איך ללמד לקרוא?

איך ללמד לקרוא?

בן 3.8 כבר מגיל שנתיים ומשהו יודע את כל האותיות ועכשיו כבר מזהה את כולן , "מצלם" הרבה מאד מילים בזיכרון ומאד מראה נכונות להתחיל לקרוא. איך עושים את זה? אני בעצמי שכחתי את קוראים עם סימני הניקוד (מלבד הבסיסיים) האם כדאי להביא מורה שתלמד אותו לקרוא? תודה

viviane11

New member
אני לימדתי את בנותיי לקרוא כבר

בגיל הזה בלי קושי (למרות שאינני ילידת הארץ) קניתי בחנות ספרים 3 חוברות שנדמה לי נקראות "מן הגן ל ....." כל חוברת עסקה סימן ניקוד אחר והיה קל. החוברת צבעונית ונעימה. מאז הן לא מפסיקות לקרוא ( בנות 11 ו 9 וזאת הסיבה שלא זוכרת את השם כשאראה את השם אעדכן אותך אם עדיין תרצי

פשוט להנכיח את המילים, אין צורך במורה

ברמת העזרים ה'פאסיביים' יותר - יש את 'בלי סודות' ויש תוכנת מחשב חביבה שנקראת 'לומדים לקרוא' שעובדת גם על סימני הניקוד. אפשר גם לקנות ספרים של ראשית קריאה ולקרוא ביחד. אפשר להדביק כרטיסיות עם מילים על כל מיני דברים בבית. יש אלף ואחת חוברות עבודה. אבל אצלנו מה שהכי עבד זה למצוא דברים שעניינו אותו ולהתייחס גם למילים שלהן 'על הדרך' - לעשות רשימת קניות או מתכון (עם ציור תואם ליד כל מוצר) ולהשתמש בהם. לעשות אלבום תמונות עם כל בני המשפחה והחברים הקרובים ולכתוב ליד את שמותיהם ואת התואר (סבתא שושנה). לקחת חלק בקריאה של סיפור אהוב. לקרוא שלטים מעניינים של חנויות או מודעות פרסומת. לכתוב או להכתיב לנו ברכה או מכתב למישהו - בדגש על איות נכון וחידות של 'איך כותבים אימא', כשאני משמיעה את ההברות והצלילים בצורה ברורה עד שהבין שהצליל אי לרוב נכתב כ-י וכו'. בקיצור, ללמוד את השפה והקריאה דרך החוויה וההתנסות ולא כלמידה מנותקת. ב'לומדים לקרוא' השתמשנו הן כדרך להפנים את סימני הניקוד והן כדי ללמד מיומנויות מחשב (עכבר במיוחד), אבל רוב הלמידה הייתה עצמאית.

מגנטה1

New member
לימוד קריאה

מנסה להיזכר, זה היה די מזמן. גם אצלנו הוא הכיר את כל האותיות מגיל מאד צעיר. באנגלית בגיל של פחות משנתיים - למד מוידאו של רחוב שומשום באנגלית. בעברית - אני לא ממש זוכרת. למד לקרוא בעברית בגיל 3 וקצת, ואנגלית קצת אחרי. היו חוברות קטנות כאלה שבוא בסט והתקדמו עם סימני הניקוד, וגם תוכנת המחשב - יש לי סוד אני קורא (אם איני טועה) יש גם עוד דיסקים של מודעות פונטית - לא זוכרת את שמם באנגלית - בעיקר עם תוכנות יעודיות וגם עם ספר ייעודי. לא צריך שום מורה, זה בא להם די בקלות.

mamma1

New member
לקרוא

חשוב לבדוק קודם שהוא יודע את כל הצלילים של האותיות (ולא את שמן), אחר כך אפשר להשתמש בספרונים או סיפורים לפי תנועה, מתחילים בקמץ פתח, אחר כך שווא, חיריק... (יש סט מצוין, קבוצת ספרונים בצבע אחד לכל תנועה מסודרים לפי סדר קושי עולה, משהו שנראה עתיק אבל עובד יופי). הכל בכיף ובקצב איטי. לדעתי לא צריך מורה, בטח לא בגיל הזה.

למעלה