איך לומדים רוסית?

Margosha27

New member
איך לומדים רוסית?

שלום
הגעתי למצב שאני מתביישת שאני לא יודעת רוסית. אני בת 27 ועליתי בגיל 3 ארצה רוסית אני רק מבינה רוסית שגרתית מאוד, יודעת בערך 3 מילים ולכתוב ולקרוא לא יודעת בכלל. אני בקושי מכירה את הא-ב הרוסי. הבנתי שידיעת הרוסית זה בונוס למשרות מסוימות, נמאס לי שלפעמים מבקשים ממני עזרה ברחוב ואני לא יכולה לענות מילה וחצי! אני גם רוצה לעשות טיול ברוסיה ואני לא יודעת רוסית
מה הסיכוי ללמוד רוסית כמעט מאפס בגיל 27? ואיך עושים זאת?

לא חושב שזה בונוס

בייחוד במצב הנתון שבו רוסיה אט אט הופכת למקום ממש לא סימפטי מבחינה פוליטית ועסקית. בכל מקרה, את יכולה לרענן ולהעשיר את ידיעת הרוסית שלך ע"י קריאת שיחון:
http://freescienceengineering.library.elibgen.org/view.php?id=36910

אח"כ, שבעזרת השיחות תשתלטי על האל"ף בי"ת, תוכלי להיעזר קריאת ספרים בתרגום מקביל:
https://studyenglishwords.com/book

תבחרי ספר שקראת באנגלית/בעברית ותעברי על התרגום לרוסית. קראי את הספר בקול רם, פשוט תשנני את התרגום.

am i am i

New member
אני חושב שסינית זו השפה שהכי משתלם ללמוד

מבחינה עסקית.

beatman

Member
איך זה קרה ?

אני בן 28, עליתי בגיל 3 ואני שולט לא רע בהבנה ודיבור של רוסית בסיסית.

כל אחד והרגלי הלמידה שלו

אני,למשל, לקחתי קורס רוסית באוניברסיטה הפתוחה, ומאז מתרגל בבית מול אתרי אינטרנט ונעזר בחברים לעבודה.
אחרים כאן - למיטב הבנתי דוברי רוסית כשפת אם - ימליצו לך לקרוא טקסטים בצמוד לתרגום. מן הסתם, זה מה שעבד בשבילם.
מה שבטוח - זה אפשרי, וגם כדאי, גם בגיל 27, ללמוד דברים חדשים. עשו את זה לפנייך, גם את יכולה.
&nbsp
חג אביב שמח

אפרים קישון התחיל ללמוד עברית בגיל 25

כך שמגבלות הגיל הן אינן מגבלות, אתה צודק.

לעניות דעתי, לא היה לו כישרון מיוחד

אלא שכן היה לו זיכרון צילומי. הוא פשוט לקח מילון הונגרי-עברי ולמד אותו בע"פ (ראה את הביוגרפיה של קישון מאת ירון לונדון). בנוסף לעברית, קישון ידע גרמנית, כמו רבים מיוצאי הונגריה, ואח"כ, עם מותו של מתרגם הספרים שלו, שכלל אותה עד לכדי יכולת כתיבה.

זה כישרון מסוג אחר לגמרי

קישון למד את השפה העברית בצורה מאוד מכאנית, וגם הסגנון שפיתח סבל מעודף מליציות ומגיבובים של משחקי לשון. כמו כן, עדות נוספת להיעדר של "חוש לשוני" אפשר לראות ברומן "עין כמונים" שבו קישון ניסה לכתוב שיר מחורז ונחל כישלון טוטלי.

קישון היה פורץ דרך, חלוץ הסאטירה הישראלית

או כמו שאומרים במחוזותינו, на безрыбье и рак рыба. תחילת שנות ה-50, כל העיתונים נראים נורא מכובדים ורציניים, עם פרשנות מלומדת של ד"ר עזריאל קרליבך שמשתרעת על פני עמוד A2 שלם וכיו"ב. ואז מגיע לו קישון בן ה-25, משתעשע במשחקי לשון, מנפק טורים קצרצרים על ענייני דיומא ועושה צחוק מהמתרחש. בתקופה ההיא היה מדובר בשוס. שניים-שלושה עשורים מאוחר יותר הופיעו סאטיריקנים עם הרבה יותר פאנצ'ים ותעוזה, כגון חנוך לוין.

קישון די מזכיר הומוריסטנים סובייטיים: המון מילים, המון רמיזות ומעט בדיחות שמפילות את הקורא על הרצפה. סוג של Аркадий Арканов המנוח.

Astroo

New member
אבל לקישון היה גם פרסום בינלאומי, בשונה מארקנוב

מתוך הוויקיפדיה:
'Kishon's books have been translated into 37 languages and sold particularly well in Germany"
&nbsp

ייתכן שליוצאי האימפריה האוסטרו-הונגרית היה הומור דומה

שוב, יש לקחת בחשבון את היותו של קישון חלוץ בתחום הסאטירה הישראלית. שיא תהילתו של קישון חל בתקופה שבה ישראל נישאה על כנפי הערצה (בגלל מלחמת ששת הימים וכו'), והמו"לים התנפלו על סחורתו כפי שמו"לים בארה"ב התנפלו על כתבי המהגרים מברית המועצות כמו אקסיונוב, גלאדילין ושות' (ונחלו כישלון חרוץ). עד כמה שזכור לי, הצלחתו המסחרית של קישון הצטמצמה למדינות דוברות גרמנית.

am i am i

New member
היי, אפשר בהחלט ללמוד רוסית בגיל 27.

אני התחלתי ללמוד רוסית בגיל 32, והיום אחרי שנתיים, הרמה שלי בינונית.
&nbsp
לאחרונה כשהייתי בטיול באיטליה, פגשתי שם רוסיה בשם רוסלנה, שלא ידעה אנגלית בכלל ודיברתי איתה חצי שעה ברוסית. אך הרגשתי שהיא לעיתים קרובות מתקשה להסביר מכוון שלא תמיד הבנתי את מה שהיא אמרה. אך בכל זאת הרוסית שלי היתה מספקת בשביל שנדבר ונבין אחד את השני. אני מאמין שבעוד שנתיים-שלוש תהיה לי רוסית כמעט שוטפת ואוכל לתקשר ממש בקלות.
&nbsp
אז איך מתחילים ללמוד?

&nbsp
(1) אני מציע ללמוד כל יום בין חצי שעה לשעה ועדיף שעה מאשר בסוף שבוע ללמוד כמה שעות ברצף. ככה זה הרבה יותר אפקטיבי.
(2) בשלב ראשון אני מציע לחפש באינטרנט pimsleur russian torrent ולהוריד למחשב, זה שעורי אודיו, שאפשר לשמוע עם נגן mp3.
(3) בשלב השני (נניח אחרי חודשיים שאת מקשיבה ל-pimsleur), אני מציע לחפש באינטרנט ולהוריד את הספר oxford take off in russian - שזה ספר מעולה וממנו תלמדי לקרוא

(4) והדבר הכי חשוב זה שהלימוד יהיה חוויה מהנה, תמצאי את הדרך ללמוד שאת אוהבת. :)
&nbsp
ואם יש לך שאלות או שיש דברים שאת לא מבינה את יכולה לבוא לפורום ולשאול.
&nbsp
שיהיה בהצלחה!!

למעלה