאז שרציתי ללמוד באוניברסיטה), אבל עדיין לא יצא מכל מיני סיבות, אובייקטיביות יותר או פחות, אל הפועל. עשיתי תואר ראשון כאן בארץ, מדעי המדינה וקרימינולוגיה בבר אילן. בסוף התואר, פלוס מינוס במעמד חלוקת התעודות גיליתי שהעתיד שלי לא נמצא במה שלמדתי למרות שהיה נורא כיף. מאז שקיבלתי את התואר חלפו להן שלוש שנים שבהן בחנתי ושאלתי את עצמי איפה אני רואה את עתידי. היום, אחרי שלוש שנים של בדיקה והתנסות גיליתי שהעתיד שלי נמצא בתחום הטיפולי, כלומר בעבודה עם מטופלים אחד על אחד. הגעתי להחלטה שמה שאני רוצה יותר מהכל זה ללמוד ריפוי בעיסוק ושאני מעדיפה לעשות את זה בחו"ל (כי בארץ כבר למדתי ואני יודעת איך זה, והיום בגיל 27 אני מרגישה שאני מוכנה לעשות את הצעד המאוד משמעותי הזה ולעבור למדינה אחרת, להתנסות בדברים חדשים וללמוד שפה חדשה אם אפשר). אז ערכתי לי רשימה קטנה בראש וסימנתי לעצמי את איטליה, הולנד וקנדה כיעדים מועדפים. בקנדה יש מקום אחד שנראה מצויין על פניו שנותן תואר שני בריפוי בעיסוק לאנשים עם תואר ראשון במדעי החברה. בהולנד אני יכולה ללמוד ריפוי בעיסוק אבל רק מתואר ראשון, ככל הנראה הסיפור דומה גם באיטליה. כל כך קשה לי להתחיל לפסול אפשרויות מכיוון שהולנד ואיטליה מנצחות מבחינת עלות שכר הלימוד (עוד לא הבאתי בחשבון את עניין המחיה) אבל קנדה מנצחת מבחינת זה שאוכל לקבל תואר שני על בסיס התואר שכבר יש לי במקום להתחיל את הכל מהתחלה... לכל זה צריך להכניס כמובן את העובדה שלכל היותר אוכל להגיע לכל אחד מהמקומות האלה עם יכולת לממן את עצמי במשך שנה אבל איפשהו בדרך אצטרך להשתלב בעבודה מסודרת שתתמוך בי. אז כמו שאתם יכולים להבין מקריאת ההודעה, בגלל כל אלה ועוד פקטורים נוספים שבטח יעלו, אני לא ממש יודעת לאן להפנות את המאמצים שלי. את רוב האינפורמציה יש בידי (בעיקר על קנדה). חסר לי מידע על אפשרויות תעסוקה בהולנד ואיטליה תוך כדי לימודים, אבל מה שחסר לי בעיקר זה רעיונות איך לסדר את העדיפויות. מה בא קודם? מה גרם לכם להחליט לאן ללכת? איך ידעתם שזה המקום הנכון עבורכם? והאם היום, לאור הניסיון שלכם, אתם יכולים להגיד בעיניים עצומות שעשיתם את הבחירה הטובה ביותר? אשמח לתגובות מכל מי שחולף כאן... והמון המון תודה מראש לכל אחד שיתרום משהו שבסופו של דבר יעזור לי לגבש החלטה
הגר

Big Air

New member
בכל מקרה

כל המקומות נראים אחלה. מה שחשוב זה שתמשיכי לתואר שני ובשום מקרה לא תחזרי על תואר ראשון. החוויה עצמה של להיות בחול וללמוד בחול תהיה מהנה בכל מקום. אל תשכחי שבהולנד או איטליה רצוי שגם תדעי את השפות לעומת קנדה שמדברים אנגלית וצרפתית. בהצלחה

תודה!! ../images/Emo13.gif

השפה זה הדבר שהכי פחות מפחיד אותי בכל התהליך... האם אתה לומד/למדת בחו"ל? מה ואיפה? איך קיבלת את ההחלטה? אשמח אם תוכל לשתף קצת יותר... הגר

WC

New member
הגרוש חמדתי

מערכת הפרמטרים שכל אחד מציב לעצמו היא מאוד סובייקטיבית. יש אנשים שהשפה זה גורם מרתיע דיו כדי לשלול על הסף חצי הגלובוס, יש כאלה שהשפה הזרה רק מושכת אותם. יש כאלו שישימו גבול איפה שארקיע שמה את גבולות טיסות הצ'רטר, יש כאלו שילכו עד סוף העולם ומעבר. יש כאלה שמחפשים את החויה יותר מאשר את התואר ומאידך יש את אלא שמחפשים את התואר לפני החוויה. יש ויש, ואת הפרמטרים כל אנוש מציב לעצמו כראות עיניו. לכל מקום יש יתרונות וחסרונות, וזה לא רק לגבי מקומות, זה גם לגבי מוסדות ותארים וקורסים ועוד ועוד. את בנקודה בחייך שאת צריכה לחשוב אם מפריע לך לחזור לעשות תואר ראשון, או שזה שאת ממשיכה באררכית התארים יותר חשוב? שפה זה מכשול או תמריץ? המרחק מהבית, אפשרויות העבודה, מחיר המחיה בצד מחיר הלימודים, מלגות אם אפשר, כל אלו הם נקודות שצריך לשקול בקפידה. צעד אלמנטרי הוא לדעת איך לשקול, ולשקול עושים תמיד במצב צבירה מיודע ככל האפשר. לא משאירים שאלות פתוחות, סימני שאלה הם חסרי משקל ומסבכים את האומנות העדינה והמדע המדויק של שקילת אפשרויות. מעבר לאתרי האינטרנט, אחד הכלים הכי אינפורמטיבים שיש לגבי לימודים בחו"ל הן השגרירויות ומועצות הלוין שלהן, קרי המועצה הבריטית לחינוך, הקרן הצרפתית, מכון גיטא הגרמני וכיוב (האסלה לא מתחייבת לאמיתות השמות הללו, אבל המוסדות קיימים). המלצה ראשונה, לקבוע פגישה הן בשגרירות איטליה והן בשגרירות הולנד ולבקש מידע על לימודים, וכמובן על ויזת הסטודנט ומה היא מאפשרת לך, כולל את מכסת שעות העבודה שהחוק מתיר לך לעבוד, אם בכלל ובאילו תנאים. את תוצאות השקילה האסלתית לא נחסוף כעת ממניעים שיוסברו בעתיד, אבל כולם להחזיק אצבעות. WC תפוס

אסלון יקר, תודה לך על הטיפ החבוי...

אני בהחלט אצור קשר עם נציגויות בענייני... פניתי לפורום כי חשוב לי לשמוע גם מנסיונם של אחרים (ולא משנה עד כמה סובייקטיבי תהליך הבחירה), כדי שאוכל לבחון דברים מזוויות אחרות. מי אמר שדרך החשיבה שלי היא הנכונה והטובה ביותר? אולי יש משהו שאני מפספסת בדרך בגלל שאיני מודעת לקיומו? ברור שבסופו של דבר ההחלטה לאן לפנות תתבסס גם על אלמנטים סובייקטיביים וגם על אלמנטים אובייקטיביים. הייתי פשוט רוצה לשמוע על עוד תהליכים סובייקיטיביים כי אלו שניסו בטח יותר חכמים ממני...
הגר

מילי33

New member
לימודים בהולנד

הי הגר, למדתי בהולנד (אונ' אמסטרדם) וגם בארה"ב ןמסיוני עדיף ללמוד בארה"ב (או קנדה, או אנגליה): הרמה הרבה יותר גבוהה, הלימודים מעניינים יותר ויש יותר חיי קמפוס. בארה"ב גם יותר מקבלים זרים ויש קהילה ישראלית ויהודית גדולה. אפשר ללמוד בהולנד גם באנגלית, ככה שהשפה היא לא תמיד הבעיה, אבל פחות נעים ללמוד שם מאשר בארץ.

למעלה