איך ליצור Fאנק?

• פותח הנושא meven
  • פורסם בתאריך

meven

New member
איך ליצור Fאנק?

שלום לכם, אני מעין ואני מתופף ומוזיקאי, ובחצי שנה האחרונה התחלתי מאד להתעניין בFאנק. הייתי שמח, שכל אחד פה שמבין במוזיקה, יתן טיפ מה הופך שיר ל"Fאנקי", מן אשכול טיפים להלחנת שיר Fאנקי. מעין.

Funky Giraffe

New member
הדגשים, ההרגשה של השש עשריות,

הלופים בגרוב, כעיקרון הרמוניה לא מסובכת, פראזות חדות של בראס סקשן עם מלא סינקופות ומהלכים כרומטיים ובכלל זה פנטטונים או בלו נוט או אנערף... ליין גיטרה תומך קצבית... זה בערך מה שאני יכול להציע

dudester

New member
להתחיל את השיר מהבס תופים...

להרגיש את הגרוב, ואז לראות איזה הרמוניות יתמכו טוב. את הבראסים להוסיף בסוף בשביל לראות איך הצ'ופים יושבים על השיר הכי טוב.

dudester

New member
הממ... שטויות של מרכוס מילר...

victor wooten בסיסט פסיכי, יש לו גם לא מעט קטעי בס-תופים טובים. ואם דיברת על DnB אז אני לא האיש, למרות שאני חושב שזה אחלה.

dweck2k

New member
לא להשען על הגיטרות.

הפריטה שנחשבת ל"פ'אנקי" זה הדבר הכי מעפאן בעולם. באס. באס. באס. שם הכול נמצא. דוויק

Funky Giraffe

New member
???????????????

תן לי את הפריטה הזו עם ווא ווא ראוי ואחד שיודע לחסום כמו אמיר בן עמי ואני מוכן למות עם זה בלופים

CAB2

New member
אתה לא יודע!!!??!!!??! תקשיב ללהקות האלה!!!!!

DAZZ GANG!!!! COOL AND THE BAND!!!!!!! אתם לא מבינים מה זה Fאנק אמיתי תקשיבו לתחנה שלי ברדיו נתניה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אף אחד לא מקשיב! סתם בכל מקרה, Fאנק תתחיל מההרגשה. כמו שבסיסט טוב אמר פעם, כל מי ששומע Fאנק כמו שצריך יודע גם לנגן למה? כי הכל מבוסס על האווירה הגרוב מבוסס עליה, כל הדברים הטכניים והתאורטים המוזיקליים (שחפרנו בהם מספיק) לא קשורים לעובדה שFאנק מבוסס על הגרוב והגרוב מבוסס על אותה הרגשה ואווירה שנוצרים, גם אם זה יתחיל מלקחת איזה מקצב של מישהו אחר, רק תראה איזו אווירה זה מוסיף לחדר, כל השאר יגיע לבד. אם אתה רוצה הסבר טוב איך, תקשיב לשירים של Parliament Funkadelic לא חובה למוזיקה, הם נוהגים ליצור איזה גרוב קטן (ולפעמים מעפן) ולהחזיק אותו 14 דקות בכיף, ברקע, הם נותנים כל פעם למישהו אחר לזיין בשכל על איזה משהו שקשור לFאנק על איך צריך את משקפי השמש איתך או איך הFאנק צריך להזיז אותך אז עצות טובות באמת, תשיג מהם. נסה לשרוד את החפירה ותלמד מהם הרבה על איך נוהגים כשחור ויוצרים את זה כמו שצריך

למעלה