איך מגישים תביעה

ravit2b

New member
איך מגישים תביעה

בבית משפט לתביעות קטנות? אני מתכוונת לתבוע את בזק ואני צריכה את הרשומות שלהם, איך אני משיגה אותם? (מניחה שאצטרך להוציא צו מבית המשפט) תודה רבה רוית.

חיפוש קצר בגוגל יביא

אותך לאתרים המסבירים איך מגישים תביעה לבי"מ לתביעות קטנות + טפסים. לא ברור לי אלו רשומות של בזק את צריכה. אם מדובר ברשומות הנוגעות לך באופן אישי, את זכאית לקבל אותן באמצעות פניה לבזק. לתשומת לבך, אם בי"מ לתביעות קטנות ימצא לנכון, למשל עקב הגשת בקשה למתן צווים, הוא עשוי/עלול להעביר התביעה לבירור בבית משפט שלום.

ravit2b

New member
במידה ובית המשפט יחליט להעביר לבירור

בבית המשפט השלום, האם אני אצטרך לקחת עורך דין לשם כך או שבית המשפט ימנה לי עורך דין? הבעיה היא שאני התובעת ולא הנתבעת.

לא.

בית המשפט לא ימנה לך עו"ד. גם אין חובה להיות מיוצג ע"י עו"ד (למרות שהדבר רצוי) ואת יכולה לייצג את עצמך. אם תפרטי כאן במה המדובר, אולי ניתן יהיה לתת לך יעוץ ראשוני ספציפי יותר.

ravit2b

New member
אפרט בשמחה"

היה לי קו טלפון של בזק עד שביקשתי להתנתק בספטמבר 2005, במאי 2006 החלו להופיע חיובים חודשיים בלי שום סיבה וביקשתי מבזק שיחזירו לי את הכסף והם סירבו, לאחר שפניתי לחברה ואמרתי שאני מתכוונת לתבוע אותם ושאני מבקשת את כל החומר הקשור אלי הם הסכימו להחזיר לי את הכסף בתנאי שאחזיר את המודם שברשותי, אך המודם ארוז וכרגע אין באפשרותי להחזיר אותו וההתניה של החזרת הכסף היה בהחזר המודם והסכמתי לכך, ההסכם הזה (בע"פ) נעשה בפברואר 2007, ראשית ניסתי להשיג את אשת הקשר ולהודיע לה שאני רוצה את הכסף המגיע לי ושאת המודם אחזיר במועד אחר (ואז גם יחזירו לי את החיוב עליו) אך לא הצלחתי להשיג אותה במשך חודשיים וגם אחראית משמרת בחברה לא הצליחה להשיג אותה בזמן סביר ורק אחרי ששוב אמרתי שאתבע אותם היא חזרה אלי. בנתיים החיובים ממשיכים לרדת ורק ב 14/5 ירד לי עוד חיוב, הטענה שלהם היא שהם לא יכולים להפסיק את החיובים אבל מבחינתי זאת בעיה שלהם. לדעתי יש כאן שתי סוגיות: 1. אי החזרת הכסף וטרטור הלקוח. 2. העובדה שהם ממשיכים לחייב אותי וממש אין לי כסף מיותר לשלם להם. כרגע לאחר חודשים רבים שבהם אני מבזבזת זמן ואנרגיה על שיחות טלפון והמתנה, החלטתי להיות אקטיבית ולא לוותר לבזק על עוגמת הנפש שהם גרמו לי.

אומר את הדברים כך

אני מציעה שלפני הגשת תביעה תפני במכתב רשום למחלקת קשרי לקוחות ו/או למחלקה המשפטית של בזק, תפרטי את טענותיך ותדאגי שתהיה לך אפשרות להחזיר את המודם. יש כמה נקודות בתיאור שלך שמניעות אותי לחשוב ששני הצדדים היו אולי קצת רשלניים.

ravit2b

New member
בשיחה שבה הגעתי להסכמה עם נציגה של בזק

היא אמרה שאפשר שיחזירו לי את הכסף שהם חייבים לי ושאח"כ אוכל להחזיר את המודם אך היא מעדיפה לעשות את הכל בפניה אחת ולכן זה מה שסוכם אבל לא ידעתי שימשיכו לחייב אותי כל עוד אני לא מחזירה את המודם ושנית לא הצלחתי להשיג אותה כדי להגיד לה שאני מעדיפה לקבל את כל הכסף חזרה ובמעוד אחר אחזיר את המודם, בטח לא בזמן סביר, לקח לי חודשיים להשיג אותה ועוד הייתי צריכה לפנות לאחראית משמרת שאכן לקחה את הפניה שלי ברצינות, בעבר פשוט היו אומרים לי להמשיך לנסות ושזה לא קשור לשירות הלקוחות. לפני כמה ימים פניתי לאחראית משמרת בבזק והיא הצליחה להשיג את אשת הקשר אבל רק אחרי שבוע שניסתה להשיג אותה. הכל מתועד בפניות לבזק, והכל כתוב אצלהם במחשב, יכול להיות שהם יסרבו לתת לי את החומר הזה ואז במקרה כזה אצטרך צו. פשוט לא הייתה לי כוונה להגיע לבית המשפט אבל הם מתנהגים כאילו אני חייבת להם ולא להפך. עוד שאלה: מה עלי לפרט במכתב? את כל הסיפור או רק את הטענות שלי? אני רוצה פיצוי על עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לי, האם גם את זה לפרט במכתב? ברגע שתעני לי אכתוב את המכתב. המון תודה

על המכתב

להיות מנוסח בבהירות ובתמציתיות יחסית. דאגי לפרט את הסכומים שאת דורשת שישלמו לך, את התחייבותך להחזרת המודם. את יכולה לבקש סכום (סמלי) עבור הפסד זמן, עוגמת נפש וכו), אני בספק אם תקבלי אותו.

למעלה