איך מדביקים?

איך מדביקים?

הקטנטונת שלי פיצחה איזה חקל פלסטי בקטנוע שלה ואני מתעניין לדעת איך מדביקים את זה. כלורמ אני מניח שדבק שתי שניות ואולי אפילו חיזוק של אפוקסי או פוקסילינה מצד שני יעזרו, אבל הבעיה היא שהחלק קשתי. כלומר השבר הוא באזור שיא הקשת ולכן אי אפשר פשוט להניח את הכל על שולחן לשים דבק על שני המשטחים להדבקה ולהדביק. זה עלול לא לתפוס את הקשת הנכונה ולא יחזיק. מי פה מומחה להדבקות פלסטיק ABS? הנה שני צילומים של החלק השבור

talzx7r

New member
ניתן להדביק

אני הייתי משתמש באפוקסי + בד פיברגלס או פוליאסטר. אולי אפשר במקום אפוקסי, להשתמש בדבק פוליאסטר, אבל אני לא יודע אם זה טוב לסוג הפלסטיק אצלך(אולי הדבק "יאכל" את הפלסטיק). זאת השיטה הכי טובה/חזקה לדעתי. כדאי גם, כמובן, לשייף את פני החלק שיודבק, עם נייר זכוכית גס כדי להגדיל את ההצמדה. טל

talzx7r

New member
אהה שכחתי

אפוקסי פלסטלינה לא מתאים לכך. ההצמדה שלו לא משהו עם פלסטיק, וגם הוא לא גמיש, כך שתוך זמן קצר הוא יתפרק מהתפר.

תודה לכולם. הבנתי שזה מסובך ודורש ריתוך

יניב גולן פתר את זה בכמה דקות והיה יעיל ואדיב בצורה יוצאת דופן למרות שזה סופש ומלא מוסכניקים עברו לקחת עבודות כי בששי הוא לא פתוח. מכל מקום חן חן לכל מי שהציע וגם למישל דור שלא כותב פה אבל הציע בפרטי הצעה נכונה. שוב הפורום הזה מוכיח שלמרות כל הגחקות והכל, יש פה ידע רב ורצון כן לסייע. אז תודה.

liquidspice

New member
עדיף להלחים לדעתי

מצמידים את הפלסטיקים, עוברים עם החלק הרחב של קצה המלחם ויוצרים גומות לאורך הסדק במרווחים צפופים (בצד הפנימי, כמובן ולהזהר לא להגיע לצד השני) לאחר מכן, משטחים אותם פנימה. אם עשית את זה טוב, זה לא יתפרק. אני מניח שככה רוב הפלסטיקאים היו ניגשים לתיקון הנזק.

talzx7r

New member
אם כבר בהלחמה, (שהרבה יותר מסובכת מהדבקה) אז

בכלל לא ככה מתקנים פלסטיק. בהלחמות פלסטיק: 1. צריך "לחפור" תעלה לאורך התפר. 2.בעזרת אקדח אוויר חם, "ואלקטרודת" פלסטיק המתאימה לסוג הפלסטיק של הפיירינג, להתיך את "האלקטרודה" ולתקן. הדבר הרבה יותר מסובך מאשר הדבקה. להדביק עם מלחם? אין סיכוי להדביק, ושזה יחזיק. עם מלחם אתה מדביק בקושי רק את פני השטח ולכן זה לא יחזיק. אני לא ממליץ אפילו לנסות כדי לא לגרום לנזק קוסמטי יותר גדול ממה שכבר יש. טל

liquidspice

New member
הדרך שהצעת טובה יותר

גם הצורה שהצעתי עובדת. ללא ספק,לא טוב כמו התכת אלקטרודה, אבל תשמע...זה עובד. ומכיוון שכנראה מדובר בפלסטיק סף של קטנוע (מנחש שצד ימין, לפי הצורה) , חלק שלא מופעל עליו לחץ \עומס רב, או התנגדות של רוח אני הייתי בוחר בהלחמה פשוטה במקום הדבקה.

creth11

New member
אני יכול להציע את השיטה שעבדה אצלי

בתיקוני פלסטיק כשצריך לשמור על עובי דק שיוף בנייר ליטוש לניקוי וחיספוס השטח דבק אפוקסי (שקוף) בשיכבה דקה וחיזוקו בבד סיבי זכוכית הכי דק שהיה לי (מיועד לטיסנאות) מהצד האוחרי של החלק כמובן וכמה שפחות דבר רק להרטבה אפשר להדק כאשר לצורך כך מצפים את הדבק בשקית ניילון מרשרש כזה הוא לא נידבק וניתן להניח מישקולות, אני הישתמשתי למישקולות בשקיות של עדשים וכ"ו המקבלות את צורת השטח אבל מפעילות לחץ השחזת עודפים לפי הצורך מיתקבל חיבור חזק וגמיש ושורד היטב למי שיזדקק בעתיד

למעלה