איך למנוע מצב שעלול להפוך מסוכן?

איך למנוע מצב שעלול להפוך מסוכן?

שלום, אני נעמה, בת 18 עוד מעט. יש לי אחות מבוגרת בת 22 ואחות צעירה בת 11. לפני שש שנים בערך אחותי הגדולה נכנסה למערכת יחסים הרסנית ותלותית עם בחור בעל הפרעת אישיות גבולית. הקשר הזיק לה מאוד, וכאשר נפרדו אחרי שנתיים אחותי נכנסה לדיכאון עמוק. מצבה, מרגע הפרידה ממנו ועד היום, השפיע על כל המשפחה והיקשה על החיים בבית בצורה בלתי הפיכה. (למשל, ההורים התנגדו לקשר הזה מההתחלה, וזה היה מקור למריבות בלתי פוסקות במשך זמן רב) למעשה, עד היום אחותי לא השתקמה ממש מהקשר הזה, והיא כמעט אובססיבית לגביו! היא כבר לא בדיכאון, אבל היא מדברת על זה כל הזמן, עסוקה כל הזמן בעצמה ובמה שקרה לה, שונאת את הבחור ההוא ואם זאת עסוקה בלבחון מרחוק את חייו. למרות זאת, חלה בינתים התקדמות במצבה והמצב בבית קל יותר כיום. לפני כמה חודשים היא פגשה באופן מקרי בחור שנראה ממש כמוהו. באמת דומה לו! כמובן שהיא מיד בררה מי מכיר אותו... ודרך חברים של חברים גילתה עליו פרטים ויצרה איתו קשר. (רק בגלל שהוא נראה כמו מי שנפרד ממנה לפני שלוש שנים!) היא לא סיפרה להורים שום דבר על הקשר החדש הזה, אבל אני ידעתי עליו מההתחלה, ואני יודעת שעכשיו היא נמשכת אליו. ראיתי אותה בסביבתו וחשתי מאוד לא נוח- היא משנה את התנהגותה כדי למצוא חן בעיניו, וזה מטריד. אין לי שום סיבה להאמין שגם הבחור הזה בעל הפרעת אישיות, אבל הוא מוזר, ההתנהגות שלה מוזרה לידו והמשיכה שלה אליו היא, לדעתי, מהסיבות הלא נכונות! אני לא יודעת מה יקרה ביניהם, אבל אני גם לא רוצה לדעת! אני רוצה למנוע מהמצב שלה להתדרדר שוב ולמנוע סבל נוסף ממני ומהמשפחה שלי. אני לא מוכנה להשלים עם מצב כמו שהיה בבית בשנים האחרונות, ורק עכשיו התחיל קצת להישתפר. מה לעשות? לספר להורים על הקשר החדש והמשונה הזה? לחכות ולראות מה קורה ורק אם זה רציני לספר? להגיד לה שלדעתי זה רע? יצא ארוך... תודה על ההקשבה. אשמח לקרוא תגובות. נעמה

Jersey Girl

New member
לדעתי

לדעתי אין סיבה לספר להורים, אחותך בן אדם מבוגר וזכאית לפרטיות שלה. את יכולה בעדינות לנסות ולדבר איתה אבל סך הכל זה החיים שלה. חוץ ממערכות היחסים האם היא מתפקדת? עובדת וכו'? לא כ ברור לי מה הקשר לפגועי נפש חוץ מהחבר לשעבר..
JG

ל ו ל י ת

New member
מצטרפת לדעתה של JG ומוסיפה

וגם רוצה לשתף בתחושה שעלתה בי כשקראתי וזה שכאילו האחות הגדולה מקבלת בבית יחס של "הקטנה" או זו שלא יודעת לקבל החלטות אחראיות, זו שכולם נורא דואגים לה ומודאגים בגללה כאילו: כל האנרגיות של הדאגות של הבית מופנות לכיוון שלה. אני בטוחה שזה לא מוסיף לה הרבה מרחב תמרון של שינוי בחייה. אני מקווה שאיני נשמעת שיפוטית, הרי איני מכירה את המשפחה שלכם ונשענת רק על התיאור שלך, ובכל זאת היה לי חשוב לומר לך את זה בעיקר כי נשמע שמאד אכפת לך ממנה ומהמשפחה כולה. איני מכירה אותה אבל אם היא היתה חברה שלי (אחותך הגדולה) הייתי מציעה לה ללכת לטיפול פסיכולוגי ולו כדי למצא מקום משלה ומקום שבו היא תוכל לבנות לעצמה קצת יותר הערכה עצמית ובטחון עצמי וכן תתחיל לבנות לעצמה חיים בנפרד מהמשפחה. כאן עולה שאלה האם את כאחותה הצעירה יכולה להמליץ לה ללכת לטיפול ועל זה אין לי תשובה אולי למישהו יש ידעה לגבי זה - זה משהו מאד מאד מורכב לומר למישהו (בעיקר כשזו אחותך הגדולה) שכדאי לו ללכת לטיפול. אנשים עלולים להפגע מזה כיוון שאינם מכירים את עולם הפסיכותראפיה וחשים שזה אולי מין ביקורת עליהם מצד מי שמציע, לא מבינים שללכת לטיפול זה משהו שאתה מפרגן לעצמך עבור עצמך ולא אומר שאתה לא בסדר.

למעלה