איך מוכרים רעיון?

tkhri

New member
איך מוכרים רעיון?

שלום לכולם.

לאחרונה חשבתי על רעיון למוצר שלפי דעתי יכול להצליח. בדקתי ואכן המוצר לא קיים בשוק, לא בארץ ולא בחו"ל.
אין באפשרותי לפתח את המוצר וגם אם הייתי יכול אני לא בטוח שהייתי מצליח למקסם את הפונטנציאל של המוצר.
יש מס' חברות גדולות בארץ שהיו יכולות לפתח את המוצר ולמכור אותו בארץ ובחו"ל.
נשאלת השאלה, איך מוכרים רעיון?
האם זה בכלל משהו שנהוג "למכור"?

תודה לעוזרים :)

אלפי אנשים יש להם רעיונות חלקם מגשימים אותם

בהצלחה גם לך . איך עושים את זה . אין תשובה לאף אחד . אתה תישאר עם החלום

TotalCommnader

New member
כמעט בלתי אפשרי. או שתוותר או שתמצא איש ביצוע

שיבנה לך אבטיפוס ואיש שיווק. שכנע אותם בפוטנציאל וצרף אותם כשותפים. כשיהיה לך אבטיפוס (תאלץ להשקיע ממון וזמן) תנסה לגייס כסף

tkhri

New member
כלומר אם אני אלך לחברה גדולה

ואציע לה את הרעיון למוצר, שכמובן מתאים לאופי החברה, אז יסתכלו עליי ויצחקו?
אין אפשרות לבוא לחברה ולמכור לה רעיון למוצר?

לא תגיע למצב שיזמינו אתך ויצחקו עלך

יגידו לך בטלפון . ילד לך לששחק עם בנות יותר כייף

goldy

New member
רוב הסיכויים שידקלמו לך "לא מעוניינים"

ואחרי מספר חודשים יטענו שהרעיון המשווק מקורי משלהם, ואז לך תוכיח.

TotalCommnader

New member
קונים חברה עובדת ומרוויחה. אם אין אז מוצר. אם

אין אז אבטיפוס עם הוכחת התיכנות. כמובן שהסיכוי יורד שזה יקרה בהתאם לסולם הזה. רעיון אף אחד לא יקנה. הרבה מאוד תלוי בשיווק ויש המון רעיונות טובים שלא הצליחו

itaym02

New member
רעיון אף פעם לא שווה כסף

נהוג לתמחר רעיון באזור המינוס 1000000

לי יש רעיון, שאני מיישם כרגע, לא הכנסתי שקל, הוצאתי מלא.

רונס

New member
ריון זה לא מספיק בדכ

שב עם הרעיון שלך, תנתח אותו, תבדוק היתכנויות כלכליות, כדאיות ויכולת ייצור של החברה שאתה מעוניין למכור לה את הרעיון, תנתח את הנושא השיווקי ביחס לקיים, יתרונות מובהקים של המוצר שלך, מה הערך המוסף שלצהמוצר לחברה אם היא מחליטה ללכת על הרעיון שלך, תעשה את הניתוחים ברמה גבוהה כאילו מדובר בחברה שלך או שאתה עובד בחברה שאתה רוצה למכור לה את הרעיון, אחרי שתעמיד תיק מוצר מפותח, יש לך שתי אפשרויות, אחת ליצור קשר עם החברות ולמכור להן מוצר נוסף לפורטפוליו שלהן או להציע להן להכנס כשותפות במיזם כשאתה מנהל אותו והן תומכות בצד הטכני מקצועי.

אפשר למכור רעיונות

בהצלחה

Kimai

New member
ועוד תוספת אקוטית

כדאי ורצוי לנסח כתב זכויות וסודיות בסיוע עו"ד הבקיא בעריכת חוזים,
התקשרויות והסכמים מסחריים

לולו114

New member
יש לי תשובה בשבילך

שלב ראשון: תנסה לתכנן את המוצר,לשרטט אותו,להכין עליו מצגת ודפי הסברה עם כמה שיותר פרטים על הרעיון וכמה שיותר פרטים לאיך לבנות אותו.
שלב שני:לך לחברת פטנטים,הם ישרטטו וייפתחו וייצרו לך את המוצר ויעזרו לך איתו,חלקן ייקחו עליו אחוזים,חלקן לא ייקחו אחוזים ,אלא רק 250 ש"ח לשעת ייצור.
אם אתה רק בשלבים ראשונים ועוד לא יודע איך אפילו לבנות\להרכיב את המוצר,אתה יכול ללכת לחברת orael team הם ייתנו לך בין 5%-10% על המוצר,המוצר בעצם יהיה שלהם ורק 5% עד 10% ממנו יהיה שלך,
הם יעשו לך חברת סטארט אפ ש-90%-95% מהחברה שלהם כולל הרווחים ואתה תקבל רק את 10%-5% הרווחים שלך.
זה אם אתה ממש לא יודע איך כמעט לבנות\להרכיב את המוצר.
רוב החברות לוקחות אחוזים,אבל אתה תקבל את רוב האחוזים וכפי שאמרתי,יש חברות שזה הכי משתלם ליזם והיזם רק משלם להם 250 ש"ח לכל שעה של ייצור ללא אחוזים,זה הכי משתלם,
אבל כפי שאמרתי,אם אתה ממש לא יודע איך להרכיב את המוצר,אז שווה לך לפחות ללכת ל-orael team ולקבל 5%-10% מהמוצר שלך,זה עדיף על כלום.
תכתוב בגוגל orael team ותמצא את האתר שלהם,או שתחפש חברות פטנטים שיעזרו לך ותמצא את הכי טובה בשבילך.

TotalCommnader

New member
מי עוד עושה את זה? תחת ההנחה הלא סבירה ש

הגאוניות המתפרצת מכל מחשבה שלי משום מה לא תשכנע אותם :) יש עוד חברות שלוקחות רעיון/אבטיפוס/מוצר ועושות את השאר?

לולו114

New member
יש הרבה חברות כאלה

על ידי כתיבה בגוגל את המשפט:"חברת פטנטים"
תוכל למצוא הרבה חברות ולבחור אחת מהן.

TotalCommnader

New member
רק שנראה לי שרק אחוז קטן מסתפק ב

רעיון או מוצר ומבצע את ההשלמות

למעלה