איך לשקם יחסים ?

goodlife1982

New member
איך לשקם יחסים ?

שלום אני חדש כאן אני בין 32 נשוי כבר 7 שנים ובמערכת זוגית כבר 12 שנה, אני מרגיש שהמערכת הזוגית שלנו מאוד משעממת, ללא ריגושים, ללא תשוקה, הכל רגוע ושלו, יש לנו ילדים כל החיים שלנו זה סביב הילדים, יש סקס יש צחוקים אנחנו יוצאים מידי פעם אבל עדיין התחושה היא של בדידות, אין את ההתרגשות אין ריגוש אין מספיק נושאי שיחה, יש לציין שאשתי חושבת שהכל בסדר ולא מבינה על מה אני מדבר, אני אוהב אותה וכנראה שגם היא אותי מה עושים ? אני ממש במצב על סף דכאון מכל המצב השיעמום גומר אותי. . תודה

גארוטה

New member
מה היית רוצה

שיקרה כדי שלא תרגיש בודד, משועמם, מלא תשוקה וריגושים?

מה באמת חסר לך ומה מכל זה לדעתך באמת קשור אליה ולא רק אליך?

סתוונית333

Well-known member
הכותרת שלך צ"ל -איך יוצאים מהשגרה - ולא

איך לשקם יחסים כי היחסים ביניכם טובים .

כשנכנסים לשגרה של עבודה-ילדים-לישון-קצת חברים משפחה, אנחנו מפסיקים לעשות את מה שכל כך אפיין את תקופת החיזור שלנו – להרעיף תשומת לב. אנחנו נותנים פחות, ומבקשים פחות.

הפסקנו להיות מחזרים והתחלנו להיות פועלים בבית חרושת; כל אחד עובד על הפס ייצור שלו, מטפל במטלות שלקח על עצמו, עושה את מה שהוא צריך.

אבל אין ברשימת המטלות מטלה כזו: להרעיף תשומת לב על בן הזוג.
ולכן הרעיון הוא להחזיר בחזרה את מה שפעם עשינו ושכחנו והפסקנו והתעייפנו.
אפשר:
1. לשוחח על דברים שלא דיברתם עליהם בעבר ו/או מזמן .
2. דייטים קטנים ומתוכננים במקומות שבהם לא היינו אף פעם. לא לדבר על הילדים והסידורים והתפריט של הארוחת שבת ואצל מי עושים את ליל הסדר.
3. לשלוח סמסים רומנטיים, סקסיים, ומה שבא לכם, בשעות לא צפויות.
4. לאפסן את הילדים אצל סבתא לסוף שבוע כל חודשיים, ולהשאר בבית עם טלפונים סגורים. זה בזול וחוסך נסיעות בפקקים של שבת אחרי צהריים. זוכרים שפעם, בהתחלה, כל מה שרצינו זה להיות ביחד? לא עניין אותנו איפה ואיך, רק להיות ביחד. אז כזה.
5. לזרוק את הטי שירט הישנה והמגעילה ולקנות בגדים לבית שנראים נורמליים.
6. בסקס – לגוון. פנטזיות, צעצועים, סרטים, מה שכיף לכם.

צריך להשלים עם זה שבת הזוג שלך כבר לא תרגש אותך כמו שהיא ריגשה אותך בשבוע שבו נפגשתם אבל שבמחיר אבדן הריגוש, קיבלת את החברה הכי טובה שלך, את האמא הנפלאה של הילדים שלך, את האישה שתמיד תדאג לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

שיעמום הוא בדרך כלל סימפטום לחוסר אתגר, כלומר לאדם שכביכול אין לו בעיות. למשל, חברת שפע יותרת המון אנשים משועממים, מתוסכלים ואף מדוכאים - הרבה יותר מחברה של עוני, שמייצרת בעיקר אנשים כועסים שנלחמים על חייהם. מה עדיף? כמובן, משהו מאוזן...

בעקבות זאת, אני חושב שהבעיה שלך היא מאותן בעיות שלא ניתן לפתור באופן ישיר, אלא רק באופן עקיף.

מה זה פתרון ישיר? פתרון ישיר הוא פתרון שמנסה להעלים את הסימפטום: לגרום לך לא להשתעמם, להתרגש מחדש, און במלים אחרות, לסלק את התלונה שלך. דוגמאות לפתרונות מסוג כזה (שאני לא מאמין בהם): סקס עם אבזרים, צימרים, נרות באמבטיה, או לחילופין: בגידה/רומן, חילופי זוגות, ושאר המצאות.

פתרון עקיף זה פתרון שבא מכיוון אחר, כביכול לא קשור לתלונה, אבל משפיע בכל זאת. דוגמה אחת היא העצה שנתנו לך כאן: תאהב אותה יותר. אני לא יודע אם העצה הזאת (או כל עצה אחרת) תעבוד, אבל זו דוגמה לפתרון עקיף.

פתרונות עקיפים נוספים: התפתחות אישית שלך - לימודים, סדנה, ספורט, אתגר, או דבר שיביא אותך למקום חדש. או למשל קידום בעבודה, פרוייקט חדש ומסעיר, וכולי.

את היחסים שלך עם עצמך, אתה מתכוון...

נראה שאת השעמום שלך אתה משליך על אשתך ועל היחסים שלכם. אז זהו, שזה לא שם. זה גם ממש לא הוגן ולא הגון להאשים אותה בזה שאין לך שום ריגושים בחייך.
שעמום מגיע מבפנים. אף אחת בעולם לא יכולה לקחת אחריות על השעמום שלך או הדיכאון שלך. זה לגמרי שלך.

אז קח את העצות שנתנו לך כאן כולם ותלביש על עצמך את האחריות לעניין שלך בחייך שלך. אין לי ספק שאם תיזום חידושים וריגושים סקסיים במשותף אתה ותכניס קצת ארוטיקה לחייכם, ובמקביל תמצא משהו שמעניין לך עצמך לעשות בחיים (ספורט למשל, זה מ-ע-ו-ל-ה...), זה יהיה שילוב מנצח. מניסיון.

חרות, יקירי. זה זמן חרות. החרות להיות אחראי על עצמי והיציאה מהכלא התפיסתי שכל העולם ובמיוחד אשתי הם אלה שאחראים על השמחה וההתרגשות בחיי. זה בדיוק הזמן.

גארוטה

New member
אתה באמת מאמין

שאם היא תבטא יותר את האהבה שלה אליך אז זה מה שיעזור לך להרגיש פחות משועמם, מלא תשוקה והתרגשות?
לא בטוח בכלל.

אני בטוחה שאתה פשוט משליך את החסכים שיש לך בחיים באופן כללי על הזוגיות כי זה הכי קל והכי לא דורש ממך להסתכל
פנימה ולשאול את עצמך מה באמת אתה רוצה ואיזו עבודה אתה צריך לעשות עם עצמך כדי להרגיש יותר חי, יותר שמח, מלא התרגשות
וכמו שכבר כתבו, כדי לקבל צריך לתת..תאהב, תחבק, תפרגן, תפתיע ומן הסתם זה יחזור אליך... וכדי שתרגיש יכולת לעשות את כל אלה
אתה צריך קודם לעשות לעצמך, למלא את חייך בעניין, בדברים חדשים, לימודים, ספורט, כל דבר שישנה קצת את השגרה של בית-עבודה-ילדים.

בהצלחה

סטנגה Joe

New member
פעם שמעתי

משפט חכם.
זה הולך כך.
אם תעלה על האוטובוס לקרית גת תגיע תמיד לקרית גת.
אם אתה רוצה להגיע למקום אחרת תעלה על אוטובוס אחר.

אז תתחיל אולי לחשוב מה בשגרה ובזוגיות שלך/שלכם אתה יכול לעשות אחרת.

למעלה