איך מודדים אהבה

איך מודדים אהבה

יש שנותנים, יש שלוקחים, יש שנותנים בשביל לאהוב את עצמם. ויש שפשוט אוהבים. כמו הגבר שאהב את אשתו אהבה עזה לאורך שנים ובתוך שלושה ימים התלקחה התאהבות בינה לבין גבר צעיר שהגיע לישוב. אמרה שהיא עוזבת אל הבחור. הבעל תמך בה, אמר שהוא רוצה באושרה. אסר על הילדים לעקוד אותה. אחרי חודש וחצי היא שבה הביתה. הבעל קיבל אותה בזרועות פתוחות. לילדים הסביר שאהבה אמיתית היא כשחשוב לך שנשוא אהבתך יהיה מאושר אפילו שלא תמיד מתאים לך. אם הסיפור הזה הוא מדיד אהבה, רוב האהבות הן די אגואיסטיות. לפני כמה שבועות הפרטנר שלי יצא לחפש את עצמו. אמרתי לו שלא איכפת לי אם יפגוש נשים אחרות. רק רוצה לדעת איך היה... מאז חזר לדבר. מתגעגע. נפגשים מעת לעת. טוב לנו כשביחד למרות העננה. לא יודעת אם נפגש, יודעת שהוא לא מספר להן שהוא ל א פנוי. (אולי הוא פנוי ואני לא יודעת?) הוא גם לא מחפש מיטה ללילה. הוא מחפש משהו ערכאי, במשבר עם עצמו. לא אתי. ואני? כבר לא מוטרפת כמו אז כשהחזקתם אותי אבל לא נהנית. עכשיו אני שואלת את עצמי - האם מה שאני עושה זו אהבה אמיתית? אולי אהפוך אותו לחבר אפלטוני...אני חזקה בזה.

גריפון

New member
חבר אפלטוני זה דבר טוב. אפשר לרוץ

איתו, לקפוץ איתו, רק לא... עשית שרטוט מהיר, תלתלים, שהנסתר בו רב מהגלוי. מה רצית,בעצם, שיקרה כשאמרת לו שלא איכפת לך שיפגוש נשים אחרות? ומה קרה בפועל? ומה זה ערכאי? ומה פירוש "כבר לא מוטרפת כמו אז כשהחזקתם אותי אבל לא נהנית"? דווקא את הסיפור הראשון שסיפרת מצאתי לשובר לב. ההבדל הוא לא שכאן מדובר בגבר ושם באשה, אלא שכאן לא מדובר בילדים ושם כן, ולמעשה בבית שלם. הפגיעה בילד, במיוחד בבן, יכולה ליהפך לשריטה בלתי-הפיכה. כשנישאתי, היה לאשתי דאז צורך לצאת אחת לכמה שבועות לשבת עם חברות בבאר ולבלות עד שעות ממש מאוחרות ואני הייתי נשאר בבית עם ביתנו התינוקת. לי כבר לא היה הצורך ליציאות ליליות עם החבר'ה. קיבלתי את זה: לא ברצון, אבל הבנתי אותה. כאשר הסתבר לי שבהעדרי, יצאה פעם לצעדה לילית עם חבר ותיק - ואני לא בטוח איזו זיקה, אם בכלל, היתה ביניהם - אמרתי לה מיד, לא מקובל עלי, היא הסכימה איתי וזה לא חזר. זה אחרת כשיש בית וילדים. היום לא הייתי מקבל גם את ענין הבאר. הרגשתי אז פתוח ורחב אופקים ובוטח ונאור, אבל היום אני לא מסכים עם ההסכמה שלי דאז. זה היה באמת להזמין צרות. אז האם זו אהבה אמיתית? אני דוגל גדול בכך שמרחב זה לא דבר שנותנים אחד לשני: מרחב בעיני הוא דבר טבעי, נתון מראש ומובן מאליו. אבל לקיחת מרחב צריכה ללכת עם אמון, ואפילו נאמנות, וכשזו מופרת - גם אם בהסכמה - הופך המרחב למשהו אחר, ודברים זרים זולגים לתוכו. יש פעמים שאנחנו אומרים: "אני נותן/ת לך את כל החופש שבעולם", רק כדי לנסות את האדם שממול... אני לא מרגיש שאני מצליח לענות לשאלה שלך, "האם זו אהבה אמיתית". או שאולי כן.

ת'בלבלתי - ערכאי

התכוונתי ערטילאי, רוחני, אבסטרקטי, תיאורטי. מסתבכת עדיין עם העברית...עברית קשה שפה. (החודשים הראשונים בארץ היו הרבה יותר מצחיקים).

LostInTheSky

New member
איך מודדים אהבה? אין לי תשובה, אבל

כשהחלטתי שאני רוצה להיפרד מהחבר אמרתי לו שאני כבר לא יודעת אם זו אהבה או הרגל. אמרתי לו שאני רוצה שנפרד, שניצא עם אחרים. אולי ככה נבין שהקשר הזה הוא לא באמת אהבה. הוא אמר שהוא לא מתלהב מהרעיון אבל אם זה מה שאני רוצה אז בסדר. אח"כ הוא סיפר לי שהוא יצא עם כמה אבל אף אחת לא "עניינה" אותו, עם אף אחת הוא לא התרגש כמו שהיה פגישה הראשונה שלנו, עם אף אחת לא היה החיבור המתאים. וכרגע הוא לא מנסה עוד... ואני, לא יצאתי עם אף אחד אבל בכל זאת מרגישה שאנחנו לא מתאימים ואני רוצה שיהיה לו טוב, עם מישהי אחרת... כי אני עכשיו יודעת שאני אוהבת אותו, אבל לא מאוהבת בו וזו בעיה. לא יודעת למה כתבתי את זה ... לא יודעת אם זה קשור בכלל... אבל בכל מקרה, אין לי מושג איך מודדים אהבה. אבל לפי מה שאת מתארת אולי כדאי לך להפוך אותו לחבר נפש מאשר לחבר לחיים? ולמה שלא תנסי את להיפגש עם אחרים??

אפשר בכלל למדוד אהבה?

אני חושב שאהבה זה פשוט משהו שמרגישים ואי אפשר למדוד אותו. את האהבה שלך לצד השני ודאי שצריך להרגיש, יודעים כשזה שם. ואת האהבה של הצד השני כלפיך - אפשר למדוד ביש או אין, או שזה קיים או שלא, אין באמצע. כשזה לא שם באמת, כשהאהבה מושפעת מדברים אחרים ולא מסוגלת לעמוד בהם, זה פשוט לא זה. אני מאמין בזה גם לגבי אהבה רומנטית כמו שהזכירו כאן וגם לגבי אהבה אפלטונית. גם החבר/ה הכי טוב וגם בן/בת הזוג צריכים להיות שם תמיד בשבילך. מסעות חיפוש / יציאה לבארים ועוד מיני ספקות שעלו כאן, לי אין את הכוחות להתמודד עם דברים כאלו אצל בת זוג, זה פוגע ופוגם כל כך שכבר אין אהבה למדוד... אולי קצת תמים מצידי, אבל זה אני, ואולי בגלל זה אני עכשיו לבד?

פּרפרית

New member
מרחבים...

נורא אינדווידואלי, לא? יודעת שבלי "מרחב" לא הייתי מסוגלת לחיות בזוגיות, מכירה גם במחיר שהמרחב הזה גובה על אף שאני לא חושבת שיש קשר בין החופש שהיה לנו לפרידה שלנו. מקנאה בך שאת מסוגלת להחזיק את העננה למעלה, אני יודעת שאם בנזוגי היה הולך "לחפש את עצמו" עם אחרות לא הייתי מסוגלת לקבל אותו חזרה [אמרתי שאני די טוטלית בכל ענייני הלב?(מצחיק שזה דווקא בא ממני....)] לגבי חבר אפלטוני, טוב...בזה אני חזקה. תוכלי לעמוד במצב שכזה?

לפני שרצה לדרכי...

פרפריתוס - אני לא עומדת בשום דבר....ה כ ל בישיבה!
לא חושבת שהוא יוצא עם נשים. חושבת שהוא כמו פנטומימאי - נוגע בקירות זכוכית דמיוניות. יש לי מה להגיד אבל יותר מאוחר, אחרי שאשוב מאיזו התחייבות חברתית קטנה. רצה. אשוב. ואגיב. לכולם. תלתל-

ניאו30

New member
היי תלתלים ...../images/Emo140.gif../images/Emo39.gif

אני הרבה פעמים אומר לעצמי שאהבה אפלטונית היא מאוד טהורה,מאוד אמיתית,כי זה קשר שנוצר בין מחשבות, בין רגשות,ללא כל הדברים האחרים,ולדעתי זו אהבה הרבה יותר חזקה, אולי אפילו יותר אמיתית. אולי אני בעצמי יותר מחפש אהבה שכזו מאשר אהבה רגילה, רומנטית כך שמעתי מכנים אותה(...),כי היה לי את זה פעם, אהבה שלא התחילה כאהבה אמיתית(למרות שאני רואה אותה כהכי אמיתית שיש והיא אפילו התפתחה לכזו בהמשך),אלא התחילה בדברים הכביכול קטנים,בקשר הזה בין שתי נפשות,או במקרה שלנו שתי נפשות תוהות, מבולבלות, בודדות, פגועות,דומות-שתי נפשות תאומות אולי יש שיקראו לזה,אני בעצמי קראתי לזה ככה.אבל ככה לדעתי בדיוק צריכה להתפתח אהבה אמיתית,קודם להיות חברים אחד של השני,ידידים אם אפשר לומר,והחלק הרומנטי כבר יבוא מאליו,אם הוא באמת קיים שם,כי אחרת גם אם מתחילים מתוך כוונה כזו הרי שסופו להגמר בצורה כואבת(למרות שזה קורה לעיתים קרובות גם כשהאהבה אמיתית),כי לדעתי, ככה צריכה להבנות אהבה אמיתית-מהבסיס. אבל,במחשבה שנייה,מה אני כבר מבין באהבה?... אני רואה את השאלה שלך בכותרת,ואומר לעצמי איך מודדים?איך יודעים? אולי התשובה שלי היא שזה דבר שלא רואים אותו,אבל כשהוא שם אז יודעים. יש הרבה דברים כאלה בחיים(למשל,אמונה באלוהים),אבל אין דבר שאני חושב שיש לו הגדרה(או אי הגדרה,יותר נכון...) יותר מתאימה לכך כמו האהבה,כי אהבה אי אפשר למדוד,אהבה היא החיים,בשבילה אנחנו קיימים, כי בלעדיה,לא חשוב כמה יהיה לך דברים אחרים,תמיד תרגישי שמשהו חסר לך, ואולי לא תידעי מה,אבל זה בדיוק בגלל שלאהבה אין מחיר,היא יקרה מפז. סליחה שקצת נסחפתי למקומות אחרים,מקומות קסומים שכאלו,חלומות שכאלו... זה מה שקורה לי שאני כותב על אהבה...זה כוחה,זו גם חולשתה... תפארת האהבה/בט מידלר -------------------- You've got to give a little Take a little And let your poor heart Break a little That's the story of That's the glory of love... You've got to laugh a little Cry a little Until the clouds Roll by a little That's the story of That's the glory of love... As long as there's the two of us We've got the world and all it's charms And when the world is through with us We've got each other's arms You've got to win a little Lose a little Yes and always Have the blues a little That's the story of That's the glory of love... That's the story of That's the glory of... Love...

ניאו30

New member
גריפון,זה בהחלט דיבר אליי...

כתבתי לך את תשובתי(תשובתי ללא תשובות של ממש האמת...) בשרשור של ההודעה שלי,זה שכתבת פה את הקישור שלו.

אתה ע ש ר ! ../images/Emo41.gif

ותשים לב איך התהפכו היוצרות. אני לעסתי בעיה ואתה בא עם תשובה פשוטה אבל מה-זה לענין!!! כל הכבוד! מסכימה איתך מהתחלה ועד הסוף. כשזה בא - יודעים. ודע לך, שגם אני שהתמזל מזלי לאהוב - לא מבינה בזה. אף אחד לא ממש מבין בזה כי אהבה פנים רבות לה ואין אחת שחוזרת על עצמה. דרך אגב, אהבה שנבנית על בסיס של חברות איתנה בהחלט יכולה להיות חזקה יותר מאלה שמתחילות עם פרפרים בבטן וקוקטייל של הורמונים. אבל אפשר גם הפוך - להתחיל עם קליק ולהעמיק את החברות. זה תלוי בשני הצדדים. כמו כל דבר אחר. תלתל-מה-זה מרוצה ממך!

ניאו30

New member
עכשיו אני מרגיש כמו סקאלי ומאלדר

מקבל מסרים ממקומות אחרים...
מכוכבים אחרים...
אבל את מאוד צודקת במה שאת אומרת על אהבה-שפנים רבות לה ואין אחת דומה לקודמתה.

דיון לאלף שנים

אני חושבת שהאהבה השכיחה יש בה רכושנות. ככה זה עוד מהימים שהניאנדרטלי גרר את האשה למערה. וכשרכושנות נכנסת למשחק - הכל נראה אחרת. אז בואו ואשאל אחרת - אם בן/בת הזוג במשבר - אתם תומכים או לא? בטח תומכים, נכון? ואם המשבר גורם לבן-אדם לבדוק את עצמו במרחב ולכם יש בטחון בערכם וגם יודעים שאפשר בהחבא אבל הנה - זה בגלוי. תשתפו פעולה או תילחמו? ואם בזמן המשבר (שאינו משבר של זוגיות) נוצר מרחק פיזי בין שניכם אבל הרעות והאהבה נשמרים - האין זה אפלטוני לתקופה? ואחרי שייגעתי אתכם....אני אומרת שסבלנות ותמיכה חמה ובלתי פוסקת מניבים יותר פירות מאשר אולטימטום. ושלא תחשבו שאני לא נותנת אולטימטום. נותנת, אבל חכם. לא מעמדת כוח. כשהוא רואה "חתיכה" ברחוב, יגיד לי כי אני רוצה להבין מה הטעם שלו. לפעמים אני מצביעה על "חתיכה" וצוחקת שזה הטעם שלי....אפילו שאני ממש לא בעסקי נשים. ככה, בשביל שחרור המתח וסלילת הדרך לפתיחות בלי חשש. כי ידע זה כוח. ואני רוצה לדעת. ומי שמסתיר - פוחד. ואני לא רוצה שיפחדו על ידי. פעם, כשבתי היתה קטנטונת עשיתי איתה שיחות נפש (לגילה). הלשעבר שלי שאל - בשביל מה? אמרתי - כדי שכשתהיה טפש-עשרה ותרצה גלולות, היא תבוא אלי ולא תלך לחברות שלה. פתיחות מתמשכת היא ענין של אמון. את זה אני בונה בדם יזע ולפעמים גם דמעות. זה שווה בעיני. ואם אפול - יודעת שאתם כאן בשביל לתפוס אותי כי גם אני עושה טעויות....

noa128

New member
היי גולת כותרת ../images/Emo13.gif

וברוכה המצטרפת
אהבתי מאד מה שכתבת - מאד מדבר אליי, אשמח מאד אם תישארי פה איתנו ותמשיכי לשתף - אני יודעת שאצפה לקרוא עוד
שבת שלום,

noa128

New member
אני עוד בשלבי ניסוי

בינתיים עוד לא הצליח לי.. (כבר הספקתי לשכוח כמה קשה ההרשמה לתפוז..
) לפחות עכשיו ברור שאת כתיבתך אני אוהבת, ולא סונוורתי מהתלתולת המשותפת..

למעלה