איך לזהות שרלטנות?

חגית35

New member
איך לזהות שרלטנות?

מידי פעם אני נתקלת בכתבות so called "רפואיות", כמו זו, באתרים שמתיימרים לתת יעוץ רפואי ולהיות מורה נבוכים לציבור הורים תועה לילדים עם הפרעות קשב וריכוז וכל פעם אני מתרגזת מחדש, ולא עושה כלום, כי נמאס לי להילחם בהם ולשלוח להם תגובות, פעם הייתי דון קישוט בעניין הזה אבל עייפתי זה פשוט אינסופי... אז רק עבור מי שפה- ומי שיקרא דייני- שימו לב איך להיזהר משרלטנות ומה מגמה כתבות מהסוג השרלטני * הבטחות מרחיקות לכת * סיפורים בדיוניים על "נמצא הגורם להפרעות קשב" ( איזה טפשים אנחנו... הפתרון נמצא כבר מזמן ואנחנו עוד דשים בבעיה בכלל, כשלמישהו יש את הפתרון והמזור... רק שאני לא מבינה איך עוד לא קטף את פרס נובל???) * שימו לב להבטחות המגוחכות בסוף הכתבה הזו על מה שההומיאופטיה יכולה לעשות... (מי שניסה יודע על מה אני מדברת) פשוט שימו
והישמרו מלזרוק כספים ואמונות ותקוות על פתרונות בלתי מבוקרים ובדוקים.

אני ממש לא מתחברת למה שכתבת

קראתי את המאמרון, וזו בסך הכל חוות דעת, ממש לא מתלהמת ודי יבשה, על הגורם הביו-רפואי ועוד, של הפרעות הקשב. היא מציעה שימוש בתוספי מזון ואומגה 3 כסיוע לריטלין ולקונצרטה ומוסיפה שגם צמחי מרפא וגלובולים - סוכריות לבנות- הומיאופטים (שאגב, אני ממש לא סובלת את הגלובלים הללו - הם תמיד לנו רק הזיקו) יכולים לעזור. רחוקה מכאן הדרך לשרלטנות. שרלטנות, בעיניי, זאת רופאה קונבנציונלית, שלמרבה התדהמה רושמת אנטיביוטיקה עם התווית נגד לאורפ לילד שמטופל באורפ. אנחנו אמורים לסמוך עליה כי היא רופאה. אמיתית. שלמדה מלאנת'לפים שנה. אבל כל הידע - עורבא פרח. כי אין כמו אמא, שיודעת הכי טוב מכו-לם! שנהיה בריאים

חגית35

New member
ההטעיה והבטחות השוא לריפוי הן השרלטנות

ריפוי או ידיעת הגורם להפרעת קשב וטענה לכך- זו השרלנטות. מה שקרה עם הרופאה ועם בני גובל ברשלנות רפואית ולא ממקום שרלטני אלא ממקום של ידע ואי ניצולו או חוסר שימת לב או חוסר אחריות או חוסר ידע!!! שזה לא פחות חמור- אבל זה לא נמצא תחת הקריטריון של שרלטנות בהגדרתה. עם כל הכאב והכעס שלי על מה שקרה לנו במקרה של האורפ, שאני עדיין לא מיציתי את הטיפול בו, זה לא נותן לי את הזכות לכנות אותה שרלטנית. כרגע אולי רשלנית- אבל נראה כשאתקדם בבירוריי.

למעלה