איך מוצאים מאמן ??

DarkCloud

New member
איך מוצאים מאמן ??

אז ככה נכון שיש הרבה קישורים פה וברשת בכלל אך ממה שראיתי המידע בד"כ מאוד כללי ומורכב מהרבה ססמאות שלא מדברות אלי , אני בספק אם בכלל יש מישהו שיכול לעזור לי במצבי אחרי תקופה ארוכה כל כך שלא עבדתי. ובכל זאת יש לי רצון לשנות דברים אך אני מתקשה למצוא את הכיוון וכוחות לשנות. מה שאני בעצם מחפש זה אדם שמגיע מעולם ההייטק רצוי מתחום פיתוח תוכנה מסיבה פשוטה שלדעתי מישהו כזה יוכל להבין טוב יותר את הלבטים ולתת חוות דעת אובייקטיבית . דבר שני הוא כמובן שאם כבר נכנסים לתהליך אז איך מוצאים ברשת את האדם שיתאים לך ספציפית מבחינת כימיה ???

nlobak

New member
היי

קודם כל - עצם העובדה שיש בך את הרצון וכתבת בפורום - כבר אומרת הרבה, וכל הכבוד על כך. בסופו של דבר - כמו עם כל איש מקצוע - זה עניין של התאמה תקשורתית, ולשם כך צריך פשוט לתת לזה את הצ'אנס ולנסות. יש לא מעט מאמנים הנותנים פגישת היכרות ראשונה חינם. מבחינת הפרמטרים שציינת במאמן שאתה מחפש - אני עונה עליהם, במידה ותרצה יותר מידע - אתה מוזמן לפנות אלי במייל האישי, מכיוון שכאן אני לא יכולה לפרט. בכלליות, כשאתה מחפש ברשת ורוצה לבדוק את עניין הכימיה - תמיד ניתן לשלוח מייל לבקשת פרטים נוספים, או להרים טלפון ולהכיר. עניין הכימיה חשוב, אך הוא תלוי בכל מקרה בשיתוף פעולה הדדי... שיהיה בהצלחה!

DarkCloud

New member
אנסה לחדד קצת

קודם כל תודה על תשובתך אני גר בצפון וירושלים קצת רחוק בשבילי לגבי מה ששאלתי אז אנסה להסביר זאת טוב יותר להתחיל תהליך שכזה בשבילי זה דבר לא קל קודם כל הגאווה מקשה להודות בצורך לקבל עזרה מאדם אחר ויותר מכך לפתוח דברים בדרך כלל מודחקים כך שאולי אני טועה אבל הבחירה פה היא יותר מהותית מבחירת אינסטלטור או כל בעל מקצוע אחר. בסופו של דבר אינני יודע איך ואם בכלל עושים את הצעד הראשון

nlobak

New member
אני מבינה אותך

מה שאתה אומר זה לגיטימי לגמרי ודי נפוץ... נכון שזו בחירה הרבה יותר עדינה מבחירה של כל בעל מקצוע אחר, אך כמו בכל בחירה בחיים - אין ערובות של 100% ופשוט צריך לקפוץ למים ולנסות. בתור מישהי שעברה בעצמה אימון אישי - זו בהחלט חוויה מעצימה, פותחת עיניים ומשפרת איכות חיים, וגם לי היו חששות וספקות לפני, אבל אני מאוד שמחה שהתגברתי עליהם ונתתי לזה את הצ'אנס. כמו שאמרתי - תמיד ניתן לדבר לפני כן בטלפון ולהתרשם, וגם לבדוק מי מוכן לפגישת הכרות ראשונה חינם ואז להתרשם פנים מול פנים. לדעתי זהו מסע חשוב שכדאי להשקיע בו אם באמת רוצים שינוי בחיים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כבר עשית את הצעד הראשון

בזה שפתחת ושאלת כאן. היכולת להביא לכאן את השאלה שלך היא חלק מהתהליך של חיפוש הפתרון הנכון בשבילך. עבורך קל יותר לכתוב שאלה בפורום מאשר להתקשר לאנשים, וזה בסדר גמור. מה לדעתך יעזור לך במציאת המאמן המתאים לך? מה חשוב לך שיהיה כדי שהבחירה שלך תהיה נכונה?

ענבל כהן חמו

מנהל
מציאת מאמן

אין תשובה קלה לשאלה הזו. דפדף באתרים של מאמנים וחפש את האתר שמדבר אליך. בדרך כלל אנשים כותבים על הרקע שלהם ב"אודות" ותוכל לראות מהיכן הם מגיעים. עם מי שנראה לך שוחח בטלפון ותראה את מי "בא לך" לפגוש - עם מי היה לך נעים לשוחח ויש לך סקרנות להכיר. בפגישה תוכל לראות האם היא מתנהלת בצורה שמרגיש לך נכון ונוח.

ממש לא קל להסביר אימון

אבל אנחנו משתדלים... תמיד קשה להסביר חוויה. ולפעמים כשמנסים זה עלול להשמע כמו סיסמאות. יתכן שתצטרך להתנסות קצת כדי לבחור.

ordanco

New member
חפש ביו-טיוב

בעזרת היו-טיוב ניתן לראות את המאמן מדבר ואת הדנמיקה שלו, זה עוזר בבחירה

ענבל כהן חמו

מנהל
לא כל אחד מוכשר כמוך

ומכין סרטונים יפים... זה לא קל לעשות סרטון מוצלח. אני לא בטוחה שיש קשר הדוק בין האופן בו אתה עובר בצילום ובין כישורי האימון.

חולקת בנושא הכשרון, מסכימה לגבי חיפוש מאמן...

כשרון לצילום וידאו - אין צורך. למידה ותרגול - וכל אחד מצלם סרטונים נפלאים כמו של אורן
לגבי חיפוש מאמן והאם הסרטון מעיד על המאמן - חושבת כמוך. אפשר לצלם סרטון נפלא ולהיות מאמן גרוע, או הפוך, מאמן נפלא וסרטון גרוע. אבל... הסרטון בכל זאת נותן איזושהי היכרות, גם אם שטחית, עם המאמן. ולכן זה נותן ערך כלשהו. גם אם לא רב. ואגב, אני באמת ממליצה למאמנים לצלם סרטונים - ולהתאמן לפני המראה טוב טוב שלא יצאו גרועים מדי - זה עוזר ללקוחות לבחור בנו

ordanco

New member
למה זה טוב?

יש בדברייך ודברי סאלי מחמאה שאקח אותם - תודה. לגבי קשר בין צילום לאימון- צילום אינו מעיד על איכות אימון. הצילום כן מציג את המאמן טוב יותר ממאמר או תמונה. צילום סרטון זה קלי קלות ואני מלמד לקוחות רבים כיצד לעשות זאת. לא צריך להיות צלם/במאי/ תאורן או שחקן. צריך להיות רק מי שאתה. כל שאר הדברים הטכניים הם מאוד קלים. זה מקל על הלקוח להכיר אותך ולבחור או לא לבחור בך :) אורן

yaelmmmmm

New member
כך מוצאים היום מאמן

אכן, לא פשוט למצוא מאמן ונשמע שאתה די זקוק למישהו (מישהו שמוכן לשמוע, להבין לעומק ולעזור). אם אתה רוצה לחזור לשוק העבודה, הכרחי ביותר לדבר עם מישהו מתחום ההיי- טק, כי לא כל אחד מבין אותו ואת תהליכי הגיוס בו. ממה שמשתמע מדבריך, אתה רוצה לבדוק ייתכנות חזרה לשוק שהתקדם בינתיים, אתה יודע שב- Java השינויים יכולים לחול מהיום למחר, כך שאם עברו יותר מיומיים יש קושי לשמור על אותה שפה. עם זאת, איש פיתוח בנשמה תמיד נשאר איש פיתוח, וזאת בשונה משאר הפונקציות: ניהול פרויקטים, הטמעה, פרה- סייל וכדומה, שם הניוד גדול יותר. אם היית רוצה דווקא לעזוב את תחום התוכנה, אז כנ"ל, צריך לבדוק היטב האם המאמן מכיר בכלל את נושא המקצועות והשוק המורכב היום. כימיה... נו באמת! אין שום דרך לבחון כימיה מלבד לדבר. לרוב, מאמנים מציעים פגישת חינם או לפחות שיחת טלפון ארוכה חינם- לך על זה!

דרכים למציאת מאמן

שלום לך, קודמיי נתנו כאן טיפים וגם אני אנסה לתת לך רעיון. כמובן שפניה לפורום הזה יביא כבר את ההתעניינות שלך ומאמנים אולי יפנו אליך. בנוסף מומלץ להיכנס לאתרים של בתי ספר, לחלקם יהיה אינדקס מאמנים, אולי לא בעמוד הראשי אבל תחת קטגוריות של אימון. שם תוכל להכיר עוד מאמנים לפי נושאים/התמחויות, רקע, איזור מגורים ולנסות למצוא את המתאימים לך לפי מה שתיארת כאן. תקרא עליהם, תנהל שיחת טלפון אבל אין כמו פגישה של פנים מול פנים. תן צ'אנס בפגישה הראשונה ותראה אם תתחברו. לעיתים זה לא יקרה אבל אני בטוח שתוכל למצוא את המאמן שתתחבר אלו מאותה פגישה. שיהיה בהצלחה.

למעלה