איך לחץ דם עובד?

slepax

New member
איך לחץ דם עובד?

שלום לרופאים, השאלה שלי היא סתם מתוך עניין, אני מקווה שזה בסדר ככה להפריע. בעקבות הריונה של חברתי (שתחיה) והיות נושא לחץ הדם עולה בזמן ההריון, התחלתי להתעניין קצת יותר לעומק איך הכל עובד. אז יש שני מספרים, הראשון מציין את הלחץ בזמן פעימה ואילו השני מציין את הלחץ בין הפעימות. עד כאן, פשוט. בהרבה מקומות נאמר גם שלחץ דם גבוהה הוא מסוכן כי זה למעשה מצביע על עבודת לב מאומצת. אבל .. מה אם הלב שלי חזק? מה אם אני רץ כל יום והלב שלי כשריר מסוגל לדחוף כמות דם גדולה מהממוצע בפעימה בודדת? ואז הסקתי שלחץ דם אי אפשר למדוד ככה סתם, נתון לחץ הדם חייב להיות מלווה גם בנתון שמציין את הדופק, כי רק אז ניתן לבצע קורולציה בין שני הנתונים ולוודא האם באמת יש בעיה. צדקתי או טעיתי? כשכמעט הכל הסתדר לי בראש, קראתי את תשובתו של ד"ר שמילוביץ שאמר שלחץ דם גבוהה עם דופק נמוך מהווה בעיה. ושוב אני מבולבל, למה זה תמיד בעיה? שוב, אם הלב של אדם מסוים חזק והוא יכול לספק כמות דם גבוהה (=לחץ דם גבוה) בדופק יחסית נמוך אז זה אמור להיות דבר טוב דווקא. לא כך? מצטער שיצא ארוך, ותודה מראש על התשובות, רונן

איך לחץ דם עובד?

לחץ דם גבוה עם דופק נמוך הוא בעיה ספציפית לגבי השאלה שנשאלה אז. באופן כללי מסקנותיך נכונות אך יש עוד פרמטרים שצריכים להילקח בחשבון כמו מידת גמישות / היענות כלי הדם, כלומר איך מגיבים כלי הדם לפעימה המזרימה המון דם, ותפקוד של איברים המווסתים את לח"ד כמו הכליות. בכל מקרה לחץ דם גבוה הוא מסוכן ויש לטפל בו גם אם כביכול מרגישים טוב.

למעלה