איך מחברים ריקוד?

איך מחברים ריקוד?

בסוף השנה אני הולכת לתיכון ואני רוצה להתקבל למגמת מחול, ואנחנו צריכים לחבר ריקוד לאודישנים. יש לי כמה קטעים שהכנתי לבד, אבל איך אני יודעת אם הקטע טוב מספיק ושהוא יענה להם על כל הדרישות...?

זאת השאלה ששאלתי את עצמי כרגע

כי אני עושה ריקוד בכראוגרפיה שלי..., שיעלה עוד כמה חודשים... לפניי שניה בדיוק סיימתי את הפתיחה שלו... אם את לא יודעת אם הם טובים איך אנחנו נדע? -הקטעים שאת מכינה אמורים להפגין את היצירתיות והמקוריות שלך ? מה הדרישות שלהם? -שימי לב שאת משתמשת יפה בשטחים של הבמה...זה תמיד מרשים, -יש בקטעים תנועות מורכבות ? מהירות איטיות ? כל תנועה חדה תעשי עד הסוף...שהבוחנים ירגישו כאילו חתכו מולם את האוויר בסכין, כל תנועה ארוכה תמשכי עד הקצה -תראי גם קצת יכולות ריקודיות עם שימוש בטכניקה... -תראי שאת יצירתית ולא מפחדת לקפוץ גבוה ואחריי זה גם ליפול ולהתרסק, ולקום שוב,ולהביע את עצמך... הכי חשוב, תראי להם שאת שם, תהיי עם נוכחות, שימי לב לקשר עין,לא להסתכל לריצפה... כל זה סתם טיפים הכי תמציתיים שיכולתי לכתוב לך כי לא סיפרת כלום בנוגע לקטעים שלך, ומה יש בהם ומה הבצפר דורש... ליאור

תודה.....

הקטעים שהכנתי זה לא מה שאני אראה להם, זה סתם להתאמן והכל, אבל כשאני אצטרך באמת לבנות ריקוד זה יהיה קשה. לבחור מוזיקה והכל.... תודה על העצות

אמ...

לדעתי הסוף בריקוד טוב שיש בו סיפור.. שלפיו את בונה את הריקוד ובתוכו את יכולה להוסיף הלמנטים מבלט ממודרני קומפוזיציה ואפילו ג'אז כדי שיוכלו לראות שיש לך ידע נירחב בכל הענפים בהצלחה!=]

חחחח תשמעי אני לא רוקדת 20 שנה....

זה מתחיל לבלבל, אני לא יודעת לבנות סיפור, איך לבנות מה לבנות, זה אמור להיות קטע קצר... ובקשר לסגנונות זה בכל הריקודים שלי, פשוט משתלב עם המוזיקה...

חח זה לא קשור...

אני לא רוקדת 20 שנה ועכשיו אני בונה ריקוד לקומפו שיעלה במופע בקרוב וכן יש לו סיפור.... אבל אם את מחפשת סתם ריקודון קצרצר אז הטיפ שלי הוא להשתמת בכמה שיותר אלמנטים מכמה שיותר מקצועות... אם את צריכה רעיונות לתנועות אני יכולה לנסות לנסח לך את זה בכתב למרות שיהיה לי קצת קשה אבל תישלחי לי הודעה ואני ינסה...

אמ... באיזה מקצוע?!

אני יכולה לקחת תנועות שאנחנו לומדות בשיעור אולי הן יעזרו לך...

את יכולה לנסות להוסיף...

פירוואטים... (קלאסי) ספיירול (מודרני) וכל מיני תנועות שמשתלבות עם הקצב מג'אז זה כבר אני יכולה לתת לך טיפ איך להמציא תנועות... קחי תנועות מהיומיום כשאת מסתרקת או מנקה לכלוך מעל חולצה וכל מיני כאלה ותהפכי אותן לתנועות ריקוד... זהו לבינתיים אם אני יחשוב על עוד אני יגיד לך...

אמ....

ספיירול זה תנועה בעצם של חלק גוף עליון.. תעמדי מול מראה ותנסי לסובב את חלק הגוף העליון בליל להוזיז את האגן ואת הבירכיים... מי סחיטה כזאת.. אחרי שתתאמני קצת את יכולה לשלב את הז בכל מיני מקומות כמו נגיד אם את עושה אטיטיוד לאחור עם רגל ימין אז לעשות ספיירול לצד שמאל זה יוצא ממש יפה.. מקווה שהבנת..=]

../images/Emo136.gif שיהיה קשר בין התנועות למוסיקה

את הרוב כבר אמרו...... .בקשר לסיפור - זה מאוד חשוב! אל תוותרי על זה. תנסי לחשוב מה את רוה להעביר, מפני שריקוד היא עוד דרך להתבטא. מה את רוצה להגיד לקהל היעד? מי הוא קהל היעד? (אני יודע שזו עבודה מרגיזה, אבל תחשבי טוב על סיפור ולמי הוא פונה) ואם את לוקחת מנגנה שיש לה מילים, שיהיה קשר בין לבין. (זה יותר בכיוון של פולקלור ועממי אז לא משנה
)

לפי דעתי

יש 2 דרכים... או שתבחרי נושא מסויים ומוזיקה מתאימה לנושא ולפי הנושא תבני את הריקוד, שתהנועות וההבעות, הכל קשור לנושא אחד. דרך נוספת, היא פשוט לקחת מוזיקה ולזרום, אולי לשלב 2 סגנונות כמו קלאסי ומודרני. אממ בקשר לקטעים שהכנת, איזה קטעים הכנת, זאת אומרת על איזה סגנונות ומה דעתך עליהם?

בקשר לקטעים....

לקחתי שיר שאני אוהבת ומתחברת אליו, ועשיתי כאילו תנועות בסיס לבית הראשון, שהוא יותר איטי ואני עושה בו רק את תנועות הבסיס, ואז הפזמון שגם לו יש תנועות בסיס, ואז הבית השני שהוא קצת יותר קצבי אני עושה אותו יותר מהר ומוסיפה תנועות בדרך, ואז הפזמון שהוא יותר ארוך ומהיר וקצבי, וגם לו אני מוסיפה תנועות לתנועות הבסיס....

למעלה