איך לעזור לילדה

Tammy52

New member
איך לעזור לילדה

שמאוד לא מרוצה מהעובדה שהולכת להתחיל את כיתה א בבית ספר חדש במקום מגורים חדש ולא מכירה חברים מהגן...

אתם כבר עברתם למקום החדש?

אם כן - אז כדאי להגיע לגני השעשועים למיניהם בסביבה. מאד סביר שהיא תכיר שם ילדים שלומדים בבית הספר החדש ואולי אפילו עולים ל- א. השאלה ם איזו ילדה היא. אם היא מתחברת בקלות או לא. חששות הן דבר מאד טבעי ושמתי לב שדווקא החששנים מצליחים להתערות נהדר במקום חדש. אני לא הייתי בוחשת בעניין - אם היא לא ממש מעלה אותו. אם היא שואלת - אפשר להזכיר לה שגם בגן היא בהתחלה לא הכירה ואח"כ מכירים ומתחברים, שהיא ילדה מקסימה ואין לך ספק שהיא תמצא חברים שיאהבו אותה וכו'.

שרונית28

New member
מנסיון של חברה שלי שעברה שנה שעברה

דירה והילדה הגיעה לביה"ס חדש בעיר חדשה, את יכולה ליצור קשר עם מזכירות ביה"ס או המנהלת ולבקש 2 מספרי טלפון של 2 בנות/בנים שגרים קרוב אליכם ע"מ שהילדה תוכל להכיר לפני תחילת שנת הלימודים.

Tammy52

New member
איזה חמודות תודה

על העזרה הילדה היא ילדה שמתחברת בקלות ולרוב אין לה בעיות חברתיות אבל באופן טבעי היא חשבה שתלך לביס מסוים ששם היא יודעת שיהיו 2 חברות שלה ועכשיו למרות שתמיד אמרנו לה שהאפשרות קימת היא כועסת וממורמרת וחוששת נורא

שרונית28

New member
../images/Emo24.gif תראי לגבי החששות אפשר להבין אותה

אנחנו לא רואים את מבנה ביה"ס כגדול אלא נראה לנו מבנה נורמלי לגודל שלנו. לילדים ביה"ס נראה מקום ענק ולכן אולי באמת כדאי ליצור קשר עם הנהלת ביה"ס ולבקש את עזרתם בעניין ההכרות עם 2 ילדות ע"מ שלביתך יהיה הרבה יותר קל להגיע ביום הראשון ולא להשאר עם איזה חשש. בלי שום קשר אולי כדאי שתקחי אותה לראות את מבנה ביה"ס ולהכיר לה אותו.

מיKה

New member
מקורי

מישהי תלתה אצלנו בקייטנה של הגן וסביב אזור המגורים דף עם תמונה ציבעונית מודפסת של הילדה (להוסיף קצת אנושיות) וכתבה שם כי מאיה , ילדה חדשה בסביבה, תשמח לארח ולהתארח על מנת להכיר חברים חדשים לפני כיתה א'...נכתבו שם עוד כמה דברים, כביכול בשמה של הילדה, לא בדיוק זוכרת את התוכן במדויוק. המודעה העלתה חיוך של הזדהות אצל כל ההורים מסביב. שווה לנסות. בהצלחה!

למעלה