איך ללמוד למבחן הJLPT?

delikat

New member
איך ללמוד למבחן הJLPT?

היום לקחתי את טפסי הרישום למבחן JLPT, וחשבתי לשאול -
אני מחפשת מקור שמרכז את החומר ואפשר להתקדם לפיו, יש לכם המלצות? אני מנסה לבנות איזשהו מסלול למידה מסודר.
מסתבר שאין הרבה מבחני JLPT מהעבר שאפשר למצא באינטרנט, אתם יודעים איך אפשר להגיע אליהם?
בנוסף, אם אתם יודעים איך אפשר לתרגל קטעי הקשבה, אני אשמח לשמוע.

Nescio

New member
פירסמתי כאן בפורום לא מזמן

קישור (http://jlpt.jp/e/samples/forlearners.html) לאתר שנותן כמה שאלות לדוגמא. זה לא לתרגול כמו לבדיקת רמה. יש שם גם כמה תרגילי שמיעה.

בנוסף בדקתי במאגר אתרים ששמור לי במועדפים, והיה את זה:
http://www.tanos.co.uk/jlpt/aboutjlpt/
לא התעמקתי בו יותר מדי כי ה-JLTP לא מעניין אותי במיוחד כרגע, אבל הוא נראה די מלא מידע.

Nescio

New member
אגב, נצלו"ש קטן

אני שוקל להרשם ל-JLPT לא במטרה לעבור, אלא כדי לראות איפה אני נמצא. נראה לכם זה שווה את הזמן?

mishel s

New member
לפי דעתי לא שווה את הזמן

בהנחה שבאמת אתה לא עושה את זה כדי ללמוד אלא רק לבדוק איפה אתה נמצא.

מה הטעם לבדוק איפה אתה נמצא?
אתה יודע בדיוק איפה אתה נמצא.
אתה מסוגל לקרוא? לכתוב? להבין עיתונים? סדרות טלויזיה?
אתה מסוגל לדבר עם אנשים?
אם כן על מה, על נושאים שדיברת עליהם מליון פעם? על פוליטיקה? על כלכלה?
אלא השאלות שיגידו לך איפה אתה נמצא, למה אתה צריך מבחן חיצוני שיגיד לך, בסופו של דבר אמורה להיות לך מטרה משל עצמך ואליה אתה צריך לשאוף.
בכל מקרה, נראה לי שאתה במצב די טוב יחסית לזמן שלמדת, אתה כבר יודע את כל הקאנג'ים וזה קפיצת מדרגה ענקית, גם אני וגם חרות לא מכירים את כל הקאנג'י עדיין ולפחות לי זה אחד הדברים שלוקח קצת יותר זמן.
אבל אין לי בעיה עם זה כי בהגדרה, להכיר את כל הקאנג'ים זאת לא המטרה שלי, מה שאני לומד זה רק על הדרך, תופעל לוואי.

ובנוסף, יפנית זה עניין של שנים, אז אין טעם לבדוק איפה אתה כי גם ככה תצטרך להשקיע עוד שנים :)

Nescio

New member
ברור לי שיש עוד שנים של השקעה.

זה שיש עוד הרבה הרבה יותר לדעת ממה שאני כבר יודע זה ברור. ואני לא מתכוון להפסיק בקרוב כי "אני יודע".

אני כן רואה את הנקודה שלך, אבל מנסיון שלי למקם את עצמי על סמך ההשקפה שלי בדרך כלל מוטה ומטעה (בין אם לטובה או לרעה) ולקבל השקפה חיצונית מפעם לפעם יכול להיות שימושי.
אני יכול לענות על השאלות האלה בעצמי, אבל לקחת מבחן שאומר לך "הידע שלך בקנג'י טוב, בגרמר יש מקום לשיפור ואתה צריך לעבוד הרבה על אוצר מילים" (רק בציונים ולא במילים, מן הסתם) יכול להיות הרבה יותר כנה שימושי.

השאלה שלי יותר הייתה "האם לקחת את המבחן בלי להתכונן ספציפית אליו יתן תמונה אמיתית ושימושית של המצב שלי?", כנראה לא ניסחתי את עצמי מספיק ברור

Nescio

New member
ובקשר ללמה צריך לדעת איפה אני נמצא

אני מסכים, זה פתוח לוויכוח, אבל אני מהאנשים שאוהבים תמיד לדעת איפה הם נמצאים. זה נותן לי נחת מסויימת.

mishel s

New member
אוקי

גם אני מהאנשים שאוהבים לדעת איפה הם נמצאים.
למשל, אני יודע בדיוק כמה קאנג'י אני יודע ומעבר לזה, אני יודע בדיוק מה גודל אוצר המילים שלי. יש פה אנשים אחרים בפורום שאין להם מושג מה גודל אוצר המילים שלהם או כמה קאנג'ים הם יודעים ואין להם בעיה עם זה.
אני תמיד רציתי לדעת בדיוק כי זה נותן מוטיבציה.
למשל ידעתי שלפני הנסיעה ליפן היה לי אוצר מילים של אלפיים חמש מאות ואחרי היו לי חמשת אלפים.

מה שאני אומר זה שהמבחן לא באמת יתן לך אינדיקציה לאיפה אתה כיוון שהוא גנרי מדי, אלא אם כן המטרה שלך היא לעבור N1, אז הסולם הזה הוא סולם מדידה טוב, אבל לכל מטרה אחרת, הסולם הזה הוא לא מתאים.

semuelf

New member
גם כשאתה לומד עבור עצמך

לעבור אבן דרך עושה הרגשה טובה ונותן מוטיבציה להמשיך.

mishel s

New member
נכון מאוד

ללא ספק לעבור אבן דרך נותן הרגשה טובה ומוטיבציה להמשיך.
הויכוח פה הוא רק על האם JLPT זאת אבן דרך ראויה או לא.
אבני הרך שלי הם דברים אחרים, כמו למשל להגיע לאוצר מילים של עשרת אלפים מילים (כרגע מעל שש, מתחת לשש וחצי).
לסיים עם הקאנג'י ועוד.
אבל בעיקר, אני לוקח את זה לאט, כל יום כותב קצת, קורא קצת, מתקשר עם יפנים בלאנג8, לומד מילים חדשות על הדרך תוך כדי שיחות.
בעיקר אני כרגע נהנה יותר מהדרך ופחות מחכה לאיזה אבן דרך.

mishel s

New member
נצל"ש

בלי קשר, משהו שרציתי להגיד אבל לא היה לי איפה.

שמתי לב למשהו מעניין שקרה לי באתר לאנג8.
יש לי שם כרגע 177 פוסטים.
ומעניין ללכת אחורה לפוסטים הראשונים ולראות מה היה שם.
שמתי לב לכמה דברים עם הזמן מאז לעכשיו.

1. בהתחלה הייתי כותב על מה שאני יכול לכתוב.
לעומת עכשיו שאני כותב על מה שאני רוצה לכתוב.

זה כמובן בגלל שבהתחלה לא היה לי אוצר מילים רחב או דקדוק מספק ולכן הרבה פעמים הייתי רוצה לכתוב משהו ולא יודע איך אז פשוט משנה את הניסוח למשהו שאני כן יכול לכתוב, משנה את המשפט לגמרי או בכלל מוותר על הפרט הזה שלא ידעתי איך לכתוב.
היום אני בכיף כותב על מה שאני רוצה, כרגע ספציפית זה מן יומן מסע בשוויץ, מתאר שם מה אני עושה פה ולאן אני הולך וכו. יוצא לי ככה ללמוד מילים מעניינות כמו 氷河 שלא נראה לי שהייתי לומד אם לא הייתי פה :). גם עכשיו יש לי מילים שאני לא יודע, אבל בגלל שזה רק מילה פה ושם אני פשוט בודק במילון ומכניס, מקסימום מקבל תיקון ולומד מזה.

2. בהתחלה, הייתי מפוקס על התיקונים שקיבלתי.
עכשיו אני יותר מעוניין דווקא בהערות.

בהתחלה, הייתי עובר על התיקונים ומנסה להבין מה התיקון, למה וכמה ובהרבה מקרים גם לא הייתי מבין בכלל מה הבעיה ולמה תקנו.
ואם מישהו היה מנסה להסביר (ביפנית) הייתי נלחץ ואפילו כמה פעמים זרקתי טקסטים לכיוון חרות שתעזור לי לפענח מה רוצים ממני, אם זאת הייתה נקודה שבאמת רציתי להבין.
היום לעומת זאת, אני בדרך כלל רק מרפרף על התיקונים כי זה תיקונים של צורת התנסחות או דברים כאלו שאין מה לשבת עליהם הרבה אלא פשוט עם הזמן עוד ועוד תיקון ובסוף יבוא לך כמו שצריך.
מה שהיום מעניין אותי זה ההערות למטה. לפעמים חלק מהאנשים (או לפחות אלו שאני מכיר כבר והם "מתקנים קבועים") כותבים תגובות שלא קשורות לתיקונים אלא פשוט לתוכן של הפוסט, ומשם מתפתחות שיחות נחמדות. זה מה שיותר מושך אותי עכשיו, התקשורת הזאת.
ויש כאלו שגם סתם כותבים הערה אחרי שכבר אנשים אחרים תקנו.

Nescio

New member
זה באמת נשמע נחמד

אני לא כותב יותר מדי שם כרגע באמת מהסיבה שגם אם יהיה משהו שאני ארצה לכתוב עליו אני לא אצליח. לעומת זאת אני מתכתב עם כמה יפנים ולדעת למי ההודעה מגיעה ולרצות שהוא יבין אותה מעלה את המוטיבציה להתאמץ בשביל לרשום את זה.

עוד בעיה שיש לי עם לאנג8 זה שהתיקונים לא תמיד טובים, ובתור אדם שלומד את השפה אתה לא יכול לבד להבדיל בינייהם.
הדוגמא שלי היא דווקא מהתכתבות שהייתה לי עם מישהו, שבמהלכה שלחתי לו ציטוט מבלוג ביפנית של אדם יפני (לא אמרתי שזה ציטוט, רק ביקשתי שיבהיר לי מה רשום שם), והוא "תיקן" לי את השגיאות בו.

mishel s

New member
אכן, מכיוון שהמתקנים הם סתם אנשים

ולאנשים יש דרכים שונות להתבטא, אתה יכול לקבל תיקונים שונים לאותו דבר, או לפעמים מישהו יתקן ואחר ישאיר כמו שזה.

אצלי למשל יש איזה אדם מבוגר אחד מתקן לי מדי פעם והוא תמיד מתקן לי את הפוסט לכאילו טקסט שכתוב באיזה מאמר, מתקן לי למשל demo ל- shikashi ו- kedo ל- keredo או ga. אפילו אם אני בכלל רוצה לכות יותר פשוט, כי ככה הוא כנראה רגיל לכתוב או שהוא חושב שאם משהו כתוב באינטרנט זה כמו שזה כתוב באיזה ספר, אתה יודע איך זה מבוגרים ואינטרנט :)

ההמלצה שלי היא לספוג את כל התיקונים ועם הזמן אתה תראה לבד מה אתה כן רוצה להגיד ומה לא ואיזה מהתיקונים הכי מתאים לך.
בהתחלה, הייתי שם לב במיוחד לתיקונים שחזרו על עצמם בכמה מתקנים, אם אותו תיקון בדיוק חזר על עצמו בשלושה מהתיקונים למשל, הייתי מניח שזה משהו שאני חייב להבין/לדעת למה תוקן כי זה באופן חד משמעי שגיאה, לעומת תיקוני מילים וכאלו שיכולים לבוא מאי הבנה של מה שהתכוות או סתם העדפות של אוצר מילים.

herouth

New member
מבחן בקיאות בשפה היפנית

ראשי תיבות של Japanese Language Proficiency Test.

זה מבחן סטנדרטי בין לאומי בחמש רמות, שאפשר להיבחן בו במדינות שונות בעולם (כמובן שמרבית הנבחנים עושים זאת ביפן) פעם או פעמיים בשנה. השנה, בפעם הראשונה, אפשר יהיה להיבחן בו בישראל.

Optimistic Girl

New member
מגניב!

ואיפה נבחנים? יש אתר בארץ שכתוב איפה ניגשים לבחינה וכו?
תודה

למעלה