איך מבדילים בין

ליפז30

New member
לא בדיוק יודע אבל...

פעם אמרו לי שההארס של הפתן השחור מוזרק רק כאשר הוא נושך באופן ממושך זאת אומרת למספר שניות,אבל הם מאוד דומים,אני לא בטוח בזה.

gazon

New member
אמממ ההבדל העיקרי

תראה דבר ראשון יש מעט מאוד מקומות שבהם נפוצים שני המינים. דבר שני הזעמן השחור עד אורך מטר וחצי(טיפה פחות במקרים מסוימים) הוא בכלל לא בצבע שחור אלה בצבע חום אם כתמים. לגבי ההמשך אם יש נחש מעל מטר וחצי הוא חייב להיות זעמן. עוד הבדל זה שלזעמן שחור יש גחון אם נקודות לבנות או לבן . הזעמן נחש מהיר הרבה יותר והפתן יחסית נחש איטי ומסורבל . הראש של הפתן רחב יותר מצווארו . ככה מזה אפשר להסיק את רואה נחש תחת למטר הוא שחור=פתן מעל מטר וחצי זעמן . מקווה שעזרתי במה שיכלתי

מה שאתה אומר זה נכון רק חשוב לזכור

שכשאומרים מגושם זה באופן יחסי ומי שלא ראה זעמן שחור זוחל או הרבה מינים של נחשים זוחלים יהיה לו קשה לראות את הזחילה של הפתן בתור מסורבלת מה גם שאיני בטוח עד כמה היא מסורבלת. באזור באר שבע ניתן למצוא גם זעמנים שחורים וגם פתנים שחורים עד כמה שידוע לי.

gazon

New member
לכן אמרתי

שיש מעט מאוד מקומות בהם יש את שניהם ואתה צודק לכן רציתי לשאול מאיפה הוא כדי להגיד לו מה הוא יתקל לצערי שכחתי להוסיף את זה בסוף

alon8888

New member
הבדלים

אכן באזור צפון הנגב ומזרחה באזור ב"ש ישנה חפיפה בין המינים אך עדיין ישנם הבדלים גם באזורי מחיה והתנהגות. הפתן אוהב יותר את אזורי החולות והזעמן לא. הפתן פעיל לילה והזעמן מעדיף את היום. הרקע בעיני הזעמן הוא אדום ושל הפתן שחור. הגחון של הזעמן לבן(שמו הלטיני מתורגם כלבן גחון)והפתן כולו שחור. זעמן יברח על נפשו ןאילו הפתן שאינו מיטיב לראות יתחיל להתפתל ולנשוף כדי להרתיע ולרוב לא יברח.הפתן מגיע ל120 ס"מ ונולד שחור ואילו הזעמן לרוב הופך לשחור מאורך של 150 ס"מ ולכן כל נחש בצבע שחור באזורי החפיפה ודרומה ודרומה יש להתייחס איליו כאל פתן אלה אם הוכח אחרת

gaichuk

New member
שלום אלון.

חשבתי עד היום שהשם JUGULARIS מגיע מתחום האנטומיה. העורקים בצואר נקראים כך. ובמתכונת השמות המוזרים שנותנים לחיות וצמחים,תמיד חשדתי שיש כאן אולי גם עיוות של המילה JUGIS שפירושה תמידי/עקבי/ללא סוף. אשמח אם תרחיב לגבי השם ('לבן גחון'). תודה וברוך הבא.

רן333

New member
לפי אברהם ארבל (החי והצומח של

ארץ ישראל), מקור שמו של המין (jugularis) הוא במילה הלטינית "jugulum", שמשמעותה "גרון". לפי ארבל, הנחש קיבל את השם הזה משום הצבע האדום של גרונם של פרטים ממערב טורקיה. אני מניח שהמילה "jugulum" היא גם מקור שמם של הורידים הממוקמים בצואר (ככל שאני זוכר משיעורי האנטומיה, הורידים האלה נקראים jugular veins; העורקים הגדולים שנמצאים בצואר נקראים דווקא carotid arteries).

למעלה