איך לשחק סייר?

soul less

New member
איך לשחק סייר?

איך משחקים את הרול-פליי של סייר? יש ספרים עם עוד גזעים?(חוץ מהרגילים)

מה ז"א?

הדמות היא העיקר - האופי של היצור שאתה משחק! אחר-כך מגיע הקשר למקצוע... כמו נוכלים סבלניים שמתעסקים במבצעים גדולים ומאאאאאאאאאאאגניבים, ונוכלים חסרי-סבלנות שמנסים לעשות דברים גדולים במהירות ולרוב לא מצליחים (ולפני שמישהו מגיב, אריתיה מעולם לא ניסתה לעשות שומדבר!!! היא פשוט חיה לה מיום ליום, עד שהיא תצליח להניח את הידיים שלה על הצוואר של רוסקו...).

magnus the red

New member
איך שאתה רוצה לשחק אותו

בקשר לגזעים: נדמה לי שבספר לשה"ם של מו"ד 3 יש חוקים על יצירת דמויות מגזעים שלא מופיעים בספר לשחקן, כלומר מפלצות. יכול להיות שאני טועה וזה ב monster manual, פשוט יש לי רק את הספר לשחקן ולא את שני האחרים. חוץ מזה ראיתי שבספר של forgotten realms יש עוד הרבה גזעים חדשים, כמו גם תתי- גזעים לגזעים הקיימים (ככה שיש כמה סוגים מכל גזע, כל אחד עם שינויים משלו). אני מניח שאם WOC הוציאו עוד הרחבות המתארות עולמות אז גם בהם יש גזעים חדשים. אה, ואם זאת אכן פעם ראשונה שלך פה (אני לא זוכר שהיית פה קודם) אז ברוך הבא לפורום. יעזור אם תציג את עצמך, מה אתה משחק וכאלה. ותזהר מאלפים! לעולם אי אפשר לדעת מה הם זוממים... אולי אתה בעצמך אלף בתחפושת...

soul less

New member
אני אלף יד לך בעיה עם זה?

אני כמעט כל משחק משחק אלף או חצי אלף אני שונא אורקים וירוקי עור אני משחק בערך שנה שנה וחצי -שיחקתי כבר גנב-מרגל,מכשף,לוחם ועכשיו אני מנסה סייר

דרגורן

New member
בעייה? לא. בעיות? כן! ../images/Emo13.gif

הבעיות שלנו עם אל@ים הן: 1. הם גזע מעצבן. 2. הם גזע מנצ'קיני. 3. יש להם אזניים מחודדות (והם לא שומעים יותר טוב!). 4. הם Goody goody good tishu. 5. הם המקור לכל הרוע בעולם. 6. (ולסיום) - במו"ד הם נוטים לדחוק את רגלי שאר הגזעים (כולל בני אדם) מכוון שנראה שאין להם חסרונות, ויש להם "הילה". אבל חוץ מזה? אין לנו שום בעיות
(והן לא איתך אלא עם האל@ים)

דרגורן

New member
אתה חייב ללכת ולסייר לפחות פעמיים

ביום! בתור סייר אתה חייב להסתובב עם (לפחות) 4 סירים. סתם. בגדול (נורא) סייר היא דמות שאוהבת טבע, וחיות על פני אנשים וערים. עכשיו, אפשר לשחק סייר שאוהב חיות ושונא בני אדם. אפשר לשחק סייר שאוהב את הטבע ואלרגי לאבק העיר. אפשר לשחק סייר שאוהב את העיר וטבע, שרק בגלל נימוסיו הלוקים בחסר ("אופס, אני שברתי את זה?") נודה מהעיר, ואסור לו לחזור לעיר ליותר מיום שניים (עד הנזק הבא). אפשר לשחק סייר אילם, שמתקשר בעזרת חיית מחמד, או תנועות ידים. בקיצור, אתה יכול לשחק סייר איך שבא לך. לגבי עוד גזעים: יש הרבה ספרים שמציאים עוד גזעים, ואפשר לקחת מפלצות מהספרים של המפלצות (כל עוד משתמשים בהגיון פשוט ולא לוקחים דרקון ענק או טאראסק), אבל לפי השאלה אני חושב שלא שיחקת סייר בעבר. אז אולי עדיף שתיקח סייר אנושי? לפני שאתה מתחיל להסתבך עם גזע אחר, ואישור השה"מ, ו"חזק מדי" "חלש מדי וכו'.

Ferenheit

New member
יש הרבה מאוד

גזעים חלופיים, אבל נשמע שאתה צריך להתחיל בדברים המוכרים. יש חוקים מיוחדים לדברים כאלה (בעיקר כאלה שעוסקים ביצורים עוצמתיים, להם יש ECL שהוא מספר שנחשב כדרגה. ז"א שאלף אפל (ECL +2) שהוא דמות בדרגה 1 (לא משנה איזה) הוא שווה ערך לדמות בדרגה 3 (ולכן כדי לעלות לדרגה 2 הוא צריך הרבה יותר XP לדוגמה). הנקודה היא שאם אתם מתחילים בדרגה 1, הגזעים האלה לא מתאימים לכם, וטיפ נוסף: אלף אפל בדרגה 1 הוא חלש הרבה יותר ברוב הבחינות מכל דמות אנושית בדרגה 3. זה נכון לגבי רוב הגזעים ונובע מסיבות שלא יפורטו כאן. בכל מקרה, אם אתם ממש מורעלים, הספר SAVAGE SPECIES של WOTC עוסק אך ורק בנושא הזה. איך לשחק מינוטאור, טרול, גולם בשר שהתעורר לחיים וגם כלב מכונף אם לפרט כמה דוגמאות. לא ספר מי יודע מה, אבל יש בו כמה דברים מעניינים. אני מאוד לא ממליץ לך לפנות אליו כרגע, אבל אחרים יכולים למצוא בו נחמה.

Ferenheit

New member
שאדופקס היקר

אתה עושה לי עוול. אני חושב שנתתי תשומת לב יוצאת דופן למוצרי חברות פחות בוטלות במיוחד בשוק הישראלי: Atlas, AEG, S&S, Mongoose, Game Mechanics ועוד. WOTC לא לבדה תשכון. מכונת המלחמה האדירה מוקפת בחילי רגלים נאמנים.

shadowfax

New member
חס וכרפס

דיברתי בכלליות אך התוצר יצא ממוקד, אני אנסח מחדש: FERENHEIT, מהיכן הידע המרשים במוצרי שיטת D20 לסוגיה וחברותיה? כל שבוע יוצא מוצר חדש ואתה נראה לי מעודכן ושולט בחומר, הכיצד? אנא גלי את סודך...

למעלה