איך מוצאים פורום מיוחד לאנשים ש...

רוית1974

New member
איך מוצאים פורום מיוחד לאנשים ש...

סובלים מהפרעת אישיות גבולית? ועוד שאלה לגבי 'שיקום תעסוקתי' דרך הביטוח הלאומי, אני מחכה לאישור ללימודים דרך הביטוח הלאומי, יעצו לי שם לבחור כיוון לגבי איזה לימודים הייתי רוצה ללמוד ואין לי מקצוע ברור ומוגדר בראש, משהו יכול לומר לי איך הם עוזרים שם? האם אוכל גם לקבל יעוץ והכוונה מקצועית דרכם? אני בן אדם שמאוד מודע לעצמו... וכל זה כמובן אם יראו בי כאדם שזקוק לשיקום תעסוקתי,השיקום מבחינתי זה לימוד מקצוע, ויציאה לחיים אמיתיים... אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית, רציתי לדעת אם ההפרעה מוגדרת כמחלת נפש...? רציתי להשתתף בפורום לאנשים שסובלים ממני מההפרעה הזאת לדעת איך הם מתמודדים עם החיים, סוף סוף אחרי שלושים ואחת שנה אני יודעת איך קוראים לכל מה שמציק לי סוף סוף אני יודעת את 'כותרת' הבעיה ורציתי לדעת ולשמוע מאמרים שסובלים ממני איך אפשר 'לתקוף' את הבעיה הזאת. חשבתי הרבה זמן איך לכתוב את השאלה שלי ובמקרה נכנסתי לפורום, לשמחתי השאלה זרמה לי למרות הסבל והסגירות והקושי שהייתי שרויה בהם בשנים האחרונות כתוצאה מ..אני קוראת לזה התעללות נפשית..חשבתי שיקח לי שעות לסגנן שאלה בצורה מובנת.. מקוה שהובנתי. תודה!

L L B

New member
רוית יקרה ../images/Emo142.gif

קודם כל שלום ומקוה שזה בסדר שאני עונה לך...
• גמני כמוך סובלת מהפרעת אישיות גבולית. מיותר לציין שהרבה מאוד מטפלים ופסיכולוגים באשר הם לא מסכימים עם האבחנה הזו ולא מקבלים אותה. לא יודעת מה הרקע האישי שלך להפרעה הזו (ואת מוזמנת לשתף אם מתאים לך), אבל ידוע ש75% מהסובלים מההפרעה עברו ניצול, התעללות מינית או טראומה כלשהי בילדותם... לחברה שלנו רוית, קשה לקבל אנשים שסובלים מפוסט טראומה, כי זה אומר משו עליהם כחברה... יותר קל לה להתמודד עם מושגים כמו "הפרעת אישיות גבולית", כי אז הסובל מההפרעה אשם. הוא כביכול "גרם" לה... ולא הסביבה בהכרח... ידוע גם שלמטפלים יש "יד קלה על ההדק". ז"א שכל אחד שמבטא מחשבות אובדניות ופוגע בעצמו יכול למצוא את עצמו מקוטלג תחת האחבנה של "הפרעת אישיות גבולית, וזה לאו דוקא נכון... אז כן, גם אני נאחזתי שנים בהפרעה הזו. כש'כאב לי', הסברתי לכולם שזה בגלל הבורדרליין... ניפנפתי בזה. אבל כיום אני סקפטית לגבי האבחנה. גם בעקבות כלמיני דברים ששמעתי מאנשי מקצוע, וגם בגלל שהסימפטומים נחלשו אצלי. ובנוגע לשאלתך - לא. הפרעת אישיות גבולית היא אינה מחלת נפש (בגלל זה היא נקראת "הפרעה") ואפשר להחלים ממנה. ובכלל - אני חושבת שזה לא נכון לתת כותרות לכאבים שלנו. למה לא להתייחס אליהם באופן אישי? למה צריך לתת להם שמות?
L.L.B נ.ב. - מותר לשאול אם את בטיפול?

רוית1974

New member
שלום גם לך...

דבר ראשון זה בסדר לענות לי, פרסמתי הודעה בכדי לקבל תגובות. עליי לציין שהתגובה שלך מלא בסתירות,ראשית את אומרת ואולי מאשימה את החברה ואנשי המקצוע שלא מסכימים ומקבלים את האבחנה מפני שזה מכפיש אותם כאדם וכחברה, מצד שני את אומרת שאותם אנשי המקצוע גרמו לך להבין שאין מושג כזה ושאת לא מאמינה בו ושבכלל התופעות שלך הולכות ומתפוגגות לדעתי הן התפוגגו כניראה בגלל חוכמתך או מזלך הטוב שהצעיד אותך בדרך שמתאימה לך, כך כל אדם חולה יכול להרפא לאט לאט, וכל אדם בריא יכול לסבול מהתופעה הזאת אם הוא חי בצורה לא בריאה במשך כמה שנים טובות היא משתרשת בו, כך זה תקף גם לטוב וגם לרע... אני מבינה שאם התופעה נקראת בשם שפוגעת בתפקודו של האדם והוא צריך לקחת כדורים פסיכיאטרים המחלה היא אכן מוגדרת כמחלת נפש 'גבולית'. אם את סובלת מרוב תופעות הבורדרליין לא היית כותבת שצריך להתיחס לתופעה כתופעה אישית ולא לתת שם וכותרת... אז כניראה ואת לא סובלת מאותו הדבר שאת חושבת שאת סובלת, ההפרעה כוללת בתוכה מבחר ומגוון של הפרעות מדיכאון לחדרות הפרעה בזהות מינית רגישות יתר חרדות נטישה, כשהבנתי שכל אלה מקורם בבעיה אחת הוקל לי. מקוה שכך אוכל לתקוף את הבעיה ביתר קלות, מבחינתי אני במילחמה עכשיו נגד התופעות, וכשהחיילים מפוזרים קשה להלחם בהם כמו הם כולם תחת מתחבאים תחת עץ רענן אחד... פגז אחד או שתיים ימגרו את אותם חיילים שמאוגדים במקום אחד, כך אני מתייחסת למכלול התופעות שיש בי, כך יותר קל לי להביא את עצמי לאנשים שקרובים אליי שיבינו אותי יותר טוב מאשר יכולת להסביר. זהו. קצת קומם אותי מה שכתבת למען האמת. כניראה שיש לך עוד מה ללמוד בנושא, ואני מאחלת לך שלא תדעי ותביני דבר בכל מה שקשור למועקות וסבטוחות של הנפש. שנה טובה לך!

L L B

New member
היי...

טוב, אז בגלל שבילבלתי אותך, אסביר ואבהיר את דבריי- יש הפרעה כזו שנקראת בורדרליין. לא אמרתי שאין... אבל יש גם הרבה מטפלים שנוטים לאבחן כל אדם שני שפוגע בעצמו ורוצה למות בהפרעת אישיות גבולית -מה שלא נכון לפעמים... כשכתבתי מה שכתבתי על החֶברה שלנו, התכוונתי שזו הסיבה ל"למה מטפלים אוהבים לאבחן בבורדרליין כל אדם שני..." הרי אם יהיו יותר אנשים מאובחנים עם בבורדרליין מאשר עם פוסט טראומה, זה יגיד משו על החברה שלנו... (אולי שהיא מתעללת יותר?) לסיום פיסקה זו - יש אנשים שסובלים מבורדרליין, אבל לפי דעתי זה לא כ"כ הרבה כמו שנוטים לחשוב. חושבת שתופעות הבורדר' שלי הלכו ופחתו בשנים האחרונות בגלל סביבה תומכת, בגלל מסגרת נכונה שמצאתי לי אחרי אינספור טיפולים, בגלל שהבתגרתי, בגלל מוּדעוּת ועוד... רוית- בזמנו שהבורדרליין שלי היה בשיאו, ניסו עלי עשרות סוגים של כדורים פסיכיאטרים... וכלום לא עזר. תשאלי כל פסיכולוג/פסיכיאטר שאת רוצה - "הפרעת אישיות גבולית" היא לא מחלה. נקודה. יש אנשי מקצוע שאומרים שההפרעה היא ביולוגית ויש אנשי מקצוע שטוענים שהיא נרכשת (הדעות די חלוקות בנושא). בֶּמחלה לעומת זאת, יש סממנים ביולוגים רבים יותר... ואני אומרת שבמקום לנסות "לתקוף" את הבורדרליין, שווה לבחון ולבדוק איך הגעת לזה... ז"א- בעקבות מה את סובלת מחרדת נטישה, למה את פוגעת בעצמך (אם בכלל...), למה את יש לך נטיות דיכאוניות ועוד. וחמודה, יש לי שתי קלסרים בבית שמפוּצצים בחומר בכל מה שקשור לבורדרליין ולשאר הפרעות ומחלות נפשיות. אז אני באמת חושבת שלא נשאר לי מה ללמוד בנושא אחרי שקראתי ספרים בנושא ואחרי שחרשתי את כל האתרים שמדברים ומנסים להסביר את ההפרעה... האם היית פעם בטיפול פסיכולוגי? שבת שלום
L.L.B

רוית1974

New member
היי

אני יודעת ממה אני סובלת וגם אני קראתי מאמרים על הבורדרליין הם אצלי בראש יותר מאשר בקלסר (-: וכן אני בטיפול. ומודעת לעצמי. וזהו.

למעלה