איך מודדים מעוין?

איך מודדים מעוין?

כלומר, איך משרטטים אותו? יש לי דגם של שמיכה, משורטט בצורה מוקטנת, וכתוב שהמעוינים הם בזוויות של 60 מעלות ו-120 מעלות. האם צריך מחוגה פלוס שחזור הידע(?) מבית הספר? או שיש איזה מכשיר/כלי שעוקף את העניין?

chayahd99

New member
מד-זווית

נראה לי במקרה הזה שמד-זווית יעזור. פשוט מותחים 2 קוים מקבילים במרחק שרוצים. אח"כ מניחים את המד-זווית על אחד הקווים הראשונים ולאחר מדידת 60 או 120 מעלות, מותחים קו נוסף שחותך את 2 הקוים המקבילים הראשונים. את הקו הרביעי מותחים במקביל לקו השלישי כך שאותן זוויות 60 ו - 120 יווצרו בהתאמה. אם אורך הקווים אינו שווה יצא לך מקבילית. אם אורך הקווים שווה יצא לך מעויין. אני מקווה שההסבר היה ברור, זה הכל מהראש ישר למקלדת אז אני מקווה שלא פיספסתי שום שלב.

תודה

בהחלט דורש רענון של שיעורי הגיאומטריה מביה"ס
אבל האפקט שנוצר מאוד יפה (קוביות) ונראה לי שברגע שמתגברים על שרטוט המעוינים, קל מאוד לתפור.

chayahd99

New member
../images/Emo9.gif

את מחברת את המעוינים במכונה
בשביל ליצור את דוגמת הקוביות התלת-מימדית יהיה די קשה להגיע לדיוק עם מכונה בגלל הזוויות. אולי בכ"ז תנסי את ה - English Paper Piecing

chayahd99

New member
אז אולי...

אז אולי בכל זאת תצטרפי אלינו לפרויקט המשותף
אגב, גם אני בחרתי במעוינים בגלל האפשרות לסדר בצורת קוביות

צר לי, זה די מפחיד אותי ../images/Emo13.gif

זו עבודה הרבה יותר סיזיפית מחיבור טלאים פשוטים ביד. אני ממש לא שם... צריכה להתקדם עוד קצת בטכניקות ולהרגיש ש"עשיתי משהו" לפני שאגש לפרויקט כובל כזה.

ונצל"ש לעצמי

לא שיש לי את הבדים
אבל מעניינת אותי מאוד השמיכה הזאת: http://www.amybutlerdesign.com/pdfs/AmyButlersBelleQuilt.pdf אלא שההוראות לתפירת העיגולים לא ברורות לי: Making the Circle Blocks 1. Fuse an 8” square of webbing to the back of each of the 12-8” squares of fabric. 2. Trace a 7 ½” circle on the paper of the fusible webbing and cut it out. 3. Using the quilt picture as a guide, fuse the circles onto the appropriate 9 ½” x 9 ½” squares. Make sure the circle is centered. האם היא פשוט מתכוונת לגזור עיגולים ולתפור על הריבועים? (זה לא מאוד חסכוני בבד...). או לגזור עיגול מכל ריבוע, ואז לתפור אותו לריבוע אחר (אבל אז אין seam allowence). מישהי קלטה את ההסבר?

יש ישטה מאוד פשוטה...

תגזרי רצועה ברוחב = גובה המעוין שאת מתכננת. אם יש לך בבית סרגל שהוא משולש שווה שוקיים (סרגלים שלמדנו איתם בתיכון). תניחי את הסרגל על הרצועה, כקודקוד הסרגל משיק בדיוק לצלע הרצועה והבסיס משיק לצלע הנגדית. סמני או חתכי עם סכין גלגלת לאורך הצלע השמאלית של הסרגל קבלת רצועה שהקצע השמאלי שלה חתוך בשפוע. כעת הפכי את הסרגל כך שקודקוד המשולש פונה /משיק לצלע הרצועה התחתונה ובסיסו משיק לצלע העליונה של הרצועה, באופן שבסיס המשולש של הסרגל יתחיל בדיוק בנקודה שבה התחלנו את חיתוך השיפוע. חתכי עם סכין גלגלת לאורך הסרגל בצד ימין. קבלת מעוין מדויק חתוך כבר. כעת לחיתוך המעוין הבא, כל שעליך לעשות הוא להמשיך להניח את סרגל המשולש שווה השוקיים כשבסיס הסרגל מונח על הצלע העליונה של הרצועה החל מנקודת החיתוך האחרונה וקודקודו מופנה כלפי מטה וחתיוך לאורך הסרגל בצד שמאל. זוהי שיטה מהירה וקלה. חסכונית ויעילה. אם לא הבנת שילחי לי מסר עם הנייד שלך ואשמח לנסות להסביר טלפונית. בלה

הרבה תודה!

נראה לי הגיוני כרגע. כשאנסה בזמן אמת, כבר אראה איך אני מסתדרת עם זה

מוזר, שלחתי היום תגובה למדידת מעוין בשיטה קלה

וההודעה לא קיימת, על אף שודאתי שהיא נשלחה. בכל אופן, אם לא הסתדרת, תשלחי לי מסר. בלה

למעלה