איך לספר לילדים

גשם 11

New member
איך לספר לילדים

היי

הייתי שמחה לשמוע מניסיונכם או שיקול דעתכם איך הכי טוב לספר לילדים (8,6) על הפונדקאות.
דיברתי איתם על זה בכללי פעם, והם די הבינו את הרעיון. הם לא ילדים סתומים..
אבל עדיין כשזה מוחשי זה אחרת.
אני רוצה כמה שיותר מאוחר, כי לילדים אין תחושת זמן וכמה חודשים בעיניהם זה נצח, אבל עוד מעט הם ירגישו כבר.

רעיונות ?

תודה מראש

נועה 327

New member
לדעתי הדבר צריך לפועל בשני רבדים

הראשון , באמת להמשיך ולומר להם שאת בעצם מאפשרת לילד של מישהי שלא יכולה לשאת אותו בעצמה
כמובן בשפה המותאמת לגילאים האלו.

אבל , וזה אבל גדול, חייבים ללכת לדעתי לייעוץ פסיכולוגי בנושא , לא בגלל הילדים שלך , אלא בגלל החברה שלהם.
הילדים בגן ובבית הספר יראו שיש אמא שבאה לקחת/להביא אותם , וברור להם שאת בהריון , והם יצפו לזה שתלדי
ותסתובבי עם תינוק , ילדים יכולים להיות מאוד אכזריים אחד לשני , ולכן צריך לדעת איך לספר להם , ולשמור עליהם גם
מילדים אחרים . מכוון שאנני עדיין בשלב הזה,עוד לא יצא לי להתייעץ אבל ברור לי שבהמשך אני בהחלט אצטרך לדבר
עם מישהו , כדאי שהילדים שלי לא יסבלו. את לא מבינה איזו בורות נוראית יש בנושא הפונדקאות , כולל מישהי שפעם
שוחחתי איתה והיא עמדה להיות פונדקאית ,וחברה מהעבודה אמרה לי במילים האלו : "איכס,את תשכבי עם הבעל של ההיא
כדי לעשות להם ילד?" ותחשבי עד כמה שזה נשמע סתום מדובר על בחורה מבוגרת שהוציאה את המשפט הזוועתי הזה מהפה
אז על אחת כמה וכמה , מה קורה בראש של ילד..

בהצלחה!

מירבי*

New member
דעות קדומות

נועה יקרה, לילדים אין דעות קדומות. הם באים טהורים וסופגים את הכל מהסביבה בה הם חיים.
משפט כזה כמו שאמרה לך האישה המבוגרת ההיא מתאים בהחלט לאישה מבוגרת שלא נחשפה מעולם לתחום של פונדקאות.
ילד לא יגיד דברים כאלה...
אני בעד לשוחח עם הילדים בשלב שבו כבר אי אפשר להגיד שאכלת הרבה
, ברגע שרואים את ההריון צריך לתת הסבר לילדים.

חשוב בשלב ראשון להסביר להם שאותם את מאוד רצית, במקרה שלך גשם, שאת ובעלך מאוד רציתם אותם ומאוד שמחתם שזה הצליח והם הגיעו לעולם, קחי בחשבון שבשלב הזה יכולות לבוא שאלות כמו איך באתי לעולם..
ואז לספר להם על זוג אנשים שאתם מכירים, אנשים שמאוד רוצים ילדים אבל בגלל בעיה רפואית לא מצליחים, יש פונדקאיות שאומרות שלאמא יש פצע בבטן, יש שנכנסות לפרטים יותר קטנים, תלוי כמובן בגיל הילד ובבשלות הרגשית שלו.
בשלב הזה בעיקר לילדים בגיל שלך גשם, הייתי מסבירה שצריך בעצם 3 גורמים כדי שיהיה תינוק, ביצית, זרע ורחם. אפשר לצייר להם כדי שזה יהיה מוחשי ואז לספר שלאנשים האלה שאתם מכירים חסר הרחם.
בשלב הזה חלק מהילדים יציעו לך לעזור להם, זה קרה להרבה פונדקאיות שסיפרו לילדים שלהן ואין ספק שזה עושה את זה יותר קל.
את יכולה להגיד שבחרת לעזור להם ושהרופא לקח את הביצית והזרע שלהם ועשה מזה תינוק קטן ואת שומרת עליו בבטן שלך עד שיגדל ויהיה מוכן ואז תחזירי להם אותו.
כדאי לברור את המילים היטב ולהשתמש במילה "להחזיר".

מנסיוני הרב ילדים מקבלים את זה מאוד יפה ולומדים פרק חשוב בנתינה.

בהצלחה גשם יקרה ואשמח אם תשתפי אחרי השיחה איך היה ומה היתה תגובתם של ילדייך.

נועה 327

New member
נכון חלקית , הילדים שלנו יקבלו את זה יפה

הבעיה היא בעיקר בגיל ההתבגרות , אצל הילדים האחרים. הרי לא ניתן יהיה להחביא את הבטן כאשר אוספים את הילדים מבית הספר
או באים לאספות הורים . הילדים שלנו אני בטוחה , יכולים לקבל את זה מצויין , הילדים שלי היו מאוד בעד, זה כמובן עניין של חינוך וגם הדרך להסביר
שאני עוזרות למי שלא יכולה בעצמה. החלק הבעייתי הוא החברה הסובבת אותם, זה לא בהכרח החברים הטובים של הילדים , מכוון שאלו סביר להניח
מיועדים בשלב כלשהו גם. אלא אלו ששמחים להציק כשמגלים שלבן/בת שלי , לא הולך להיוולד אח/אחות .

talbensh

New member
איך לספר לילדים

יש לי שתי בנות כמעט בגילאים שלך וגם אני חששתי בהתחלה מ"איך לספר" ואיך הן יקבלו את זה...
בסופו של דבר פשוט הושבתי את שתיהן מולי וסיפרתי להם כמה אושר ושמחה הן מביאות לנו בחיים וכמה הן הדבר הכי טוב וחשוב בחיים שלי.
אחר כך סיפרתי להם שיש אמהות שיכולות להיות בהריון וללדת תינוקות (כמו שהן רואות סביבן עם אמהות של חברות ושכנות) ויש נשים שיש להן בעיה בבטן ותינוק לא יכול לגדול שם ולכן הן לא יכולות להיות בכלל בהריון וללדת.
סיפרתי להן שיש לי חברה שקוראים לה ___ ויש לה כזאת בעיה בבטן והרבה הרבה שנים היא מנסה להיות בהריון ולא מצליחה בגלל הבעיה. היא מאוד רוצה תינוק והדרך היחידה שבה היא תוכל לקבל תינוק זה אם יקחו את התינוק כשהוא עוד קטן קטן ויכניסו אותו לבטן של אישה שלה אין בעיה.
סיפרתי להן שהחלטנו לעזור לחברה כדי שגם לה יהיה תינוק וגם היא תוכל להיות אמא שמחה ומאושרת כמוני וככה בעצם סיפרתי להן שאני בהריון וזה בעצם לא התינוק שלנו.
הסברתי להן שכשהן היו בבטן שלי הן היו התינוקות שלי ושל אבא והפעם זה שונה כי הלכתי לרופא מיוחד שלקח תינוק של החברה ובעלה והכניס לי אותו לתוך הבטן כך הוא יוכל לגדול ואחרי הלידה התינוק יהיה שלה ולא שלנו 0הדגשתי כמה פעמים בשלב הזה שזה לא התינוק שלנו).
הגדולה שלי שאלה כמה שאלות חכמות כמו איך הרופא הכניס תינוק, ועד כמה הוא קטן וכו' ועניתי לה כמה שיכולתי ברמה שהיא יכולה להבין.
דבר נוסף וחשוב הוא שאמרתי להן שזה מעשה מאוד מאוד יפה שאנחנו יכולים לעשות עבור החברה ושהן יכולות בחור אם לספר או לא למי ששואל אותן, לא אמרתי שזה סוד או שאסור לדבר על זה כדי שהן באמת ירגישו שזה משהו טוב ולא רע.

אני רק רוצה להגיד לך שהופתעתי כמה שתי הבנות שלי קבלו את זה בצורה חיובית ומעבר לשיחה הזו לא הייתי צריכה לחזור על זה שוב כי זה היה להם ברור ועדיין זה ברור להם (עברו 3 חודשים מאז).
בנוגע לחברה שסביבם - כשהחברות או למשל המורה בבית ספר או גננת וכו' שאלו אותן שתיהן סיפרו בצורה כל כך בוגרת ויפה את המצב כך שהאדם ששמע מהם יכל ממש להבין במה מדובר וכששאלו אותי האם זה נכון, כמובן שאמרתי שזה נכון וקיבלתי רק תגובות חיוביות ומחזקות...

למעלה