איך מוצאים רב?

איך מוצאים רב?

לעניינים הלכתיים נטו, אני מניח שאפשר לסמוך על כל מי שקיבל סמיכה לרבנות. אבל כשמגיעים לשאול בנושאים של השקפה ודעות, הרי יש מחלוקות בין הרבנים, איך אני הקטן אדע למי מהם יש "דעת תורה", מי נחשב כ"גדול הדור", ולאורו אלך?

א77

New member
בנושאים הלכתיים

עליך לשאול רב שהוסמך להוראה ושעשה שימוש להוראה. לאחר שקבלת תשובה אל תתעניין אצל רב אחר. עשה כפי שנפסק לך.

תודה על הפירוט,

אך כבחור ישיבה חרדי אני יודע כל זאת, ואם שמת לב בפירוש לא שאלתי על עניני הלכה פסוקה. גם כך, תודה על תשומת הלב והתשובה המנוסחת ומתומצתת להפליא!

א77

New member
בנושאים של השקפה ודעות,

בנושאים של השקפה ודעות, אותו דין, אותה הלכה. ההלכה היא בדיני הלכה פסוקה, וגם בדיני השקפות ודעות. וזה שאמרו חז"ל "עשה לך רב". הם לא אמרו "עשה לך רבנים". בכגון דא אין החומרא בכל המוסיף. אלא יש לעשות רב אחד ויחיד. והאמן לי שלמדנו כבר מגדולי כל הדורות, לכשתבחר לך רב אחד ויחיד ותסמוך עליו, אין לך מה לדרוש אצל הרב החולק. אך דע לך שכבודם של אלה שחולקים במקומם מונח. הנה הבט במחלוקת שמאי והלל אף בענייני הלכה ואף בענייני השקפה, יש בעניין המחלוקות שהם לשם שמים הרבה הסברים וביאורים, ומצוות עסק התורה לא תהיה אם לא יהיו מחלוקות. אלא שבעסק התורה עלינו לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא, לברור ולברר להגיע אל האמת. לסיכום: בהשקפה בחר לך מנהיג, רב, רבי, אדמו"ר או מי שתבחר, לאורו תלך. לכל הרבנים יש פנס ואבוקה בו הם מאירים. אתה תצעד לאור אבוקת רבך שלך. כולם מטרתם להגיע אל הדרך העולה בית אל,

יש לך מקור למה שאתה אומר?

איפה מצאת מחלוקת ב"ה וב"ש בהשקפה? ולא ראי הלכה כראי השקפה, בהלכה כל אחד אומר שדעת השני גם היא דעה, ואלו ואלו דברי אלוקים חיים. אבל בהשקפה, החולק אומר שדעת השני היא, למרבה הצער, מובילה להרס היהדות / חורבן הדת / שגיאות באמונה?

א77

New member
יש לך מקור למה שאתה אומר?

איפה מצאת למיין את ה"עשה לך רב" לנושאים מסויימים בלבד. הרב שלי לא מדבר כלל על השקפה, הוא מדבר רק על ההלכה. כך גם כל הרבנים היראים, אלא אוליי הטעות היא בנו, יש דברים ברורים ומוחלטים שאתה מיינת אותם לצורך עניינך ל"השקפה" ואילו אצלי כל אשר יאמר לי רבי הוא בבחינת הלכה למשה מסיני. גם מה שאצלך ממויין לעניינים שאינם קרויים הלכה. אני מכיר אדם שאומר שהוא "משקיף" על עונג שבת בצורה שונה לחלוטין. הוא מענג את השבת בפיקניק על גחלים בחוף הים. הבה נניח שרק מה שאתה החלטת קרוי השקפה כדבריך. בכל מקרה, אם זה כך, הריני שמח. אשרנו מה טוב חלקנו שאנו מקיימים לא תסור מכל אשר יאמרו לך גם על נושאים שלדעתך נקראים השקפה. היהדות שלנו מונצחת ואינה כפי שהגדרת "הרס היהדות / חורבן הדת / שגיאות באמונה". בהתבוננותי בהסטוריית העבר, דווקא אלו שלא הבחינו ושלא מיינו בפסקי רבניהם האם הם השקפה או חלבי, הלכה או פרווה. אצלם כל אשר אמר המנהיג והרב הרי זו הלכה ברורה, הדת אצלם לא נהרסה דורות על דורות. ולסיום: קיימת מחלוקת בין הלל ושמאי האם מידת הבטחון גדולה יותר, או שעונג שבת חשוב יותר. האם היא מוכרת לך? ויש עוד המון המון. יום טוב.

mahmut

New member
עשה לך רב...../images/Emo8.gif

וקנה לך חבר... (אבות) אתה יודע למה חבר יותר חשוב עד שצריך לקנות אפילו בכסף? משום שחבר ירא שמים אמיתי יעזור לך לקבל את דברי הרב ואילו חבר שאינו מהוגן יסביר לך למה ואיך הרב טועה................ ודי לחכימא.....

א77

New member
ומענין לענין באותו ענין

משהו דומה, ולצערנו גם אמיתי. לגבי חבר נאמר "לא תשנא את אחיך בלבבך" (ויקרא יט. יז). ואילו לגבי אח נאמר "ואהבת לרעך כמוך" (שם יט. יח(. הרי שלחברך חייב אתה לאהוב. ואילו אחיך הלואי שלא תשנאהו ודי בזה. התורה לא דורשת יותר מכך...

mahmut

New member
../images/Emo7.gifהפכת את היוצרות......./images/Emo6.gif

וכבר אמרו הליצנים שעם מישפוחע אפשר רק לאכול טולנט.

א77

New member
תתנחם, הרי לדעת שנינו

החבר זה הדבר הכי הכי טוב, הכי יותר מאחי.

למעלה