איך לשכנע את אמא?

frankit iero

New member
איך לשכנע את אמא?

טוב כן אני את ההחלטה שלי עשיתי אני רוצה ללמוד בלט אבל אמא טוענת שהמאמנת תגיד לי לרדת במשקל ותדבר רק רוסית ואני לא יבין והיא קצת צודקת אבל זה מחיר שאני מוכנה לשלם אם למישהי יש עצה היא מוזמנת בהחלט! גם מישהו זה בסדר גמור XD תודה מראש ! 3>

Sorcerer59

New member
פשוט לא נכון

היי פרנקית, עם כל הכבוד, מה שאמא שלך יודעת על בלט, זו שורה של סטיגמות לא נכונות. כיום, כל אחד יכול לרקוד בלט, בכל משקל - אפילו אמא שלך בעצמה! אף אחד לא יגיד לך להוריד במשקל, בטח שלא בחוג. המורה (לא מאמנת. יש מורים לבלט, לא מאמני בלט... :) לא תדבר כל הזמן רוסית, בעיקר בגלל שהשפה של הבלט היא בכלל צרפתית! ולא חסרות מורות דוברות עברית שוטפת. בלט זו אומנות וספורט נפלא, שמפתח ביטחון עצמי ויציבה ומעצב את הגוף (אם תתאמני ברצינות - בכל מקרה תרדי במשקל ותעמיסי על עצמך שרירים - כי בלט זו עבודה קשה!). וזה מגיע ממישהו שכבר רוקד 9 שנים. אז בלי תירוצים. :) קדימה, לרקוד.

frankit iero

New member
חח גם נכון אבל

אני גרה באשקלון ופה אין שום מורה לבלט [לא מאמנת] שתסכים לדבר עיברית כי כולן ככולן רוסיות ואמא שלי לא למדה בלט אף פעם רק שמעה על זה בסרטים ובגלל סה אני חושבת גם החשש שלה! תודה על העצה!! פרנקית

אף פעם לא רקדת בלט קלאסי?

בקשר לרוסית: את יכולה להרגיע את אמא שלך כי מונחי הבלט הם בצרפתית ולא ברוסית. אף אחת מהרקדניות לא הגיעה לסטודיו וישר ידעה מה רוצים ממנה, לכולן יש את השוק הראשוני אבל את לאט לאט תתחילי להבין מה רוצים ממך והתנועות יקלטו לך בראש. לפני שתשימי לב את כבר תדעי את הבסיס של השפה הצרפתית רק מהמחול
מניסיון אישי, המורות שלי אף פעם לא אמרו לי לרדת במשקל. אולי אחת שצעקה על כל הלהקה שנרד במשקל אבל היא בכלל לא הייתה מקצועית אז אני לא ייחסתי חשיבות למה שהיא אמרה. נכון, יש מורות שאומרות לרדת במשקל אבל גם אם הן אומרות הן יודעות באיזו דרך להגיד את זה וגם מנחות אותך בירידה במשקל כדי שלא תהיה ירידה דרסטית בפרק זמן קצר. זה גם תלוי איך אותה ילדה מתייחסת להורדה במשקל. המורות בארץ פחות מקפידות על משקל מאשר בחו"ל. תסבירי לאמא שלך את היתרונות בבלט ואת ההנאה שתצא לך מזה. תני לה לדבר עם מישהי שכבר רוקדת בלט כמה שנים ויודעת איך כל העסק הזה מתנהל או אפילו תני לה לקרוא כאן בפורום. אם תראי לה איפה את רוצה ללמוד בלט ואפילו תני לדבר עם כמה מהרקדניות או מהמורים מאותו הסטודיו, אני בטוחה שהיא תשתכנע יותר מהר. תגידי לה שאת ממש רוצה לרקוד בלט ושזה יעשה אותך באמת מאושרת. אני בטוחה שאם תסבירי לה איך את מרגישה היא בסופו של דבר תסכים לך לרקוד בלט כי אחרי הכל אמא רוצה את הכי טוב בשביל הבת שלה.

frankit iero

New member
את בהחלט צודקת אבל אין לנו סטודיו כאן חח

אגב הצרפתית זה לא בעיה אני דוברת צרפתית מבית כל המורות כאן רוסיות ומדברות רק רוסית בחוגים והם מלמדות במקלטים כאלה עם מראות והכל .. מיני סטודיו כזה אני לא שמנה כל כך הגובה שלי הוא 1.53 והמשקל שלי הוא 52 אבל יש לי גם מבנה גוף טיפה רחב אז אני נראית רזה אמא שלי נורא מתנגדת כי היא פוחדת שאני ירד בלימודים או שאני יפצע בקשר ללימודים הרגעתי אותה אבל בקשר לפציעות אין בטיחות של 100 אחוז היא מפחדת מהסטיגמות שיצאו על בלט ברומניה [משם היא באה] שהמאמנות או מורות מבקשות לרדת במשקל ושזה נורא כואב ויש כל מיני פציעות ונעלי פוינט ששוברות לך את האצבעות או משו כזה ובמקרה הזה אין לי מושג איך להרגיע אותה כי מילא הפציעות אבל המורה מסרבת לדבר עיברית ואני דיי אבודה ברוסית אז.. תודה בכל מקרה אני אנסה לגרום למורה לדבר איתה עיברית ולהרגיע אותה חח !! עצה מצוינת לא חשבתי על זה חח

אם הצרפתית לא בעיה אז זה עוד יותר טוב כי זה

נותן לך יתרון כשתגיעי לסטודיו. את בטוחה שכל המורות רוסיות? עשית בדיקה מעמיקה או שזו השערה? אם את ממש רוצה את לרקוד בלט קלאסי את יכולה לחפש מקומות שמלמדים בלט קלאסי מחוץ לעיר. הסטודיו שאני לומדת בו לדוגמא הוא בכפר בלום ואני גרה בקריית שמונה וכל פעם זה נסיעה של רבע שעה עד לשם אבל אני לוקחת את זה בקלילות כי רבע שעה עוברת בלי לשים לב. בקריית שמונה יש חוגים לבלט קלאסי והם לא מקצועיים בכלל ורציתי ללמוד במקום מקצועי אז הלכתי לכפר בלום. אם את באמת רוצה את זה תאמיני לי שהמרחק לא יהווה בעיה. לפי מחשבון BMI המשקל שלך הוא תקין אז אין לך מה לדאוג. תעשי עסקה עם אמא שלך שאת מתחייבת לא לרדת בהישגים הלימודיים ובתמורה היא תיתן לך לרקוד. בקשר לפציעות: רקדן בלי פציעות זה משהו שלא קיים. כל אבל כל רקדן ייפצע בשלב כלשהו כי מחול זאת עבודה מאוד קשה ואינטנסיבית עם הגוף וצפוי שבשלב כלשהו תגיע פציעה, קטנה או גדולה. בקשר לנעלי פויינט: גם אם את תתחילי ללמוד עכשיו בלט קלאסי, ייקחו לך כמה שנים עד שתעלי על נעלי פויינט. רוב המורים ממליצים ללמוד 4 שנים קלאסי לפני שעולים על פויינט. אני שנה הבאה אעלה על נעלי פויינט כי זאת השנה הרביעית שאני לומדת בלט קלאסי. וכן, הבהונות נשברות\נסדקות\וואטבר כשעולים על פויינט. לא לכולן אבל יש סיכוי שזה ייקרה וזה קורה להמון רקדניות שעולות על פויינט. זה חלק מהסיכונים שלוקחים במחול. תחשבי עם עצמך אם את מוכנה לקחת את הסיכונים האלה ואם כן, זה לא בלתי אפשרי לשכנע את אמא שלך.

frankit iero

New member
בדקתי הכל

כל המורות רוסיות ומבדיקה עוד יותר מעמיקה שלי אני יודעת על כל הפציעות ואני יודעת שהבהונות נסדקות ושצריך 4 שנים עד שעולים על פוינט הכי קרוב שיש לי זה אשדוד אבל היא לא תסכים להסיע אותי עד אשדוד כי היא עובדת עד 4 ויש לי עוד שני אחים בעיה.. וגם אם אני יקח רכבת אז זה רכבת ואוטובוסים והופ 100 שקל לאימון במקלט מול הבית שלי מלמדים בלט והיא הייתה איתי בשיעור לפני כמה שנים בהתחלה היא אמרה טוב נו נגיד ואז היא דיברה עם חברה שלה שאמרה לה על הבהונות ועל הסיכונים והיא החליטה שלא ואין לי מושג מה לעשות אני דיברתי עם המורה היא רוסייה וכל שאר הבנות בחוג רוסיות ואין לי כלום נגד רוסים אבל למורה יש משהו נגדי .. היא לא אוהבת אנשים לא רוסים נגיד ככה אבל אני מוכנה לקחת את הסיכון לא אכפת לי שלא תתן לי מילה טובה שתצעק עליי שתעשה מה שבא לה אני רוצה לרקוד ואני יתן תנשמה בשביל זה אבל היא משלמת על זה וכל עוד אין הסכמה שלה זו בעיה קשה..

ראי../images/Emo13.gif

כמו שאמרו קודמיי לא חייבים להיות רזים כדי לרקוד. ניתן לרקוד בכל משקל. נכון שבלהקות הגדולות דורשים רזון. אבל מי שעושה זאת בשביל הכייף לא חייבת. ואגב, יש איזושהי להקה בעולם שמורכבת משמנים....... בקשר ללימודים, להיפך זה יכול לעזור לך. כי כך תוכלי להתאוורר ואחר כך ללמוד טוב יותר. אני מסיימת עכשיו את התואר. והמשכתי לרקוד ולהתאמן במשך כל זמן הלימודים. ולהיפך זה אף עזר לי ללימודים. רק שתדעי שכדי שהלימודים יזכרו יש לעשות הפסקות מידי פעם. בכל אופן חפשי ברשת חומר בפסיכולוגיה קוגניטיבית על הזיכרון ותראי לאימך שכדי שהחומר יזכר טוב יותר יש לעשות הפסקות מידי פעם. בקשר לפציעות. אם מתאמנים נכון ניתן למנוע אותם או את רובם לפחות. להקפיד להיות מחוממים לפני השיעור ומורה טובה. בישראל המורות מדברות עברית.גם הרוסיות. כי הן חיות בארץ וצריכות לדעת את השפה בחיי היום יום. ובכלל הרי התלמידות הן ישראליות. או מקסימום אנגלית וזה דווקא יכול להיות לך טוב. יעזור לך ללימודים.

frankit iero

New member
גם נכון אגב עם כל השפות אין לי בעיה

צרפתית ואנגלית ורומנית אני יודעת שוטף מהבית בקשר להפסקות לא ידעתי וזה רעיון ממש טוב בקשר לרוסית אני יודעת מניסיון שהמורות כאן מדברות רוסית יש לי חברה שלומדת בלט והמורה מדברת רוסית למרות שיש ישראלים היא הכיחה את הבנות ללמוד את השפה ללמוד עוד שפה זה מעולה אבל זה גם קשה במיוחד שלא כל הזמן מתרגמים לך את כל התנועות בצרפתית אני יבין בגלל שאני דוברת צרפתית אבל לפני ואחרי אימון כשהמורה מעירה לתמידות היא עושה זאת ברוסית ולא ממש אכפת לה שיש בנות שלא מבינות גם צפיתי בשיעור שלה יש לנו כמה סטודיואים פה אבל לג'אז ולהיפ הופ וכל החוגים של הבלט זה רק אצל המורות הרוסיות אגב שמעתי שאחרי שמתאמנים כמה שנים טובות ועולים על פוינט אז יש מורות שמבקשות לרדת במשקל כדי לא לשבור את הנעל או משו אני לא יודעת אם זה נכון תודה רבה על העצה!

את לא הישראלית הראשונה שרוקדת בלט

יש עד הרבה כמוך. תראי את כל הרקדניות הצעירות. הרי לא כולן רוסיות ויש הרבה מאוד ישראליות בתחום. בקשר להפסקות זה באמת ככה. כדי להצליח בלימודים יש גם לעשות הפסקות בלמידה. כשאת לומדת רצוף כל הזמן אז את זוכרת פחות. תלמדי למשל נושא שניים ואז תעשי הפסקה. אני את כל התואר למדתי כך והצלחתי יפה מאוד. הנה לא ממזמן חזרתי מההליכה היומית כאשר לפני כן למדתי. ועכשיו חוזרת ללמוד. וזה באמת היה אוורור נהדר. לפני כן התאמנתי ואחר כך למדתי ואז הליכה. אני מסיימת תואר באוניברסיטה הפתוחה. כך שאת כל החומר למדתי באופן עצמאי. וכך הייתי לומדת עם הפסקות לאימונים, שיעורי בלט, והליכות. והלך לי די טוב. זה מאוד עזר ללימודים. וגם הייתי לוקחת את החומר לחדר הכושר ולאחר האימון הייתי יושבת בלובי וחוזרת עליו. וזה היה ממש טוב. באמת,הפסקות בלמידה הן דבר מאוד טוב ומועיל. לא רק כשיש לך שיעורי בלט אלא בכלל. קחי גם הפסקה שבה תעשי דברים אחרים ואז תחזרי ללימודים ותראי שאת לומדת טוב יותר. בהצלחה ובהנאה! ריקוד במיוחד בלט זה דבר שמאוד כייף!

frankit iero

New member
../images/Emo6.gifתודה רבה על העצה!

אני פה זאת לא הבעיה הבעיה היא אמא שלא מסכימה חח אבל תודה על העצה ואני בהחלט יזכור את זה!

../images/Emo140.gifבשמחה! ומשהו נוסף

פעלות גופנית תורמת ללמידה יעילה. עשי חיפוש ברשת בנושא. נותנת לך קישור אך יש עוד. בכל אופן, אני מניסיון אומרת לך שזה עוזר. את כל התואר עשיתי כך. והלך לי די טוב. מה גם שבמסגרת התואר התמחתי בלמידה יעילה. אני מסיימת תואר בחינוך ליקויי למידה. כך שבאמת למדנו הרבה על למידה. http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=1375&s=פעילות גופנית

frankit iero

New member
קראתי והראיתי לאמא את הפורום זה עזר!!

היא מוכנה להתרכך קצת! תודה לכל הבנות שעזרו אין לכן מושג כמה זה חשוב לי!! 333333>

למעלה