איך לעזור לאחות

אדרית1

New member
איך לעזור לאחות

אחותי התאלמנה לפני 3 שבועות ככה בבום בלי הודעה מוקדמת,,, היתי רוצה לשמוע מכם איך לעזור לה מה לעשות וממה להיזהר כדי לא להכאיב חלילה.

תהיי שם עבורה

עם חיבוק עוטף וכתף חמה , לצמוך להקשיב לה \יש המון ביוקטריה בסיום ה30 , תעזרי לה בניירת בפנייה לביטוח לאומי לארגן לה את קצבת השארים וכל שאר הניירת שצריך לסדר בהתחלה יש כאב שלא תמיד חוזרים לשגרה תני לה לעשות דברים בקצב שלה ותיכף יבואו החברה ויתנו יםפ של הצעות

24ר

New member
עזרה בכל התחומים

אחותי היקרה תמכה בי כל כך בשבועות הראשונים וגם היום כחודשיים אחרי, היא בישלה בשבילי , לקחה אליה את הכביסה , כל העניינים הברוקרטיים לקחה על עצמה , הזמינה אותי לשבתות הראשונות , אפילו טלפונים לכל מיני גורמים , ישבה ודיברה איתי בלי לשפוט ,גם האחיות האחרות עזרו אך תמיד יש את זו שמגדילה ראש ... פשוט מקסימה, לא אשכח לעולם את התמיכה הראשונית הזו שהעמידה אותי על הרגליים , לא שהיום אני חזקה אך בכל זאת יותר מחוזקת . בהצלחה!

אך לעזור? שאלה קשה

כל אחד/ת מתמודד בצורה שונה וזקוק לעזרה שונה. החשוב שתדע שאת שם עבורה, מאזינה , מתענינת, תומכת, מחבקת, שתחוש את האמפטיה שלך אלה. הכלל הוא לחבק אבל לא לחנוק.. לעודד אותה לעשוןת דברים לנפשה (מסג', מספרה ,חוגים ..)להציע להצטרף לקבוצת תמיכה ולספר לה על הפורום שלנו ,פה מבינים את שהיא עוברת,ופה יודעים שיש אור בקצה המנהרה. כל הכבוד לך שדואגת כך לאחותך. זה לא מובן מאליו.

yamkachol

New member
נתחיל מהסוף.

בהזדמנות תאמרי לה שאת אוהבת אותה והיא מאוד חשובה לך ואת רוצה לעזור לה ככל הניתן, ואינך יודעת בדיוק כיצד לעזור לה, כך שאם בטעות תפגעי בה או תפריעי לה,שאת מבקשת שתאמר לך משום שזו אינה כוונתך. את יכולה לעזור מבחינה חומרית, טכנית - בדברים שעליה לעשות. אם זה מטלות הבית, ואם זה מטלות ביורוקרטיה, שעקב המהפך בחייה, יש צורך לטפל בכל מיני מסמכים, מכל מיני משרדים. לבדוק (אם יש ילדים- איפה יש הנחות למשפחות חד הוריות, עיריה, חב' המיים, פחות נפשות). היא זקוקה להרבה סבלנות, חום ואהבה. אם יש משהוא שרוצה לעשות, שאוהבת שחושבת שימלא אותה, יגרום לה הנאה, לפגוש אנשים אוהבים, להיות במחיצתם. הכל לפי מה שמתאים לה. המשבר כה קשה איום ונורא, שכל הזמן החיפוש שלי היה, מה פחות גרוע. הבחירה הייתה בין רע לגרוע. כל הכבוד לך על ההתמודדות.

למעלה