איך לטנף בית?...

floraly

New member
איך לטנף בית?...../images/Emo8.gif

הפורום הזה מאוד עזר לי במעבר לדירה שלי (אני עוברת בתכלס בעוד שבוע) והייתי רוצה לשתף את כולם במשהו.. בעל הבית שלי סייד את כל הדירה + החליף מערכת חשמל ועוד כל מיני דברים שאני לא מבינה בהם כי מה לי ולדירות? .. והוא התעקש שנוסיף בחוזה סעיף שמתייחס לנקיון והצבע של הדירה שאומר שאנחנו (אני ושני החברים שלי) צריכים להחזיר את הדירה "נקייה ומסודרת" כפי שקיבלנו אותה, אחרת אנחנו צריכים להזמין צבאי מקצועי (שלא יעלה על 1500 ש"ח תודה לאל) שיחזיר אותה למצבה המקורי בתום השנה. ויש לציין שהוא מאוד מאוד התעקש על "נקייה ומסודרת". הכל טוב ויפה, רק שכשנכנסו לנקות את הדירה בשבת שעברה, גילינו שהיא אולי מסודרת (כי אין בה כלום!) אבל היא מאוד רחוקה מלהיות נקייה.. רמת הטינופת שם העלתה אצלי ואצל חבריי היקרים תהיות לגבי השימוש הקודם שנעשה בדירה (בית גידול לחזירי בר?!). ואני תוהה, האם בסוף השנה אנחנו מחוייבים לפי החוזה לטנף את הדירה כפי שקיבלנו אותה או שהוא יהיה מוכן לשלם לנו 1500 ש"ח עבור כל הנקיון שעשינו שם?...
הצעות ותגובות יתקבלו בברכה..

אם תצטרכו עזרה לטנף

אני אשמח לתת לכם את המספר של השותף שלי במיל' (ותודה לאל שזה כך), מומחה עם קבלות לטינופת. כשבאתי לפנות את החדר, נדהמתי מכמה שהדירה התג'ייפה עוד יותר אחרי יומיים שאני והשותפה השניה לא היינו שם. הכלים שהוא אכל בהם הושארו מלוכלכים על השיש, כ-20 שקיות זבל היו מפוזרות ברחבי המטבח והמקלחת... מרוב ג'יפה ראיתי שהוא כיסה את האסלה, והשאיר את הכיסוי...

floraly

New member
נהדר תודה..

למרות שהג'יפה שאני מדברת עליה יותר דורשת מריחת ארונות המטבח בשומן ואבק ובאופן מפליא ביותר השחרת ארון הבגדים - איך הם הצליחו להפוך את המגירות המסכנות האלה לשחורות זה ממש מעבר להבנתי.. עם שקיות זבל אני עוד יכולה להתמודד.. אבל המון תודה! אנחנו ניקח אותו בחשבון לקראת סוף השנה..

האם דיברתם עם בעל הבית על זה?

כלומר, הרמתם טלפון והודעתם לו שביליתם X שעות בנסיון לנקות את הדירה? למה זה טוב את שואלת? במקום לטנף את הדירה בסוף החוזה, זה יראה לבעל הבית שהוא מתעסק עם אנשים רציניים, אנשים שלא מפחדים גם לעבוד קצת, אנשים שהוא יכול לתת להם קרדיט בהתעסקויות עתידיות. מנסיון אישי - זה שווה את זה. זה אולי מעצבן לקבל דירה מלוכלכת כשצריכים להחזיר אותה "נקייה ומסודרת", אבל בסופו של יום כולנו אנשים וכולנו צריכים להסתדר אחד עם השני (ואם הדירה טונפה לאחר שהוא חתם על החוזה זה כנראה אומר משהו על הדיירים הקודמים, כלומר, חתמתם על החוזה בדירה עצמה כשהיא הייתה נקייה?)

floraly

New member
האמת שלא..

לא דיברנו איתו על זה ואני גם לא ממש מבינה למה זה טוב. ובקשר לדיירים הקודמים: לא היו כבר דיירים כשחתמנו וגם לא כשראינו את הדירה. הדירה למראית עין לא ניראת מטונפת, רק כשמתחילים לנקות שמים לב כמה ג'יפה יש שם..

אז ככה

כשאני נכנסתי לדירה אני דאגתי לעבור עם בעל הבית על כל פרט קטן שנראה היה לי לא במקום, על מנת שהוא יבין שהדבר לא קרה תחת אחריותי (לדוגמה: סדק בדלת של מקלחת), מהרגע שעשיתי את זה בעל הבית הבין שעליו לתקן את הפגם ושהוא אינו יכול לבוא אליי בדרישה לעשות את זה בעתיד. במילים אחרות - פשוט יישרנו קו. גם כעת, לפני שנכנסתם לדירה, אפשר להרים טלפון לבעל הבית ולהגיד לו "משה, X נראה ככה וככה כשנכנסנו", כל עוד אתם עדיין לא חיים שם, אין סיבה שלא תודיעו לו שקיים פגם זה או אחר. עדיף לדבר מאשר לתת לזה להצטבר בבטן.

momi2004

New member
הייתם מצלמים גם כשנכנסתם

וככה שומרים תיעוד אם הוא יבוא בטענות אי פעם. גם אני נכנסתי לדירה של זוג נשוי + תינוק שנראתה למראית עין מאוד נקיה ומסודרת (אתה גם אומר לעצמך זוג עם ילד, לא יכולים להיות כאלה מלוכלכים) ואני כבר יותר משבועיים רצוף מוציא מכאן שקיות עם טינופת. אז כנראה שזה תמיד מתחבא איפשהוא. (למבינים: שמרתי למזכרת את הראש של הברז במקלחת, כדי להוכיח לעולם אבנית מהי)

למעלה