איך להתמודד עם אמא?

BlackOutDor

New member
איך להתמודד עם אמא?

*כותבת לא מהמשתמש שלי, נא לא לשים לב לכינוי*

אני בת 21 וחבר שלי ואני יחד חצי שנה. הוא החבר הראשון שלי והבחור הראשון שהתעניין בי בצורה רצינית. אני גם החברה הראשונה הרצינית שלו.
כיף לנו מאד ביחד ואנחנו אוהבים אחד את השני אבל בגלל ששנינו צעירים עדיין והקשר הראשון אחד של השני- לא חושבים בכיוון של חתונה או משהו כזה ברצינות.

ההורים שלי דיי בעייתיים ויש להם דיעות קיצוניות בכל מיני נושאים. אי אפשר ממש לתאר אותם כי הם יכולים להיות ליברלים בתחום אחד אבל שמרנים בתחום אחר וזה תמיד מאד בלתי צפוי.
כשסיפרתי לאמא שלי שיש לי חבר היא שמחה בהתחלה אבל אז כשפגשה אותו ירדה לה ההתלהבות- היא הסתכלה רק על החיצוניות ועל העובדה שהוא נמוך וקצת שמנמן ולא טרחה לנסות להכיר אותו יותר לעומק. חבר שלי כמובן לא יודע כלום על כך ואף פעם לא סיפרתי לו את הביקורת שאני כל הזמן שומעת מאמא שלי לגביו.

אמא שלי כל הזמן תופסת אותי לשיחות (יותר כמו היא אומרת את דעתה ואני אומרת שאין לי איך להגיב לה על זה ברצינות) על כך שאני צריכה לחשוב אם אני רוצה להמשיך להיות איתו בקשר רציני, שאני כבר בגיל שמכירים בחורים לחתונה ואם אני באמת רוצה להתחתן עם מישהו נמוך (זה הדבר הרע היחיד שיש לה להגיד) ושהילדים שלי יצאו גם נמוכים. "הוא בחור נחמד מאד והכל ומתייחס אלייך יפה, אבל את בחורה יפה, את יכולה להשיג בחורים גבוהים ויפים, הרי הגנטיקה תמיד היתה לך חשובה" היא אומרת תמיד.
חשוב לציין שגם אני נמוכה ונראה שזה תמיד הפריע לאמא שלי יותר מאשר לה. היא תמיד האשימה את הנמיכות שלי בזה שלא אכלתי כשהייתי קטנה בעוד שאני תמיד טענתי שזה רק גנים קובעים את הגובה. מכאן היא הגיעה לתפיסה השגויה שאני מאשימה אותם בזה שאני נמוכה ובגלל שזה כלכך חשוב לי, עדיף שלא אעשה את זה לילדים שלי ואותיר אותם גם נמוכים ולא יפים כמו חבר שלי.....

אמא שלי בנאדם משכיל מאד, אקדמאית, עצמאית ומבינה בהרבה נושאים, אבל יש תחומים בהם אני פשוט לא יודעת מאיפה הגיעו הדעות הפרימיטיביות שלה. זה נשמע לי קצת אבסורד שהיא לא תרצה שהבת שלה תהיה עם בחור נחמד שמתנהג אליה יפה ומתייחס אליה כמו אל נסיכה רק בגלל מראה חיצוני. ואפילו לא מראה חיצוני באופן כללי- הגובה באופן ספציפי.
אמרתי לה כמה פעמים כבר שלא כזה מפריע לי שאני נמוכה ושאנחנו עוד צעירים ולא חושבים בכיוון של חתונה ושבעולם של ימינו (היא גם הגיעה מבית דתי, דבר שיכול להסביר קצת את הדיעה לגבי חתונה בגיל כזה) לאנשים יש כמה קשרים לפני שהם מתחתנים.

המצב בפועל כרגע הוא שהיא לא מוכנה שהוא ישאר לישון אצלי ובנתיים אני רק באה אליו לישון פעם בשבוע ונפגשים עוד פעם באמצע שבוע כשהוא בא אליי...גם בפעמים שהוא בא אליי אנחנו לא נשארים בבית ויוצאים למקומות כי ההרגשה שלי היא שהוא לא רצוי אצלנו בבית ואני מעדיפה שהוא לא ירגיש את זה גם.
עד כה התמודדתי אבל זה מתחיל להקשות כשכל פעם שאני אומרת לה שאני הולכת למקום כזה או אחר עם חבר שלי היא רק מחמיצה פרצוף ומציעה לי להסתכל ולחפש בחורים גבוהים.
אני לא לוקחת אותה ברצינות אבל תמיד דברים שאמא אומרת לבת מחלחלים בסופו של דבר. אחרי שהיא התחילה לחפור לי על איך שהוא נראה היו פעמים שקצת התביישתי בחבר שלי כשבילינו עם אחרים ....
אני לא רוצה שזה יהיה המצב וזה לא מגיע לחבר שלי שהוא באמת מקסים.

מה אפשר לעשות?..

שלום

האופי הוא החשוב ולא המראה. אם את אוהבת אותו, כדאי שתהיי אתו בקשר. אם לאימא שלך יש בעיה אתו והיא לא רוצה שיישן אצלכם, שני אצלו. היא מתנהגת אליך לא יפה ומתישהו היא ודאי תצטער על זה.

gitara4

New member
היי בקשר לאמא שלך

אני חושבת שאת צריכה לעשות מה שמתאים לך ולא
מה שמתאים לאמא שלך או לאחרים. אם נוח לך אם החבר שלך
אז תמשיכי איתו..
ואל תסתכלי על מראה חיצוני או דעות כאלה ואחרות..תבטחי בעצמך בלבד.

זו הרגשה נפלאה לסמוך על עצמך ועל דעתך.

tomasth

New member
להחליף את האמא , הרי היא נמוכה , ומי שנמוך

מחליפים אותו בגבוה , נכון ? הרי תכונות אחרות ורגשות לא חשובים.

השאלה מה את רוצה וממה ומי את מתביישת , לא היא.

זה הבית שלה, תצטרכי להתמודד איתה.

נשמע שזה משהו שיתנגש בכל מקרה עקב גילך והעניינים האלו בראש
שלה. אם לא עקב החלטותיך בזוגיות אז בנוגע לעבודה לימודים וכו'.

נשמע כמו זמן מתאים לבחור לצאת מהבית, זה לא יחלחל אם
אין לך סיבה מספיק טובה כמוה להאמין ככה. בדרך כלל אם הוא גבוה
ממך זה מספיק בשביל שהקשר יכול להצליח ברמה הבסיסית.

כשיוצאים מהבית מפסיקים להיות משהו קבוע להתלונן עליו ואליו.
היא תשמור על הפה אם כדי שתבואי לבקר אם היא חכמה מספיק
גם בלי שתגידי לה, וזה תמיד טוב להציב גבולות למישהו שקרוב
אליך ועובר אותם באופו קבוע ופוגע. אם היא רוצה בטובתך
שתהיה שמחה שאת מאושרת, ושלא תפגע באושרך עם דעות
מעוותות על מה טוב או לא בשבילך.

נראה לי שאמא שלך לא תהיה מרוצה מאףאחד

אם תכירי בחור גבוה ויפה הוא בטח יהיה טמבל....
מה זה 'להשביח את הגנטיקה'?? - נשמע כמו סוסת מירוצים....

עץ כחול

New member
אני בדרכ לא מגיב בפורומים אבל כאן חייב

אולי זגילי המבוגר ואולי נסיון החיים שצברתי שגורם לי לחשוב דווקא על אמך שכל רצונה הוא שתרגישי נוח עם משפחתך שלך.
חוז סיפור החיים העתידי שאמך בנתה לך בדמיונה הוא לא משהו שנובע מהחרדות ואו האובססיות שלה אלא יש כאן חזון גנטי
כמה דורות קדימה. ככה שכאן אנחנו מדברים על השפעה על אנשים רבים (לפי מבנה עץ כפירמידה)!
ממרום שנותי אני יכול להגיד שבסוף סופו של דבר משחשוב בבנאדם זהחיצוניות, למרות משרוב האנשים חושבים.
אני מקווה שתחליטי נכון ותקשיבי לאמא.
אחרי הכל זאת זוגיות זו החלטה שצריך להביא בא בחשבון גורמים שונים על ציפיותיהם ממך ולא החלטה שצריכה להעשות
כלאחר יד.
...................................

סיגלית 2014

New member
מנהל
עץ כחול

יש משפט אחד שלא מסתדר לי בתשובתך. ברור שיש לכבד את אמא ולהבין שאמא רוצה הכי טוב בשבילנו אבל "בסופו של דבר, מה שחשוב בבן האדם הוא החיצוניות"?
זו המסקנה שלך ממרומי שנותיך?

אני יכולה להבין את העניין הגנטי בכל מה שקשור בבריאות. יש מחלות ובעיות פיזיות ונפשיות שעוברות בתורשה. אולי את זה כן צריך לקחת בחשבון.
אבל לפסול בן אדם בגלל החיצוניות שלו (ובמקרה הזה בגלל הגובה) נראה לי גזעני מדי. סליחה, באמת שלא רוצה לפגוע ומותר לנו לא להסכים.

אותי לימדו שאין בן אדם מושלם והשאלה הגדולה האם אתה מסתדר עם החסרונות שלו. היא לא נשמעת כמו מישהי שעניין הגובה מפריע לה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אז במקרה כזה מוסיפים

חיוך

או אולי קריצה

או אולי

רמז קטן שילמד אותנו שאתה צוחק. כי לא רק אני הבנתי שאתה רציני.

אינשאללה תמיד תצחק........

gal-or

New member
שלום, הגעתי מהראשי,

ולדעתי את לא תשני אותה. מה שאת יכולה לעשות הוא להתחיל לחשוב על תהליך היפרדות ממנה. כן, ואם זה אומר לצאת מהבית אז כן. לעשות את זה. בכל מקרה, היא לא מחליטה עליך!

SupermanZW

Well-known member
אז תשני אצלו יותר והראי לאמך שלא משנה מה היא

תעשה, היא לא תצליח לשנות את דעתך. כשהיא תפנים ששטיפת המוח שלה לא עובדת עלייך ושאין שום דבר שהיא יכולה לעשות כדי להפריד ביניכם היא תתן לו לישון אצלך.

amitshka

New member
הגעתי מהראשי,

ראשית- אני חושבת שאמא שלך רוצה רק מה שהכי טוב עבורך, וחשוב לה שתהיי עם מישהו שראוי לך.
במקרה זה היא קצת הגזימה יותר מידיי

בתור אשה נמוכה אני יכולה להעיד שזה רק מרחיב את טווח האפשרויות בבחירת בני זוג. כמעט כל בני הזוג שהיו לי נמוכים (ובסוף גם נישאתי לאחד
) - בעיניי זה מושך, וכן אני לא מחפשת להרגיש "האשה הקטנה" של אף אחד, או להתענות על עקבים כדי להגיע לגובה הכתף של מישהו. ממש לא מטריד אותי שילדינו ייצאו נמוכים, אני בטוחה שנוריש להם מספיק תכונות איכותיות גם בלי הגובה (חוצמזה שאני יצאתי נמוכה להורים גבוהים, כך שהגנים האלה מסתובבים במשפחה ואולי יצוצו בדור הבא אם ארצה או לא).
אלא אם ממש רע לך איתם מבחינות נוספות, לא הייתי ממהרת לצאת מהבית רק כי החבר הנוכחי לא מוצא חן בעיני ההורים. בכ"ז יש מצב שהקשר שלך איתו זמני, וההורים יישארו שלך לתמיד.
אני מציעה לך להושיב את אמא שלך לשיחה, להסביר לה שטוב לכם יחד, שהוא בחור איכותי ואוהב ומתייחס אלייך היטב, שכרגע טוב לכם ואתם נהנים ומי יודע לאן זה יתפתח. אם בסוף ייפרדו דרכיכם- הרי שהאנרגיות שהיא משקיעה בלשנוא אותו מיותרות. ואם תמסדו את הקשר- מה ייתן לה להסתכסך עם החתן שלה? בכל תרחיש ההתנהגות שלה לא מוסיפה כלום לאיש.
מציעה לך לקפוץ לפורום "חמותי ואני" הסמוך ולראות עד לאן מגיעות אמהות מטורללות, אולי תגלי שהצרות שלך ממש קטנות ונסבלות

עץ כחול

New member
ההורים שלה ישארו לא משנה מהיא תעשה

ודווקא בגלל זצריך להציב גבולות בריאים.
חוץ מזה אם היא תפרד בגלל שאמא שלה שוטפת לה את המוח בסוף זיפגע בקשר שלהן..
תחשבי על זה- חוסך שבטו שונא בנו.

amitshka

New member
לרגע לא התכוונתי שתיפרד ממנו בגלל אמא שלה

אבל לקום ולעזוב את הבית בגלל אי הסכמה אחת- לא נשמע לי פתרון. (לא מדברת על מצב בו החיים עם ההורים בלתי נסבלים).
לדעתי אנחנו מציעים לה אותו דבר במילים אחרות,
אתה קורא לזה להציב גבולות, אני קראתי לזה לשבת עם אמא לשיחה.
tomatoes - tomatos

BlackOutDor

New member
אהבתי את התגובה שלך מאד

עזרת לי ממש והכנסת דברים לפרופורציה. תודה

למעלה