איך לחזור לצייר?

איך לחזור לצייר?

שלום:)

חדשה כאן, ורציתי להתייעץ... אני מאד רוצה לחזור לצייר,כתחביב, אחרי כ 10 שנות הפסקה, וש לי את כל הציוד שלו אני רגילה (מעדיפה אקריליק), וכן עפרונות לרישום וסקצ' בוק יפייפה, נקי ובתולי שמתחנן שישתמשו בו...
גם יש לי המון רעיונות ( אוהבת את הסגנון הסוריאליסטי)- אבל כאן מתחילה הבעיה...
התחלתי כמה פעמים לצייר, ובכל פעם שאני מתחילה , ונוכחת לראות שהרמה שלי היא לא כמו שהייתה, ובכל פעם אני מתאכזבת , ותולשת את הדף, או מכסה את הבד בצבע...ואז מאבדת את החשק לכמה שבועות, עד שהוא חוזר שוב, ואיתו חשש גדול יותר מכישלון...
אני חייבת לציין, שגם כשהייתי בשיאי מבחינת הציור (לפני 10 שנים) ממש לא הייתי ברמתו של סלבדור דאלי, אבל הייתי מרוצה מהרמה שלי, ולא התביישתי לתלות את היצירות שלי, או להעניק אותן במתנה לאנשים נבחרים...זו הרמה שאני רוצה לחזור אליה...

אשמח אם למישהו יש עצה, איך להתגבר על החשש, ולחזור לצייר..

aharonavsha

New member
מדוע שלא תצטרפי לקבוצה או

לחוג לציור. להרבה אנשים קצת משעמם לצייר לבד ובקבוצה, יותר מעניין.
גם ציור תרגילים מחוברות ציור יכולה להיות אפשרות. יש הרבה
מה ללמוד מהן ולהוסיף עניין. זה מה שכולם עושים.

roni yoffe

New member
לדעתי

את צריכה להבין עם עצמך מה עוצר אותך בכל הסיפור

לחזור לרמה שהיית בה זה עניין של תרגול ואימון.
אם את אוהבת לצייר אבל משהו מונע ממך לשבת ולעשות את זה, כדאי להבין במה מדובר.
תחשבי מה אהבת בציור פעם, מה משך אותך לחזור לזה ולמה בעצם הפסקת.

והעצה הכי טובה היא פשוט לצייר ולא להפסיק כשקצת נמאס או לא יוצא כמו שרצית. אלא פשוט להמשיך.

ההצעה להצטרף לקבוצה/חוג היא מצויינת, מסגרת עושה רק טוב בעניין של משמעת עצמית, וגם חברה זה דבר שתומך ומדרבן לעשייה.

אני תכלס לא מאמינה שאנחנו מתיישבים לצייר כי יוצא לנו משהו יפה בסוף.
אנחנו מתיישבים לצייר כי אנחנו אוהבים לצייר.
אם משהו עוצר אותך או מוציא את ההנאה שלך כדי להבין מה זה ולטפל בו.

די עלית כאן על הבעיה

המוטיבציה שלי מציור היא מהתוצאה, מלראות משהו יפה שנוצר לי מתחת לידיים.
זו הסיבה שלי לאמנות... כנראה שזה אומר עליי שאני לא מה שמצופה מאמן להיות..אבל אני חייבת להיות כנה עם עצמי- זה מה שגורם לי לרצות לצייר, ולכן כשזה יוצא פחות יפה ממה שקיוויתי, זה ממש הורס את המוטיבציה..
אבל אני מניחה שבאמת אין תוצאות ללא אימון... חומרים, כמו שאמרתי זו לא הבעיה...אז בהנחה שהאהבה האמיתית שלי היא ציור על בד באקריליק , ורישום זה תמיד היה מבחינתי במסגרת של סקיצה...
אז מה את חושבת שכדאי לעשות? לנסות לחזור קודם לבסיס של רישום, פרספקטיבה,אור וצל וכו' או לעבור ישר למה שאני באמת אוהבת? או אולי במקביל?

roni yoffe

New member
קודם כל

"כנראה שזה אומר עליי שאני לא מה שמצופה מאמן להיות"

תשכחי מזה ומייד
יש דברים שאין שום סיבה להוציא מהפה כי הם הרסניים.
הם נובעים מדמגוגיה גרועה, אין להם בסיס מציאותי והם נועדו כדי להשאיר אנשים קטנים. אל תגידי את זה לעצמך לעולם.

קשה להצביע על אהבה למשהו ולומר מה המקור שלה.
וכאשר זאת אהבה למלאכה, זה לרוב אהבה שלא תלויה בדבר.

אם את מתוסכלת מהתוצאות אז כמובן שחיזוק הבסיס זה מה שישפר את התוצאות.
הבסיס לציור בצבע הוא רישום וחשוב מאוד ללמוד אותו כדי לצייר בכל מדיה אחרת בסופו של דבר (לא רק שמן/אקריליק, אלא גם מים, ציור דיגיטלי, פיסול..) רישום זה הבסיס להרבה מאוד דברים.

המורה שלי אומר כך:
עשי את התרגילים שאני נותן לך ובמקביל עשי גם את מה שאת אוהבת.
צורת לימוד כזאת מחזקת אותך בדברים המתודיים אבל משמרת את האהבה שלך ואת האישיות שלך ביצירה.

מומלץ ביותר.
ללמוד את הבסיס ובמקביל לעבוד גם על דברים שאת אוהבת בלי קשר.

:))

המון המון תודה על התגובות!

ונתת לי עצה מצוינת, שנראה לי שאני איישם..המון המון תודה! מקווה שבעתיד תראו כאן יצירות שלי:))

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
לגבי רישום תצירי כל יום ציור קטן ולא מחייב עד

שתגעי לרמה למשל במחברת של דפי A4 רגילה.
לפעמים מהזיכרון והדימיון ולפעמים מרפרנס.
לגבי ציור בצבעים. תנסי לצייר על קרטון כל מה שצריך זה לצבוע קודם משני הצדדים בצבע אקריליק לבן של צביעת קירות.
לעשות זאת לחבילת דפי קרטון להניח להתיבש ואחר כך להניח את כל החבילה מתחת לדבר כבד כדי שתתישר.
כך תשיגי דפי אימון טובים במחיר שלי שקל וחצי לקרטון..
ותוכלי לצייר בצורה לא מחייבת ולהתאמן.

למעלה