איך לצחצח שיניים?

איך לצחצח שיניים?

אני לא מצליחה לצחצח שיניים לבולדי שלי...
היא כלבה חדשה- 3 חודשים אצלי...

היא באמת כלבה מתוקה, ובאמת ילדה טובה ומקשיבה לי ממש יפה!

אבל אני לא מצליחה לצחצח לה שיניים...
{הכלב שהיה לי ממש אהב את זה...}

כמובן קניתי לה משחת שיניים בשבילה אבל היא ממש לא אוהבת את זה! היא ממש בורחת ממני!
אפילו הבאתי לה סתם שהיא תכיר , סתם ללקק כמו ממתק- אבל אולי לא טעים לה... היא ממש רצה ממני

איך אני יכולה לצחצח לה שיריים? מה יכול להיות עם משחת השיניים אחר שלהם?
ן"ממתקים" ממש לא עוזר פה....

תודה רבההה

כל הכבוד על המודעות לנושא

לפני הכל יש לגשת לבדיקה של חלל הפה אצל וטרינר
משום שאם יש אבן שן ודלקת חניכיים הצחצוח לא יועיל ואפילו יכאיב וייצור התנגדות.
אם יש אבן שן ודלקת חניכיים (גם אם במצב קל) צריך קודם לבצע ניקוי שיניים בהרדמה ורק אחרי שהחניכיים והשיניים בריאות להתחיל לצחצח.

באם השיניים והחניכיים בריאות לחלוטין ואין לכלבה שום בעיה של כאב בחלל הפה, צריך לעבוד על הצחצוח בצורה הדרגתית.
יש להשתמש במברשת שיניים עם ראש קטן וסיבים רכים (כמו מברשת שיניים לילדים או ייעודי לכלבים). אפשר גם לנסות סוג אחר של משחה לכלבים, אולי משהו אחר יהיה לה יותר טעים.
אגב, אסור בשום פנים ואופן להשתמש במשחה שמיועדת לבני אדם.

בעניין הרגלה - אפשר בהתחלה רק לשים לה יד על האף (או לקרב אם היא לא נותנת אפילו לגעת) ולתת צ'ופר שהיא ממש אוהבת. כשהיא מרגישה נוח עם זה אפשר לנסות לגעת בשפתיים ולצ'פר, לגעת עם אצבע בשן אחת ולצ'פר. לאט לאט להוסיף עוד שיניים ובהדרגה להוסיף את המברשת. יש גם מברשות לכלבים שמולבשות על האצבע וכלבים לרוב מקבלים אותן יותר בקלות. בשום אופן לא בכוחניות או הפחדה, צחצוח אמור להיות מהנה לכלב ובמצב אידאלי חלק משגרת היום הקבועה שלו.

בקשר לטכניקת הצחצוח - חשוב לא לצחצח חזק מדי (לא נעים לכלב ולאורך זמן שוחק את האמייל בשן. וזה גם הורס את המברשת מהר יותר). אין צורך לפתוח לכלב את הפה לצורך הצחצוח, צריך להתרכז בצד החיצוני של השיניים (בעיקר בקו החיבור עם החניכיים ובעיקר בטוחנות האחוריות). בשביל זה מספיק רק להפשיל את השפתיים לאחור.

בהצלחה

תודה רבה!! אבל היא לא רוצה בכלל-

את המשחת שיניים שלה!
שמתי על הידיים שלי במקום על המברשת שיניים - והיא עדיין לא רוצה.

(כמובן זה משחת שיניים לכלבים , יש לנו 2 סוגים או 2 טעמים...תלוי איך חושבים על זה חחחחח )

בנוגע לבדיקת שיניים בכללי- נבדק לפניי חודש אצל הוטרינר- הכל בסדר.

תודה רבה על העזרה

amy3373

New member
זה לא קל בכלל לצחצח שיניים לרוב הכלבים

אני ממליצה על המשחה שמפרקת אנזימים, שאומרים כביכול שלא צריך לצחצח עם זה. לא מאמינה. כן תצחצחי, אבל יש מצב שהמשחה הזאת תעשה עבודה יותר יעילה ממשחה רגילה. תשתמשי במברשת שיניים לילדים או לתינוקות. בקשי מהוטרינר שידגים לך איך מצחצחים שיניים, אפילו יותר מפעם אחת, עד שתקלטי. שימי לב, למשל, שלא חייבים לפתוח להם את הפה כדי להגיע לשיניים האחוריות, מה שמקל על העניינים. וכמובן, תמיד לצ'פר בפרס שווה ישר אחרי הצחצוח. יש גם תוסף של מי פה שאפשר לשים במים וגם עוזר קצת.

בהצלחה!

amy3373

New member
קוביית מזל

לגבי רוצה- לא שואלים אותה. אם נשאל כל דבר, לא נגיע רחוק, פשוט תעשי את זה, מהר. תחזיקי לה את הראש בעדינות אם צריך. צ'פרי מייד אחרי. כשהיא תבין שזה לא הורג אותה ושהיא מקבלת פרסים אם היא משתפת פעולה, יהיה לך קל יותר.

amy3373

New member
בהצלחה

אני בכל זאת, למרות הכל, צריכה לקחת את הכלבה שלי לניקוי שיניים וטרינרי מחר:) מצד שני, אני לא התחלתי בגיל צעיר.

למעלה