איך לעזעזל ?

Nadavcat

New member
איך לעזעזל ?

יוצא לסקוויר כזה סאונד מ ד ה י ם לבס שלו...??? במיוחד בHEART OF THE SUNRISE מישהו יודע אם הוא מנגן עם מפרט ?

epitaph

New member
יש עוד משהו, לא?

הקטע של מיתרים חדשים, מה שיוצר את הצליל ה"מתכתי".

לא נראה לי

לא סביר כל כך שהוא החליף מיתרים כל שעה באולפן ההקלטות בשביל לשמור על הסאונד הזה.

yehuda kotton

New member
הסוד האמיתי שלו

הוא פיצל את הסאונד שלו באמתעות קרוסאובר (כמו במערכת סטריאו) שחילק את האות שלו לבס וטרבל. את חלק הבאס הוא ניטב למגבר בס ואת הטרבל הוא שלח למגבר גיטרה מסוג פנדר טווין (או משהו דומה). כך הוא הצליח לשמור על הטרבל הברור בלי לאבד את הבאס העמוק. כאשר הוא רצה דיסטורשן הוא הוסיף דיסטורשן רק למגבר הגיטרה כך שהיה לו צליל דיסטורשן ביחס עם בס ברור ונקי. אפשר לשמוע את זה בבירור בחלק האמצעי של ראונדאבאוט.

cut2

New member
אחלה טכניקה

השאלה היא מה קרה למגבר הגיטרה, ואם למרות הטרבליות הוא לא נהרס מהתדרים הנמוכים (בכל זאת, טרבל-טרבל אבל זו אוקטבה מתחת למה שהמגבר רגיל לקבל).

dpascal2

New member
כדי להרוס מגבר

צריך לתת לו אות כניסה בעוצמה (אמפליטודה) מוגזמת. אם תיתן לו אות כניסה בתדירות שהיא מחוץ לתחום התדרים שלו במיקרה הגרוע לא תשמע כלום ובמקרה הטוב תקבל פחות הגבר כי האות הזה פשוט לא עובר את הפילטרים בכניסה. לכל מגבר יש גרף בצורת פעמון שמראה את תחום התדרים שלו ונקרא עקום הענות. המשמעות של צורת פעמון היא שיש הגברה מקסימלית בתדר מסוים והיא הולכת ופוחתת ככל שמתרחקים מהתדר הזה לשני הכיוונים.

cut2

New member
אז בעצם

אם אני מכניס אות בעוצמה מוגזמת עבור המגבר, מי יהרס, הראש (Rack, כאילו) או הממברנה?

dpascal2

New member
בכל הקשור לסטריאו בייתי

הנתונים שמפרסמים יצרני מגברים קרובים לאמת כמו ערפאת שמאיץ בברק להכנס ראשון לחדר של קלינטון. כותבים 200W ואתה הולך ומודד 25W אמיתי (מנסיון) לכן בסטריאו בייתי נדיר מאוד שרמקולים הולכים קודם. מה שכן אם תחבר מגבר מאוד גדול לרמקולים קטנים יש סיכוי לגרום להם נזק. כמו כן יש מצבים שעקב תקלה גם מגבר קטן מוציא DC (מתח ישר) ושורף רמקול כהרף עין. אם אתה רוצה עוד טיפים הרסניים אתה מוזמן לשלוח אימייל (לפני שרמי תופס ג'ננה).

מורנא007

New member
אפשר אולי להגביר

את מוניקה בחדרו של קלינטון לפני שברק וערפאת יבואו?

cut2

New member
אולי הכוונה היא

שהוא נהג להחליף מיתרים בתדירות יחסית גבוהה? יש הרבה בסיסטים שאוהבים שהמיתרים מתיישנים על הבס (כמה חודשים). סקוייר כנראה הרגיש אחרת, ויתכן מאוד שהוא החליף פעם בשלושה-ארבעה שבועות, אולי אפילו יותר. מה שלא ברור הוא איך הוא ניגן עם מיתרי Round Wound על הריקנבקר 4001 שלו. זו בס שעקרונית לא יכולה לסבול את המתח של המיתרים הללו, ולכן אפשר לשים עליה מיתרי Flat בלבד. עם זאת, אין לי ספק שהסאונד שלו הוא תוצאה של Round Wound. איך מיישבים את הסתירה הזו?

yehuda kotton

New member
ריקנבקר

1. השטוחים מפעילים יותר מתח. 2. לריק צוואר דווקא חזק במיוחד.

cut2

New member
אתה סגור לגבי זה?

אני יודע שפלאט הם המיתרים הקלאסים לבס, והראונד-וואונד, הם הפיתוח, ועבורם הומצא בס עם צוואר מחוזק - וזה בעצם ההבדל בין 4001 ל4003 של ריק. 4003 היא כמו 4001 אבל יש לה צוואר הרבה יותר חזק. על פי מה שאני יודע, 4001 לא יכולה להחזיק פלאט. או שאני כבר ממש לא זוכר דבר.

yehuda kotton

New member
הנה

http://www.faqs.org/faqs/music/guitars/rickenbacker/ יש שם הודעה מהמנכ"ל של ריקנבקר שמאשר מה שכתבת. הוא כותב שם כמה דברים שלא נראים לי הגיוניים אבל אני מניח שהוא יודע יותר ממני. הסיבה שאני טוען שהפלט מפעילים יותר מתח זה שעבור עובי נתון של מיתר לפלט יש יותר מסה (אין את המרווחים בין הליפופים שיש בראונד). לכן צריך יותר לחץ כדי למתוח אותם לצליל מתון. זו פיסיקה פשוטה.

Nadavcat

New member
עוד שאלה...

באלבום "מקדונלד וגיילס" מי מהשניים שר את האלבום ? ? ? תעלומה מבחינתי... Who Would Save The Day ?

למעלה