איך מזהים פטריה?

ניצפיץ

New member
איך מזהים פטריה?

שלום, חזרתי לפורום אחרי הפסקה של שנה וקצת עם לידת בני השני, לפני עשרה ימים... הלידה היתה בניתוח כך שבזמן השהות הממושכת בבית חולים הספקתי כבר לראות שהוא עולה במשקל ויונק טוב ( השתחררנו במשקל 50 גר' יותר ממשקל הלידה) היום הוא ינק בתדירות גבוהה יותר מהרגיל אבל רב הפעמים לא רצה לינוק מהשד השני כשהצעתי לו. חוץ מזהנ יש לי כאב בצד אחד שנמוג תוך כדי הנקה, אך זה כאב חדש, ולא כאב כתוצאה מפצעים שנרפאו לפני מספר ימים כבר. ניסיתי לבדוק לפי ההנחיות הכתובות שקיבלתי עם שחרורנו ממחלקת יולדות אם יש בעיה, ולא הצלחתי להבין חד משמעית... יש לציין שאכלתי אתמול והיום חמין של שבת עם שעועית, ונראה לי שהיום הוא סבל קצת מכאבי בטן, מה שלא היה עד כה. בקיצור, סליחה על הסרבול, אבל יכול להיות שיש לי פטריה, שבגללה לא רצה לינוק הרבה? (לא ראית כתם על הלשון שלו..)

1טלטלים

New member
איך מזהים

ראשית מזל טוב... סימנים(מומלץ בחום להגיע לרופא/יועצת הנקה מוסמכת/רופאה שהיא יועצת הנקה מוסמכת/רופא משפחה/רופא עור על מנת לאבחן פטריה)- פטמה מבריקה ,צבעה משתנה לורוד בזוקה,מגרד מאוד וכואב מאוד,כאב שמתמשך לא רק בהנקה ,אלא גם בין ההנקות... תינוק-כפי שציינת כתמים לבנים על הלשון,חך...של הינוקא שלא יורדים כאשר משפשפים קלות ...תפרחת טיטולים עיקשת ,מקום אדום ומציק מאוד. נראה לך שתוכלי להיפגש עם יועצת הנקה /מדריכת הנקה(את מתארת שהיו פצעים שהגלידו ,אולי מדובר בהצמדות לא טובה אל השד ושיפור או תיקון קל יפתרו את הבעיה(גם של הכאב)))? לא רוצה לינוק הרבה-אולי הסתפק רק בצד אחד ...תמשיכי בכל זאת להציע את שני הצדדים בכל הנקה (תעשי הפסקה לגראפס,החלפת טיטול ותראי אם יהיה מעוניין).תמשיכי לעקוב אחרי עליה במשקל,ספירת פיפי/קקי. מצרפת ליתר בטחון רשימה של יועצות הנקה מוסמכות+תמיד אפשר להתקשר לליגת לה לצ'ה 1-700-700-254 ולבקש עזרה נוספת . הרבה הצלחה ותעדכני, שוב מזל טוב !!!!!

ניצפיץ

New member
../images/Emo187.gifעדכון...

אז כנראה שזאת לא פטריה... היום כבר היה הרבה יותר טוב. אני מניחה שהוא נצמד היטב, כיון שאני מצמידה על פי הנחיות של יועצת הנקה מבי"ח, שיעצה לי גם בלידה הקודמת. ואכן הפעם הסדקים שהופיעו חלפו תוך זמן קצר מאוד ( ייתכן גם שביומיים הראשונים לאחר הניתוח בגלל הקושי לשבת ולהניח עלי והחולשה לא הצמדתי חזק - היום מוצמד בטן אל בטן במאוזן כמו שהודרכתי). בכל מקרה אני באמת מנסה להחליץ ולעורר בין צד לצד, ולהניק כמה שיותר. תודה על התגובה המהירה ועל האכפתיות

1טלטלים

New member
../images/Emo140.gif

שמחתי לשמוע ממך ,למרות איחור בתשובה...מקווה שכאב נעלם. בכל שאת מומלץ להיפגש עם יועצת(אפילו לחזור לאותה ליועצת בביה"ח)על מנת לראות ממה נבע כאב. תמשיכי כך, יום מקסים

למעלה