איך מורה

איך מורה

איך מורה לא סמה לב שיש לי הפרעות קשב וריכוז עד שלו ספרתי למורה את זה אבל בכול זאת היא עוד לא מבינה כלום ולא יכולה לעוזר לי

zivadina

New member
מורה שלא שמה לב

לצערנו, רוב רובם של המורים בחינוך הרגיל אינם יודעים לזהות הפרעת קשב ורכוז, היות שלא הסבירו להם מעולם על ההפרעה. לעומת זאת, מורות לחינוך מיוחד כן לומדות להכיר את ההפרעה ולעזור להתמודד אתה בכתה. תלמיד עם הפרעת קשב צריך סביבה שלא תסיח את דעתו (לשבת קרוב למורה, לשבת על יד תלמידים שקטים), צריך אמצעים שיעוררו את העניין שלו בחומר (שימוש באמצעי המחשה שפונים לחוש השמיעה, הראייה, המגע ועוד) וצריך, בעיקר, אמצעים שיעזרו לו להתארגן (אסטרטגיות לסיכום חומר והכנה למבחן, לוחות זמנים ועוד). אתה יכול לבחור ממדור "כלים למורה" מאמרים מסוימים, להדפיס אותם ולהביא למורה שלך. בנוסף, אם עשית אבחון ויש לך המלצות כתובות, תבקש עזרה מיועצת בית הספר, אשר אחראית על עזרה לתלמידים מתקשים. כדאי שתבוא לעדכן אותנו במה שעשית, כדי שנוכל לייעץ לך גם בהמשך. בהצלחה רבה!!!

אני בת

אתמול ספרתי למורה שאני מתחילה עם הרטליו אז יהיה המורת לאמא שלי שאני סתם מכנסה שטיות לרואש שלי היא המורה לאמה שלי שתשלך אותי לטפול שאני לא צריחה רטליון שאני ילדה חכמה אבל הבעיה שאני לא מצליחה בלמודים ממש היא המור שיש כמה מורים בבית הספר שמבנים בזה אני לא ידעת איך להסבר לא עוד סליחה על שגיאות כתיב

אבן החן

New member
אולי תדברי עם היועצת שתדבר גם עם המ

המורה? גם אותי בתור אמא הרגיז שאני ידעתי היטב מה קורה עם הילדים שלי ואחרים אמרו לי שאני "מכניסה שטויות לראש". את ואמא שלך יודעות הכי טוב!

ש י ק מ ה

New member
גם הבן שלי שהוא בכיתה ד בבית ספר

רגיל לא אוהבאת בית הספר, לפני שנה העברנו אותו בית ספר בשל אלימות גדולה שהיתה בכיתה שלו, בבית הספר החדש למרות שאמרנו שיש לו ADHD לא התיחסו לבעיה וכהילד פנה למורה כי היא אמרה לו שהוא לא מרוכז, ואמר לה שיש לו הפרעת קשב וריכוז היא לא האמינה לו. גם לו יש בעיות חברתיות והילדים מציקים לו וכשאני משוחחת עם המנהלת על כך היא אומרת לי שהילדים שהכי מציקים לו אומרים לה שהוא החבר הכי טוב שלהם. היא משקרת וזאת על מנת שלא יצא שם רע לבית הספר שלה לא יכול להיות שילד שאומר לילד שלי שהוא חיידק ושלא יתקרב אליו הולך למנהלת ואומר לה שהוא אוהב את הילד. האמיני לילד שלך והאמיני פחות למערכת שיש לה אינטרס לטאטא מתחת לפני השטח את הבעיות על מנת שלא יצטרכו להתמודד איתם.

zivadina

New member
מנהלת אגף חינוך מיוחד במשרד החינוך

כרמלה איגל, תתארח כאן בתאריך 22/2/05, ותוכל לשאול אותה לגבי חוסר מודעות המורה שלך. נשמח לשמוע איך את מתקדמת עם בקשת העזרה מבית הספר, וכן לשמוע אם את מטופלת בעזרת תרופה. בהצלחה!

המורה

המורה המורה לי שיש כמה מורים שמבנים בזה אז אני המרתי לה שתבאה איזה מורה אחד לכיתה ליום אחד שתירה איך זה קשה ללמור ברעש בכיתה ושתסביר לא קצת המורה המורה שהתרפה לא תעוזר לי אבל יש לי ביום שלשי תאור לרופה

virlomi

New member
שלום לך

אם יש מורים שמבינים בזה. אז כדאי לשוחח איתם שיסבירו למורה המתנגדת מה קורה. בכל מקרה כדאי לקחת ריטלין ולראות מה קורה. המורה לא יודעת הכל ובעצם זה שתקחי את התרופה היא כבר תראה שיש הבדל. הייתי משוחחת עם היועצת לקבלת עצות והקלות נוספות - שאת מגיע יחד עם האיבחון. יתכן שיש לך הפרעות למידה נוספות שהיהיה קל יותר לטפל בהם לאחר האיבחון והטיפול בריטלין.

חרדת בחינות

יש לי בעיה במבחנים אני ניחנצת ללחץ יש לי בלקוותים מה שאתם לא רוצם וזה הרבה פעמים הורס לי תמבחן כי אני מבינה את החומר מציין רק במבחן הכל נידפק

zivadina

New member
חרדת בחינות

שלום לך b e c k h a m 2 3. כל הכבוד לך על ההתעקשות להתגבר על הקשיים. כדאי לך לדעת שלכל בעייה שאת מעלית יש פתרון. עדיין לא הבנתי אם את מטפלת בהפרעת הקשב שלך עם תרופה. בנוסף, נראה לי שיש לך ליקוי בכתיבה שצריך לעבוד עליו ברצינות. האם זה מאובחן? בכל אופן, אם את אומרת שאת מוכנה כמו שצריך לקראת הבחינה, והבעייה היא רק בלחץ הנפשי, את מוזמנת לקרוא את המאמר המצורף ראשון, ומתחתיו את כל המדור שלנו על חרדת בחינות. כמו כן, כדאי שתשוחחי עם המורה והיועצת על הבעייה הזאת.

קשיים

אני עוד לא מטפלת בהפרעת הקשב עם תרופה אבל אני מתחילהעם זה עוד כמה ימים . כן זה מאובחן יש לי לקויות למידה אבל מתי שאני מרכזית אז אין לי שגיאות כתיב הרבה

הזכות לקבל תשומת לב

שלום לך תלמידה אמיצה, אני מוכרחה לשבח את יוזמתך המבורכת. שיחתך עם המורה מעידה על בגרותך ועל הרצון שלך להתמודד עם הקשיים. אינני יכולה לענות במקום מורתך וצר לי כי היא לא הבחינה שקשה לך. אני לא מכירה אותך, אך אין לי ספק כי ניתן לעזור לך. אני ממליצה לך לתאר למורה את המצבים שבהם את מתקשה באופן מיוחד ועל ידי כך תוכל המורה לארגן סביבה לימודית מותאמת יותר למצבך. חשוב לי להדגיש בפניך כי למורה בוודאי אכפת ממך והיא רוצה לזמן לך הצלחות. יכול להיות כי גם המורה תצטרך להעזר במומחה בתחום. לכן חשוב מאוד כי לא תאבדי את האמון במורה ותתני לה את מלוא ההזדמנות לעזור לך, גם אם מציאת הדרך המתאימה תקח יותר זמן. אני בטוחה כי תצליחו בסופו של דבר למצוא את הדרך המתאימה ביותר עבורך. אני מאחלת לך הצלחה בברכה כרמלה

לא כל מורה מתאים לכל תלמיד.

חייבים להיות צרכנים נבונים ולבחור את המורים ובתי הספר.

אני ידעת

אני ידעת שלמורה מאוד אכפת ממני אני לא יאבד את האמון ואני יודעת שהיא מאוד רוצה לעוזר לי אני ידפיס מאמרים מסוימים למחנכת ואני יבאה לה נירה מה יהיה מחר

למעלה