איך לטפל בפצע לחץ?

איך לטפל בפצע לחץ?

שלום חברים אימי היקרה חולת אלאציימר והיא מרותקת לכסא גלגלים. היום רופא המשפחה היה אצלנו ובדק את אמא והוא גילה אצל אמא פצע לחץ הוא נתן לה משחה למרוח פעמיים ביום. אימי מטופלת 24 שעות עי פיליפינית צמודה ואני הבן שלה גר איתם ביחד. לצערי הרב בגלל שאני מוגבל אני לא יכול לעזור הרבה בטיפול באמא אבל הנושא הזה של פצע לחץ מאוד מדאיג אותי והמטפלת שואלת אותי כל הזמן שאלות ואין לי תשובות אולי אתם יכולים לעזור לנו מה אני צריך לעשות או מה המטפלת צריכה לעשות? האם למשל צריך להחליף את הכרית שאמא יושבת עליו?זאת דרך אגב כרית שחורה מביצים כאלה?? בתודה מראש אלי

אוי וויי.

היא חייבת להיות במעקב רפואי צמוד ולקבל טיפול בפע הלחץ כדי שלא יחמיר המצב. כמו כן, לתת לה לאכול המון חלבונים, במידה ואין לה עם זה בעיה רפואית. אבל הכי חשוב - לדבר עם המטפלת שתדאג להחליף לה תנוחות גם בישיבה וגם בשכיבה. הכרית שהיא יושבת עליה, דמויית התבנית ביצים, היא כרית המיועדת למנוע פצעי לחץ. זה שהיא בכל זאת קיבלה, אומר שהיא יושבת או שוכבת באותה תנוחה שעות רבות יחסית. וטוב מאד שאתה מודאג מפצעי לחץ.

בדיוק כמו שזה נשמע

להזיז אותו. להרים ולהזיז לתנוחה שונה כך שתהיה זרימת דם סבירה לכל מקום בגוף.

pisikusha

New member
טיפול בפצעי לחץ

מנסיון-יש בכל קופת חולים אחות שמבצעת ביקורי בית ונותנת הנחיות מדוייקות כיצד ומה לשים על פצע הלחץ, יש לנקות את המקום,לייבש היטב בעדינות,להדביק מדבקה מיוחדת שיש בה חומר רפואי היא נקראת גרנופלקס,ואין לשים משחה אולי רק מסביב ולא על הפצע עצמו.מוטב שתקבל הנחיות מדוייקות מאחות הקופה,אני רק משתפת מנסיון אישי ... האם היא ישנה על מזרון מיוחד לפצעי לחץ?אם לא יש ביד שרה מזרון מתנפח ומפוח,ניתן לקבל בהשאלה עד שתקבל ממשרד הבריאות לאחר שהרופא של אימך ינחה א ותך כיצד להגיש בקשה ממשרד הבריאות.בעניין שינויי תנוחות-פשוט "להעמיד" את אימך כמה דקות על רגליה וךתמוך בה רק כדי שתשנה קצת מתנוחת הישיבה,ובשינה יש להניחה על צידה,ולשנות כל כמה שעות א תנוחת השינה. בהצלחה!!!! פיסיקושה.

zs1957

New member
טיפול בפצע לחץ

פצע לחץ נוצר בעקבות ישיבה ושכיבה ממושכת אצל חולים סיעודיים. יש להפוך את אמא מצד אל צד להניח כריות בין הברכיים למרוח משחה או פלסטר גרנופלקס על הפצעים. עם הפלסטר ניתן להשאר יומיים ולהתרחץ. כמו כן חשוב כי תבקר את אמל אחות מקופת חולים מטיפולי בית כדי שהאמא תהיה בטיפול רפואי. זהבה

למעלה