איך למען השם

איך למען השם

הצלחתם להתיר את הספק, ולכפור באופן רשמי (כלפי עצמכם). אני, עד כמה שתיאורטית אני מבין שהכל כנראה בולשיט, אני עדיין לא מסוגל להיות בטוח בזה במאה אחוז, ואני חושב שאולי בכל זאת כל הדבר הזה אמיתי ויש בזה כן משהו נכון. איך עושים את המעבר הזה?

איזה החלטות גדולות בחיים

קיבלת מתוך וודאות של מאה אחוז?
תמיד מדובר על הסתברות גבוהה מספיק ביחס לחשיבות ההחלטה.

האם שאלתך

היא על הפן הנפשי או השכלי?

האם השאלה היא איך ניתן להגיע נפשית-רגשית למצב בו הדעת רגועה, הספק איננו מנקר, ואין פחדים?
או שמא השאלה היא שכלית - כלומר כיצד ניתן להוכיח / לבסס את אי נכונותה של האמונה באופן מלא?

כל אחד לוקח את זה אחרת

כל אדם הוא עולם ומלואו וכל אדם עובר את זה אחרת.
לכל אחד יש משהו אחר או צירוף של דברים שגרמו לו להתעורר ולהבין שיש משהו לא בסדר בעולם ממנו הוא בא.
זה יכול להיות משהו שקרה לה או לו אישית, משהו שקרה למישהו אחר, סתם הסקת מסקנות אינטלגנטית, או כל דבר אחר.
ההתייחסות הנפשית ורגשית גם כן מאוד שונה מאדם לאדם כיון שאנשים הם שונים זה מזו.
כל אחד עובר את זה אחרת אבל תרגע - אתה תחיה ותעבור את זה גם כן.

רוזנר

New member
הכל טב תהנה מכל מה שיש בעולם

מה משנה אמונה לא אמונה.אלוקים או לא אלוקים.העולם מלא יופי קח כמה שאתה יכול
אחרת יגמר הזמן.שב בים עם בירה וסיגריה מול הגלים ביום חורף ואז תבין כמה יופי יש לנו.
איש שהכל יעבור ממול.

גימפעל

New member
הנקודה בעיניי היא לא אם זה בולשיט או לא

אני יכול לתאר לעצמי שכהני בית המקדש ומלכי בית דוד ואחרי כן עזרא הסופר ושאר החוזרים מגלות בבל היו חדורים תחושת נאורות ועליונות על הפולחנן הפגאני המפגר שהם כה נלחמו להכחידו, ובצדק הם חשו כך כיוון שהם נשאו בשורה חדשנית ומהפכנית ביחס לדור.

רק שקורנ ומה שהיה חדשני לשעתו הופך להיות מיושן וחסר תועלת ברוב השנים, ובודאי אם מדברים על הדת היהודית של ימינו שלוקה בסטגנציה ושקועה עמוקות בשנת היופי שלה, רק שבשונה מסיפור האגדה היא לא זכתה לנסיך שינשק לה ויאיר אוה בזמן הנכון ולכן נגזרו עליה הקפאון והחידלון.

וזו נקודת המבט שלי, היהודות תקועה ולא רלונטית, נקודה.

היהדות שלך היא מה שאתה רוצה

אתה יכול כמובן להסתובב 180 מעלות ולעזוב את היהדות לגמרי. אתאיזם מוחלט ורציונאלי להגיוניים, בודהיזם למיסטיקנים, סיינטולוגיה, מפלצת הספגטי - מה שמתאים לך. אבל קח בחשבון שהיהדות יכולה להיות מה שאתה רוצה ואתה יכול לחיות אותה לפי מה שמתאים לך. כמו ספריה בה אתה קורא רק את הספרים שאתה אוהב וכמו הבית שלך שאתה מסדר לפי הטעם שלך.

אף אחד לא יכול להגיד לך איך אתה תחיה ובמה תאמין או לא - זה העסק שלך.

ישנה תקופת חיפוש בה המתלבט מנסה לגבש לעצמו מה מתאים לו. יש המון לחצים וזה קשה. בסוף גם מתברר שמה שהחלטת בשנה זאת יכול להשתנות בשנה הבאה. לא נורא. קח את זה כנסיונות בחיים. כל מי שמתחתן היה רוצה שיהיו לו נישואין מאושרים לעולם ובכל זאת אנשים מתגרשים כשזה לא מתאים. מותר לך לשנות את דעתך עכשיו וגם בעתיד.

אל תיקח ללב ופשוט תנסה לעשות מה שניראה לך נכון בשבילך.

השאלה היא אחרת.

השאלה היא לא "איך למען השם", כי אם "למה למען השם".
למה למען השם, אתה סבור שצריך למצוא הוכחה שאין היהדות נכונה, וכל עוד לא הצלחת לדחות כל פירור-ראיה שיש לאיזה רב, אתה עוד חושש? האם לא מן הסביר שצריך ראיות מוכחות לטובת דבר, מאשר לנסות להוכיח שדבר אינו נכון?. מדוע אינך מוטרד מכך שהנצרות אולי נכונה? אולי האיסלאם נכון? או הבודהיזם נכון? וכו'. האם רק משום שנולדה לעם קטנטן, המונה כ- 15 מליון אנשים?. אשר מתוכם האורתודוקסים הם כמה מליונים בודדים? לכן נגזר עליך לחפש לעד הפרכה של כל טיעוני היהדות?.
בדיוק כשם שלא קיימת את המצוות עד-עתה מתוך הוכחה כלשהי שהיהדות נכונה, לא צריך הוכחה כדי לעוזבה. דבר שלא בחרנו בו באופן מושכל, למה עלינו לעוזבו באופן מושכל? (וזה לא שאין ידיעות רבות שאני בטוח שהינן סיבות טובות לערעור אמונתך).
וזה רק באופן כללי, כי אני רואה שאתה משום-מה די משוכנע שצריך ראיות חותכות.
לא אומר לך שאני יודע כבר ידיעה וודאית, אלא רק רציתי להבהיר לך נקודה זו.
כתבתי בקצרה, הבן את רוחב העניין.

מה שעוד מפריע לי

זה שיש אנשים באמת חכמים וגאונים כמו הרמב"ם, או אפי' הגאון מרוגצ'וב והראי"ה קוק מהזמן האחרון, אנשים באמת חכמים שגם התפלספו בנושא הזה, והגיעו למסקנה שכל זה נכון, אז האם אני יודע טוב יותר מהם? (אני בכוונה מביא דוגמאות מאנשים שהם לא גדולים רק בהסתכלות הדתית)

אני מבין את שאלתך לחלוטין.

וגם אני מנסה לבדוק נושא זה. אך בל נשכח שהיו אנשים גדולים מאוד גם מדתות אחרות (כוונתי לגדלות הן דתית, והן פילוסופית הגותית).
לכן, יש לבדוק בעניין. אבל, אינני משוכנע שהיו בידיהם הוכחות.
כיצד אתה מנסה לבדוק את הדברים?.

קח בחשבון.

שזה לא נושא פשוט כלל.
תחשוב לדוגמא על הוגים דתיים של העת האחרונה. קח את הראי"ה קוק, את אברהם יהושע השל, ואת ישעיהו לייבוביץ'. - אתה לא יכול לומר עליהם שהם היו שטחיים או קלי דעת. ואעפ"כ, ראה איך כל אחד מהם הגיע למסקנות שונות. ואם כך רק בין ההוגים הדתיים... אגב, אנשי דת שהינם גם הוגים, כמדומני יגידו לך בפה מלא שהוכחות הן סיפור נורא מורכב.
טוב, תראה, זה נושא נורא ארוך, מורכב, מסובך ומעורפל. ואני לא ב'מוזה' לכתוב באריכות.
שוב אשאל, כיצד אתה פועל בנידון?.

אני כרגע לא ממש פועל בעניין

זו שאלה שעלתה לי לאחרונה, ואני מעלה אותה פה כדי לשמוע דעות, אני לא חושב שייך בזה משהו קונקרטי שניתן 'לעשות'.

הלנצח

New member
וכי האנשים שמנית היו החכמים ביותר בדורם?

בלי להיכנס לשאלה מה הרמב"ם האמין ומה הרב קוק האמין ומה היו יכולותיו הפילוסופיות של הרוגוצובר.
גם אם אתה רוצה ללכת אחרי החכמים, תבדוק מה אומרים כל חכמי הדור ולא דוקא חכמי השריעה היהודית.

התשובה שלי היא - למען השם!!

ואני מדבר כרגע רק על הפן הרגשי, שהפריע לי פעם בדיוק כמוך
תאר לעצמך מצב שבו הגעת למסקנה שההגיון אומר שהכל או כמעט הכל בולשיט אבל מרוב פחד חיית כל חייך חיי אמונה ועבודת ה' כי אולי יש סיכוי קלוש שאתה טועה,
ואז, אחרי מאה עשרים אתה מגיע לשמים והופ!! הפחד היה מוצדק יש אלוהים!! הרגש שלי אומר לי שאלוהים זורק אותך באותו הרגע לגיהנום או לכל הפחות נותן לך סטירת לחי , אני, הוא אומר לך עשיתי אותך כופר, הראיתי לך שאני לא קיים אתה לא האמנת בי כלל, אז למה "למען ה"? למה חיית חיים אומללים כאלה? למה רמית את עצמך? אותי אתה הרי ודאי לא יכול לרמות. בנוסף, שואל אותך אלוהים, האם גם אם היית נולד מוסלמי, היית בפחדך אותי הורג יהודים למעני?
עד כאן בפן הרגשי.

לגבי הנושא שאנשים חכמים לפנינו הגיעו למסקנה שיש אלוהים אני כשלעצמי מחלק את הרעיון הזה ל 2:
1. האם מכיוון שהם יותר חכמים ממני אז אני צריך להאמין להם?
2. האם מכיוון שהם אנשים נורא חכמים אני צריך לבדוק את הנושא הזה הרבה יותר טוב כי סביר שיום אחד אני יקום בבוקר ואגלה שטעיתי והם צדקו.

לגבי השאלה הראשונה שוב,אין לי ולא לשום אלוהים שום עניין שאני אחיה את חיי באמונות ומסקנות של מישהו אחר (אין זה דומה למבוך שמישהו רואה מלמעלה ומכווין אותך כלל וכלל).

בכלל כל הנושא הזה של אנשים חכמים שהגיעו למסקנות, אינם ראיה לשום דבר מפני שאין אנו יודעים מאיזה נקודת מוצא הם יצאו ולאן הם רצו להגיע במחקרם, שים לב שניוטון שבעט בכל המוסכמות של תורת אריסטו לא העלה בדעתו לכפור בישוע הנוצרי.
ניתן להתווכח על כך, מנקודת מבטי, לא הגאון מווילנה באמת חקר ולא הראי"ה ולא שאר חכמים אלא הם ניסו להעמיד ביסוס מחושב ומחוכם לאמונתם אשר הייתה בהם ממילא.
בכלל אני חושב, שבדורות קודמים גם אנשים חכמים שללו את האתאיזם הן מסיבות סביבתיות (הם נולדו לעולם מאמין והכל נראה היה להם הגיוני) והן מסיבות טכניות לפי חוקי הטבע כפי שהם ראו אותם באותה התקופה.

לא כיעוץ, את הפחד מלחשוב מה שאני רוצה לחשוב ריפא רק הזמן ולא שום טענה הגיונית ככל שתהיה
אני מאחל לך לעבור את התקופה המלחיצה הזו ברוגע אמן

למעלה