איך לחנך לניקיון

פלגיה

New member
איך לחנך לניקיון

הנה גישה אחת. נוסה בבית ספר אבל ההורים היו שותפים מלאים לתהליך: http://news.walla.co.il/?w=//860096 הטענה היא שזה עבד. והשאלה שעלתה בי למקרא הדברים היא האם ההורים היו עושים דבר כזה גם בבית שלהם?

לא ממש התחברתי לרעיון הזה.

לא עדיף היה שילכו לעשות עבודות ניקיון בהתנדבות בחופי הים או בגנים ציבוריים בעיר?

אורזיגל

New member
למה ללכת רחוק? קודם כל שיקפידו

על שמירת הנקיון בסביבה הקרובה להם. לפעמים כשהגדול שלי מגזים ולא משתף פעולה, אני שמה לו על המיטה את כל הבלגן, הלכלוך (ניירות, פחיות ריקות, שקיות של חטיפים וכדומה), הבגדים הזרוקים, על המיטה שלו. אז הוא "מתעורר" ודואג לסידור החדר ולנקיונו. בעיני, גישת בית הספר נכונה, לעיתים על מנת להביא מישהו לפעולה ממשית, יש צורך לגרום להקצנה של המצב ע"מ לזעזע אותו.

אצלי בבית זה לא מגיע למצב הזה של

בלאגן בחדרים-לא אוכלים בחדרים אז אין פחיות וחטיפים ריקים, מדי כמה ימים אני מזכירה שצריך לסדר את החדר ולשמחתי לולי נענית לכך בלי בעיות (אדוארד קטן אבל כבר מורגל לאסוף את צעצועיו כמיטב יכולתו בערב) אבל ללכלך בכוונה כדי שינקו? (טוב אולי זה כי אני מפולניה....)

אורזיגל

New member
יקירתי, אנחנו מאותה תפוצה

וכיאה לפולניה, טרם נולדו ילדי וכשהיו קטנים, יצאתי בהכרזות כמו "אצלי לא יאכלו חטיפים, לא יאכלו בחדרים, הכל יהיה מסודר" וכדומה. אבל.... כמו שאנחנו יודעות, המציאות לא צמיד מסתנכרנת עם החלומות. הילדים שלך עדיין קטנים. אני לא רוצה לייאש אותך, אך העניינים משתנים כשהם גדלים. המצב אכן לא מגיע לקסטרופה, אך מגיע למצב שמפריע לי, הילדים מוצאים כל מיני שיטות לתחמן. סתם דוגמה : באחד מימי השבת נכנסתי לחדר של הבן הגדול והיה שם ריח לא טוב במיוחד, פתחתי את החלון, ריססתי עם מטהר אויר. המצב הוטב. יום למחרת היתה עוזרת וכשחזרתי מהעבודה ראיתי שתי לחמניות עם נקניק על הספריה. מסתבר שאיזה יום הוא שכח לקחת. אחה"צ דחף אותן לאיזה מקום מסתור בחדר....

נכון, הם עוד צעירים- אבל אני מקווה

שנבטי החינוך לא ירמסו בגיל הנעורים....

מעיןבר

New member
יש מקום להפריד בגישה

בין המרחב הפרטי לציבורי. את רואה שבמרחב הציבורי אנשים מרשים לעצם לעשות דברים שבחיים לא יעשו במרחב הפרטי - כמו בדלי סיגריות על רצפה של בניין או מדרכה, ניירות שעפים מחלון המכונית, מסטיקים מתחת לשולחן ושירותים שלא טרחו להוריד בהם מים או סתמו אותם בנייר. אז כן, במרחב הציבורי יש מקום לצעדים קיצוניים, שבמרחב הפרטי אין צורך בהם.

פלגיה

New member
זאת הפרדה מעניינת

אני זוכרת שפעם היו תשדירי שירות תחת הכותרת "להתנהג כך בחוץ - זאת חוץפה", ושם באמת עשו את האנלוגיה בין הילד הזורק עטיפות בחוץ לבין זה שעושה זאת בסלון ביתו וכדומה.

למעלה