איך לפגוע בכלה?

crema61

New member
איך לפגוע בכלה?

יש לנו בעבודה מישהי די נחמדה שהזמינה את רוב הצוות הוותיק לחתונה שלה ואני המצב הכלכלי שלי לא משהו. כי זה גם לתת 300 שח וגם להשקיע בלבוש שאין לי.
להוסיף את זה שאני ירגיש שם בודדה
והאמת שגם אם הצב הכלכלי שלי היה בסדר יותר טוב מעכשיו לא הייתי רוצה..
ולא נעים לי
היא רוצה לתת לי הזמנה ואני אומרת בסדר והלב צורח לא יודעת איך להעביר לה את המסר שאני לא באה..

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שברח ה"לא" מהכותרת?

באופן אישי מעולם לא הגעתי למצב כזה, מכיוון שאם מישהי באמת תיפגע מכך שאני לא אגיע לחתונה שלה סימן שאנחנו קרובות, ואם אנחנו קרובות אני ארצה להיות בחתונה שלה והיא גם מכירה אותי טוב מספיק כדי לרצות אותי שם ולא רק את הכסף שלי (או יודעת מה מצבי הכלכלי ולא תצפה לצ'ק שמן). מעולם לא קרה שוויתרתי על חתונה שרציתי להיות בה מסיבות כלכליות. אני נותנת לפי היכולת שלי והקרבה לזוג, לא נכנסת לתחשיבי עלויות שאינם ענייני (ו-300 ש"ח זה המון, לא הייתי נותנת כזה סכום לאדם שאינו קרוב אליי).
&nbsp
מנגד, בחתונות שלא רציתי ללכת אליהן (ולכן לא הלכתי) איש לא חש בחסרוני. כשעבדתי במקום עבודה גדול קיבלתי לא מעט הזמנות מאנשים שלא היה בינינו יותר מ"שלום שלום" ואף אחד לא נעלב או הופתע שלא הגעתי. אם זה המצב ביניכן, לא רואה סיבה שהיא תיפגע. אם את חוששת לומר לה את האמת, תמציאי תירוץ, מה הבעיה? את יכולה לומר שלא מסתדר לך / יש לך התחייבויות קודמות / כרטיסים להצגה / אירוע משפחתי / ווטאבר. כאמור, אם היא גם ככה לא קרובה אלייך, היא לא תחפור ולא באמת יהיה לה אכפת למה את באמת לא מגיעה.

crema61

New member
פספסתי "לא" בטעות אנוש..

הקטע שפתאום בזמן שאני בהלם מזה אם להשאיר לי את ההזמנה היא מתחילה לדבר איתי על שולחנות וזה אם אני באה או לא שולחן כזה או אחר ואני מרגישה אי נעימות. במקרה נתקלתי בה בשירותים והרגשתי כאילו היא מנצלת את ההזדמנות..
שתינו עובדות במחלקות שונות. פעם שהייתי מאוהבת במישהו שעבד במחלקה שלה הייתי מתנדבת לעבוד שם על בסיס קבוע..אבל מעולם אני והיא לא היינו קרובות.
נכון שאז בתקופה ההיא היינו מדברות פה ושם , אבל נרקמה חברות.
אני חושבת שמעבר למצב הכלכלי ושאין מה ללבוש (גם תסביך גוף) אני אין לי חברה קרבה שתבוא איתי ואני לא רוצה להרגיש לא רצוייה.
פעם אחרונה שהלכתי לחתונה השקעתי 300 שח, השקעתי בלבוש , אבל הרגשתי שאני זורקת את הכסף סתם. לאחר כמה זמן אני והכלה רבנו והיא חסמה אותי בפייסבוק על שטות. היא לא העריכה אפילו את זה שבאתי..
אני יכולה להיות איתה כנה ולהגיד לה שהמצב הכלכלי שלי בעייתי?<
או רק אחרי להתוודאות?

trilliane

Well-known member
מנהל
את מעלה כאן כמה עניינים שונים

לגבי דימוי גוף וכו', אין לנו יכולת לייעץ, אבל אני בטוחה שלחברה טובה לא אכפת איך את נראית וכמה כסף בדיוק את נותנת ויותר חשוב לה שתהיה ותחגגי איתה בשמחתה ומן הסתם גם את רוצה בכך.
&nbsp
כשמדובר באדם שאינו קרוב אלייך, כל זה אינו משנה. יהיו לה משפחה וחברים טובים שיחגגו איתה וספק רק אם היא תחוש דווקא בחסרונך. מן הסתם שאלה כי היא באמת צריכה לדעת אם את מגיעה או לא, המזמינים צריכים לדעת מי מגיע כדי להיערך מול האולם (סידור שולחנות, הזמנת מנות וכיו"ב).
&nbsp
מכיוון שהיא לא חברה טובה (לדברייך) לא הייתי מתחילה לפרט לה על מצבך האישי, זה לא עניינה. פשוט תאמרי לה בפשטות שלא מסתדר לך (כאמור, את יכולה להמציא תירוץ של התחייבות קודמת או פשוט לומר שזה עניין אישי ולא לפרט) ולמסור לה מזל טוב לאחר מכן. זהו, ככה פשוט, באמת לא צריך יותר מזה ואין צורך לעשות מזה עניין מעבר לכך.

שרי 55510

New member
לא פוגעים ולא נפגעים,כשאין למוזמן אפשרות להגיע,

יקירה,
אם מדובר בחברה לעבודה,ולא ממש חברות של קשר הדוק ביניכם,היא בכלל לא תיפגע אם את לא תגיעי.
בעבודה שלי למשל,העובדים תמיד מזמינים את כול החברים לעבודה,
וחצי מהם הם לא ממש בקשר עם המזמינה ,ולא מגיעים מסיבות שונות,
ומעולם הזוג שמתחתן לא נפגע מכך.
אגב,
אם רוצים בכול זאת לשמור קשר,(מאוד תלוי ביחסים שלך עם הכלה,)
ואם יש קשר טוב ביניכם,אז אפשר להגיע להשתתף לאחר החתונה ב-"חנוכת הבית",או לקפוץ לביקור מתוכנן במועד כולשהו ,ואז אפשר לקנות איזו מתנה סמלית ודקורטיבית לקישוט הדירה למשל,במחיר סביר ,ועצם הרעיון יתרום לקשר חמים ונחמד ביניכם,(כמובן רק אם יש לכם עניין בקשר חברות משותף)
&nbsp
לגבי החתונה:
תמיד אפשר לומר ,שבאותו יום זה לא מסתדר לך להגיע, ושתדעי לך,שזה לא כזה קריטי.
&nbsp

ruven7

Active member
את לא חייבת להגיע אם את לא ממש קרובה

ארועים כאלה הפכו מזמן לתעשייה.
תמציאי תירוץ או תבואי לבקר אחרי בבית עם שי צנוע.
אני משתתף בחוג מגובש ואחת מהמשתתפות מחתנת בקרוב בן (שאני לא מכיר),כולנו כמובן מוזמנים ואני לא רוצה להיות שם מכמה סיבות (לא כספיות)-דיברתי איתה ואמרתי לה אישית שלצערי לא אגיע מסיבה אישית והיא בסדר עם זה.

estee from ynet

New member
You are lucky

In Israel, you only have to look for excuses not to go to the wedding.

In North America and other English speaking countries, even if you are not invited to the wedding itself, you could be invited to Bridal Showers by friends and relatives of the bride. If you accept such invitations and go to these Showers - you have to bring gifts for the bride...
https://en.wikipedia.org/wiki/Bridal_shower

trilliane

Well-known member
מנהל
מסיבות רווקות קיימות גם בישראל ומביאים בהן מתנות

יתרה מכך, לא פעם עורכים מגבית בין המשתתפות כדי להביא איזו אטרקציה (קוראת בקלפים / חשפן / ווטאבר). גם במסיבות רווקים המצב יכול להיות דומה – תשלום על חדרים במלון / חשפנית / טיול טרקטורונים ושלל אטרקציות שהמשתתפים משלמים עליהן (גם עבור החתן לעתיד, הוא היחיד שלא משלם). כך או כך, בשורה החתונה, בין אם זו חתונה / מסיבה / השד יודע מה, ישראל או ארה"ב, אין חובת נוכחות. מי שבאמת לא רוצה ללכת לא הולך (גם אם הוזמן).

estee from ynet

New member
A Bridal Shower is not a Bachelorette/Bachelor Party

Bridal Sowers are held separately from Bachelorette parties, and their only objective is for guests to bring GIFTS. They usually do not include entertainment. Often the invited guests don't even know the bride - they only know the person who is hosting the Bridal Shower. They are similar to Baby Showers in which guests bring gifts for the baby before the baby is born.

All you need to do is to say that you can't make it.

trilliane

Well-known member
מנהל
מכירה ויודעת, ומניסיון, זה די מקביל, רק השם שונה

יש לא מעט מסיבות רווקות בדיוק כאלה, וגם הן לא פעם תירוץ לקבלת מתנות ולא הרבה יותר מזה ואין בהן שום "אטרקציה" מלבד חנופה לכלה לעתיד ועוד אירוע שבו היא יכולה להרגיש מסמר הערב. נתתי את הדוגמה של האטרקציה כדי להמחיש שלפעמים לא רק שזו מסיבה שצריך להביא אליה מתנה אלא שגם צריך לשלם עליה כי יש הוצאות נלוות (שנופלות על האורחות, לא על הכלה).
&nbsp
לגבי אנשים שמגיעים לאירוע שבו הם לא מכירים את חתן/כלת השמחה ובכל זאת מגיעים ומביאים מתנה – בחירה שלהם. אני פשוט לא מסכימה איתך ש"יש לה מזל"... לא חייבים לבוא לשום אירוע שלא רוצים להיות בו. כן, האמריקנים יותר חזקים במיסוד מתנות (וגם Wish list, הכול ידוע ומוכר) אבל באמת שאין חובת השתתפות.

estee from ynet

New member
No one can force you to attend

Some of the invited guests accept the invitation only because they don't want to offend the hostess who is giving the Bridal Shower, and they don't know how to say NO.

I find it a Chutzpah for a hostess to invite people to a Bridal Shower simply in order to bring gifts, when those people were not invited to the wedding...

trilliane

Well-known member
מנהל
אז? וכמה אנשים מזמינים לחתונה חצי זרים כדי למלא אולם?

או בתקווה לקבל יותר צ'קים ולצאת ברווח? חלק מאלה שמחלקים בעבודה לא עושים זאת כדי לצאת בסדר או כי "לא נעים" אלא כי הם באמת רוצים שיותר אנשים יבואו כי יש נקודת איזון שצריך לעבור כדאי לנסות להיות יותר רווחיים. נתקלתי בכך לא פעם. פעם אפילו קיבלנו הזמנה מחברים של חברים שבקושי הכרנו רק כי בדיוק טסנו לחו"ל הם רצו שנביא להם אלכוהול בזול מהדיוטי פרי (זה לא קרה).

הישראלים ממש לא פראיירים במשחקי החברה הפולניים של מתנות, הזמנות, חנופה, שופוני, "לא נעים" וכיו"ב; והשאלה רק מי מוכן לשחק ומי לא. ההמלצה שלי היא לא לשחק אם לא רוצים ופשוט לוותר וחסל. זה מה שרלוונטי לשאלה של פותחת השרשור. מעבר לכך באמת שאין סיבה להתחיל להסביר או להשוות מה קורה בארה"ב כשזה לא באמת מענה לשאלה שנשאלה (שהיא עצמה גם ככה גבולית לפורום). יש בתפוז פורומים בנושא חתונות, כאן לא המקום לפתוח דיונים בנושא. בקיצור, נראה לי שהנקודה מוצתה, בואי בבקשה נעצור כאן, תודה.

בארץ יש תופעה מקבילה בעיקר אצל דתיות, במסגרת "שבת כלה"

מקובל שחברות של הכלה מארגנות שבת משותפת שכוללת בידור ומתנות (לרוב דווקא כן סמליות) והמטרה היא לשמח את הכלה, כשבמיוחד אצל חוזרות בתשובה מקובל מאוד שמגיעות לשבת כלה בנות שלא מכירות את הכלה, מקובל שהאורחות מזמינות חברות שלהן במטרה לשמוח ולשמח, כשאין כאן עניין של רווח חומרי לאף אחד מהצדדים, עושים את זה ברוח טובה.
&nbsp
בארץ לא עושים מסיבה לתינוק לפני שנולד בגלל הקטע היהודי של חשש מעין רעה, אבל בריתות - בדגש על מסיבות להולדת בת, הפכו גם הן ממזמן למסחטת כסף.
&nbsp
ובנושא הדיון: אני אומרת שאם מדובר באירוע של אנשים לא קרובים/אנשים שאת בקושי מכירה, אין לך שום סיבה לבוא ובטח שלא להרגיש לא נעים או לחשוש שהיא תיפגע, אני בטוחה שעוד הרבה אנשים שהוזמנו באותה מתכונת לא יבואו והכלה והחתן לא ירגישו בחסרונם.

למעלה