איך לנסח שאלה?!

stellina

New member
איך לנסח שאלה?!

אני מעוניינת לשאול את הקלפים אם ההחלטה לעבור לגור עם מישהו היא החלטה נכונה. איך לנסח את השאלה נכון? מה הפריסה שהכי מתאימה?

אז ככה ../images/Emo96.gif

השאלה שלך ממש טובה כי כדי לקבל תשובה טובה ומדויקת יש צורך בניסוח נכון של שאלה וכן בבחירה של פריסה נכונה ומתאימה. ראשית הייתי עושה פריסה של תיאור מצב - פריסה אשר תתאר את מערכת היחסים ביניכם והייתי שואלת "מה ההתפתחות הצפויה במערכת היחסים בין X ל- Y בשישה החודשים הקרובים". אפשר לעשות פריסה קצרה בשלושה קלפים - עבר, הווה, עתיד (העבר הוא שישה חודשים אחורה והעתיד הוא לשישה חודשים קדימה). כדי לקבל תשובה יותר ממצה אפשר להוציא שני קלפים על כל עמדה וכך זה מתחלק לך והתשובה יותר ממוקדת. ישנה גם פריסה לתיאור מצב בחמישה עשר קלפים - חמישה קלפים לעבר, הווה, עתיד. אם המצב מאיר פנים הייתי עוברת הלאה לפריסת ייעוץ. "האם כדאי ל- X לעבור לגור עם Y ב____" כאן הייתי גם מכניסה את מקום המגורים הספציפי. פריסה שהייתי בוחרת: פריסת מילים - קלף לכל מילה וקלף סיכום. פריסת האליפסה - עבר, הווה, עתיד, עמדת השואל, הסביבה, מכשולים, תוצאה אפשרית. פריסת "האם כדאי" - רקע לשאלה, הווה, בעד, נגד, תוצאה סופית.(כאשר כאן אשאל על הרעיון בכללותו) אפשר גם את הפריסה הקלטית. את פריסת הייעוץ הייתי בוחרת בהתאמה לתוצאה בפריסת המצב. בהצלחה ותעדכני אותנו :)

אורי רז

New member
שתי אפשרויות

האחת לעשות 'פריסת מילים' - מנסחים את השאלה בצורה מפורשת, ואז שולפים קלף אחד לכל מילה (בלי מילות קישור, ביטויים נחשבים למילה אחת) פלוס קלף סיכום. לדוגמא: "האם טוב ונכון ל stellina לעבור לגור עם X ?" קלף 1 - האם, קלף 2 - טוב, קלף 3 - נכון, קלף 4 stellina, קלף 5 - לעבור לגור, קלף 6 - עם X, קלף 7 - סיכום. השנייה - לעשות פריסת 15 קלפים של שחר הזהב, שצד אחד של הפריסה מדבר על כן לעבור ולגור עם X, והשנייה לא לעבור ולגור איתו. אם את רוצה שיפרשו לך כאן בפורום, עדיף לך לבחור באופציה הראשונה - מעטים מאוד יפרשו בפורום פריסה של 15 קלפים.

stellina

New member
ומה שיצא הוא...../images/Emo41.gif

התחלתי עם פריסת "עבר-הווה-עתיד" (2 קלפים כמו שהילה הציעה) "מהי ההתפתחות הצפויה במערכת היחסים בין stellina ל-x בששת החודשים הקרובים" עבר <3 חרבות> <10 חרבות> העבר לא כל-כך זוהר: סערת רגשות, מריבות ופרידות אך לאחר בחינת המצב לעומקו הקשיים ניתנו לטיפול ותקופה נסגרה תוך הולדת מצב חדש "נקי" יותר. הווה <קלף הקיסר> 8 גביעים> כיום אנחנו נמצאים בתקופה חדשה. היחסים מוצלחים ויציבים. קיימת הבנה מסוימת (לאחר נטישת העבר והפניית תשומת הלב לרבדים אחרים) יש זרימה חיובית ואיזון הרמוני. בעזרת כח רצון והתמדה אפשר לשמור על מה שהושג. עתיד <מלך המטבעות> קלף הקוסם> קיים שפע של אפשרויות היכול להתממש אך עדיין יש צורך לנקוט בצעדים על נמת להגיע ליעד המיוחל. בעזרת מאמצים וסבלנות אפשר להגיע לשלמות, הצלחה ולעתיד מבטיח.
הדברים נראו לי חיובים והמשכתי לפריסת מילים, אך כאן נתקלתי בקושי מסוים להבין את הדברים. פריסת מילים: "האם טוב ונכון לstellina- לעבור לגור עם x" 1- <נער החרבות> אין לי מושג איך לפרש את הקלף במיקום הזה. 2- <8 מוטות> זה הזמן להתחלה חדשה. תקופה רבת פעילויות. אני משארת שהקלף מסמן שזה זמן טוב לשינוי ולמעבר. 3- <קלף הנאהבים> סוג מסוים של מבחן. כל החלטה תוביל לגל של תגובות והסתייגויות. יש צורך בקבלת החלטה על בסיס שקילת כל הנתונים. 4- <7 מוטות> אני צריכה לדבוק במטרה, להיות החלטית ובעלת אומץ על מנת להגיע בסופו של דבר בזכייה. או האם עצם מיקומו של הקלף בעצם מרמז על האופי שלי?! 5- <6 חרבות> המעבר ביחד מסמל שינוי חיובי. מעבר מתקופה של קשיים לתקופה חיובית והרמונית. 6- <מלך החרבות> האם מרמז על אופיו של x? אדם המשדר עצמה וסמכותיות רוגע ובטחון. 7- < 2 חרבות> נקודת קיפאון, הגעה למבוי חסום, קיים רצון להתעלם מהמצב הקיים תוך ציפייה שהקשיים ייעלמו. או אולי הכוונה היא שעל מנת להעלים את הקשיים יש צורך בעבודה ומאמץ? מה אתם אומרים?!

מה אני אומרת? ../images/Emo142.gif

את הפריסה הראשונה פרשת יפה מאוד ואני מסכימה איתך. האם - נער החרבות. העמדה של הקלף היא מדוע את שואלת את השאלה הזו, מהיכן היא מגיעה בכלל ולמה. נסיכים מציינים את ראשית הדרך. את ההתחלה ואכן כפי שציינת את בתחילת הדרך. נכון? (מקווה שאני לא מתבלבלת חלילה). קלף זה גם מעיד על כך שייתכנו שמועות זדוניות על הקשר שלכם או על אחד מכם. מדובר בשמועות בלבד ואם אין בהמשך קלפים מתאימים אז אין צורך להתייחס למשמעות הזו בכובד ראש. טוב - 8 מטות פרשת יפה מאוד. ונכון - קלף האוהבים. זה נכון לעשיה כיוון שאתם אוהבים ויש לכם רומן יפה ומוצלח. את - 7 מטות. את זקוקה לשינוי הזה אבל יש עלייך להגיע להחלטה נחרצת. קשה לך ההחלטה כיוון שייתכן וכי בן זוגך דוחק בך לעבור לגור איתו ודי מלחיץ אותך. לעבור לגור - 6 חרבות. מסמל את המעבר החיובי. X - מלך חרבות. בהחלט מסמל את אופיו. סיכום - 2 חרבות. עליך להחליט. שימי לב לצבעים של הקלף ולמתאר שלו. הדמות הינה באפור בעוד השמיים כחולים. הים סוער = רגשות. את חוששת להחליט ולו בגלל שהוא דוחק בך. ייתכן שגם אינך אדם של שינויים. הפחדים שלך אינם נכונים ואינם מוצדקים הקלפים ממליצים על המעבר. המעבר הזה הוא כמעין פרשת דרכים ועלייך לעשות החלטה נכונה וטובה לך. מה דעתך ?

stellina

New member
הילה../images/Emo41.gif

תודה שחזרת אלי!
בתוך תוכי אני מרגישה שהמעבר יהיה צעד נכון, החששות שקימים בי מופנים אולי לתגובת הסביבה (בגלל העבר רווי המריבות...)ואולי בגלל שאני באמת אדם שקשה לו עם שינויים. בן זוגי לא לוחץ במפרושות אך כל הזמן מציין כמה טוב ונחמד זה יהיה וכמה הוא מחכה לזה... אני חושבת שכעת אני יותר מוכנה לזה... שוב, תודה

Romkin

New member
לא הבנתי את פריסת המילים ../images/Emo35.gif

כיצד אני אמור לפרש אותה ? האם עלי פשוט לפרש את הקלפים כמו שהן (אין למיקום או למילה שעליה מתיחסים משמעות) או עלי להתאים את הפרוש למילה ?

אורי רז

New member
כיצד מפרשים פריסת מילים

ניקח את הדוגמא שהצעתי - השאלה: "האם טוב ונכון ל stellina לעבור לגור עם X ?" קלף 1 - האם קלף 2 - טוב קלף 3 - נכון קלף 4 stellina קלף 5 - לעבור לגור קלף 6 - עם X קלף 7 - סיכום קלף מספר 1 יציג את שורש השאלה - סיבה להתלבטות, מניעים, וכו'. קלף מספר 2 יגיד האם טוב או לא טוב לסטלינה לעבור לגור עם X. מובן שצריך לפרש לפי ההקשר - אם המניעים לשאלה כספיים, לקלף מטבעות שלילי יהיה משקל גדול יותר מאשר אם המניעים לשאלה כלכליים. קלף מספר 3 יגיד האם נכון או לא נכון לסטלינה לעבור לגור עם X. אם להמשיך את המוטיב לעיל, יכול להיות שכלכלית המעבר יישתלם, אבל בשל סיבות אחרות עדיף שהיא לא תעבור, או להפך - זה לא יישתלם כלכלית אבל נכון לה מסיבות אחרות. קלף מספר 4 יראה את סטלינה בתוך השאלה. קלף מספר 5 יראה את נושא המגורים. קלף מספר 6 יראה את X בתוך השאלה. לדוגמא, קלפים מספר 4 ו 6 יכולים להראות את היחס של סטלינה ו X לנושא המגורים, לדוגמא מה כל אחד מהם מצפה שיקרה בעקבות המגורים המשותפים. קלף מספר 7 מסכם את התשובה, בערך כמו קלף מספר 10 בפריסה קלטית.

למעלה